Merkonomi

Merkonomi 2017-05-29T09:35:36+00:00

Liiketalouden perustutkinto,
MERKONOMI

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala
Liedossa, Loimaalla ja Uudessakaupungissa

Talous- ja toimistopalvelujen osaamisala
Loimaalla ja Uudessakaupungissa

Haku kevät 2018 Opintopolun kautta.

merkonomiKiinnostavatko sinua asiakaspalvelun, myynnin tai taloushallinnon tehtävät?
Haluatko tehdä töitä ihmisten parissa?
Oletko sinä tuleva myyjä, kirjanpitäjä, myyntineuvottelija, toimistosihteeri, palkanlaskija, myyntiedustaja, palveluneuvoja, osastovastaava vai kenties markkinointiassistentti tai myyntisihteeri?
Liiketalouden opiskelu sisältää monipuolisesti liiketalouden opintoja. Alalla on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa, asiakaspalvelu ja myynti sekä talous- ja toimistopalvelut. Opiskelija tekee itse suuntautumisvalinnan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

Asiakaspalvelu ja myynti

Asiakaspalveluosaaja toimii asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä. Hän osaa myydä asiakkaan tarpeita vastaavia tuotteita ja palveluja kannattavasti ja palvella asiakkaita. Hän osaa suunnitella ja johtaa pienen ja keskisuuren yrityksen myyntiä ja asiakaspalvelua sekä käyttää markkinointia kuten myymälämainontaa ja tiedottamista tehtävissään.

Työtehtävät

Asiakaspalveluosaajan koulutus antaa valmiudet työskennellä teollisuuden tai kaupan ja muiden palvelualan yritysten markkinoinnissa esimerkiksi myynti- ja myynninedistämistehtävissä, mainontaan tai asiakaspalveluun liittyvissä tehtävissä. Koulutus antaa hyvät valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen.

Talous- ja toimistopalvelut

Talouspalveluosaaja tuottaa taloushallinnon raportteja ja arvioida yrityksen taloudellista tilaa. Hän osaa pienen ja keskisuuren yrityksen kirjanpidon, palkanlaskennan, kannattavuusseurannan sekä oston ja myynnin toimistotyöt. Hän osaa tehdä budjetin ja tilinpäätöksen. Hän hallitsee verotuksen käytännöt ja tuntee taloushallinnon keskeisen lainsäädännön.

Työtehtävät

Talouspalveluosaajan koulutus antaa valmiudet työskennellä elinkeinoelämän eri toimialojen taloushallinnon tehtävissä. Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi tilitoimistovirkailija, palkanlaskija, kirjanpitäjä, talousosaston/toimiston ”yleismies”, verovalmistelija, kanslisti tai toimistosihteeri.

Lisätietoja ja hakeutuminen Opintopolun kautta.