Sisustaja

Sisustaja 2017-09-11T12:18:43+00:00

Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto
SISUSTAJA

Sisustuksen osaamisala
Loimaalla

sisustaja

Sisustaja on ammattilainen, joka osallistuu laaja-alaisesti sisustusalan työtehtäviin työskennellen yhteistyössä asiakkaan, sisustusarkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa sekä muiden projektissa työskentelevien ammattilaisten kanssa.

Sisustajan on usein kyettävä pelkän lopputuloksen kuvauksen perusteella valitsemaan työhön tarvittavat materiaalit ja kohteeseen soveltuvat työtavat sekä laatimaan sisustusarkkitehdin suunnitelmien pohjalta koko työkentän kattavat työselitykset ja työkuvaukset työntekijöille.

Laaja kulttuurinen osaaminen; tyylisuuntien, värien, sisustusalan trendien ja perinteisten tekniikoiden sekä alan uusimman tekniikan hallitseminen kuuluvat sisustajan ammattitaitoon. Hyvät yhteydet sisustukseen liittyvien ammattialojen työntekijöihin, tavarantoimittajiin ja tukkuliikkeisiin on myös tärkeä osa sisustajan ammattitaitoa. Perinteisiä sisustajan töitä ovat esimerkiksi sisustustekstiilien valmistus ja asennus, pienimuotoiset puusepäntyöt, kalusteiden ja varusteiden asennus, kevyiden väliseinien rakentaminen, huonekalujen verhoilu ja pintakäsittely, mattoasennukset sekä stailaus.

Lisätiedot ja hakeutuminen Opintopolun kautta.