Koski kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuihin tutkintoihin asti. Palvelu sisältää myös tiedot opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista.

Palvelun ansiosta kansalaiset ja viranomaiset saavat tarvitsemansa koulutustiedot luotettavasti yhdestä paikasta.

Tiedot ovat Koskessa turvallisesti tallessa ja kansalaiset voivat selata omia tietojaan.

Koski-palvelussa pystytään näyttämään seuraavat tiedot:
– vuoden 2018 tammikuun jälkeen kirjatut peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten suoritukset ja opiskeluoikeudet
– vuoden 1990 jälkeen suoritetut ylioppilastutkinnot
– korkeakoulusuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat näkyvissä pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin, mutta tässä voi olla korkeakoulukohtaisia poikkeuksia

Tietoja voidaan jatkossa jakaa niitä toiminnassaan tarvitseville viranomaisille, kuten esimerkiksi koulutuksen järjestäjille, kunnille, Kelalle ja työ- ja elinkeinotoimistoille.

Tietoja voidaan hyödyntää esimerkiksi:
– opintojen suunnittelussa ja henkilökohtaistamisessa
– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamisessa
– työnhaussa
– opintojen etenemisen ja koulutuksessa läsnäolon seurannassa
– koulutuksen rahoituksen laskennassa
– koulutusta koskevien tilastojen laadinnassa
– koulutuksen arvioinnissa

Kansalaisen palvelu osana Oma Opintopolku –palvelua

Oma Opintopolku -palvelu sisältää tiedot opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista. Tiedot ovat palvelussa turvallisesti tallessa ja kansalaiset voivat selata omia tietojaan. Kansalainen voi lisäksi jakaa näkymän omiin suoritustietoihinsa linkin avulla sekä raportoida omissa tiedoissaan olevasta virheestä suoraan rekisterinpitäjälle (oppilaitokselle).

Palvelun käyttö vaatii vahvaa tunnistautumista esimerkiksi mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Palvelusta ei voi jakaa mitään salaista tietoa, sillä opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat lähtökohtaisesti julkisia.

Linkki Oma Opintopolku –palveluun.

https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Lisätietoja saa opintotoimistoista.