Ravintola- ja catering-alan perustutkinto,
KOKKI

Ruokapalvelun osaamisala Loimaalla ja Uudessakaupungissa

Hae nyt jatkuvassa haussa.

Kokkina osaat toimia ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä erilaisissa toimipaikoissa

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erikoisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Lisäksi kokki hallitsee kansallisen ruokakulttuurin sekä tuntee muiden maiden ruokakulttuureja.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Ammatilliset tutkinnon osat:
– pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp)
– kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (lounasruokien valmistus 40 osp ja annosruokien valmistus 25 osp)
– valinnaisia tutkinnon osia 60 osp mm. tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotanto ja á la carte -ruoanvalmistus

Kokki palvelee suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita ja pystyy toimimaan eri liikeideoilla toimivissa yrityksissä ja toimipaikoissa majoitus- ja ravitsemispalvelutehtävissä.

Työpaikkoja voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä lasti- ja matkustajalaivat.

Hakeutuminen
Hakeutuminen Opintopolun kautta.

Lisätietoja
opinto-ohjaajat:
Loimaa: sari.jalonen@novida.fi tai puh. 040 900 1587
Uusikaupunki: pasi.junttanen@novida.fi tai puh. 044 088 6342

Tutkinnon muodostuminen
Herkkuammatti

Katso alan esittelyvideo.