Paikkakunnat

  • Loimaa

Kenelle

Kosmetologin tai kosmetiikkaneuvojan opinnot ovat oikea valinta silloin, jos pidät työskentelystä ihmisten kanssa ja olet kiinnostunut kauneudesta ja hyvinvoinnista ja haluat opiskella aidossa työympäristössä (kauneushoitola) käytännönläheisesti, nautit käsillä tekemisestä. Viihdyt erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten parissa. Olet sosiaalinen, empaattinen ja keskustelemisen sekä kuuntelemisen taidot omaava. Ryhmä- sekä yksilötyöskentelytaidotkin ovat osa sinua. Olet halukas opiskelemaan perinteisillä sekä uusilla tekniikoilla teoriaa sekä käytännön harjoitteita. Haluat saavuttaa kattavan pohjan kauneudenhoidon moniosaajaksi.

Työllistyminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto avaa mahdollisuudet moniin työtehtäviin: itsenäisenä yrittäjänä, kuin kevytyrittäjänä Suomessa ja maailmalla. Toisen palveluksessa kauneussalongeissa, kylpylöissä, kouluttajina ja esittelijöinä kauneudenhoitoalan maahantuontiyrityksissä, kosmetiikkamyymälöissä maalla ja merellä. Yrittäjyys on mahdollista aloittaa jo opintojen aikana.

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat
Molemmille aloille yhteiset:
– Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla 15 osp
Kosmetiikkaneuvoja:
-Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp
Kosmetologi:
– Jalka- ja käsihoitopalvelut, 20 osp
– Kasvohoitopalavelut, 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
Molemmille aloille yhteiset:
– Ehostuspalvelut, 15 osp
– Vartalonhoitopalvelut, 20 osp
Kosmetiikkaneuvoja:
– Kasvohoitopalvelut, 35 osp
– Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
– Jalka- ja käsihoitopalvelut, 20 osp
Kosmetologi:
– Kylpylähoitopalvelut, 15 osp
– Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, ePerusteet

Kustannukset

Opiskelija hankkii itse työvälineet ja oppikirjat, oppilaitos kustantaa työasun sekä avustaa jalkinerahalla.

Lisätietoja

koulutuspäällikkö
satu.kaurala@novida.fi tai puh. 044 090 1214

opinto-ohjaaja
sari.jalonen@novida.fi tai puh. 040 900 1587

Kosmetologi

Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ehostuksessa, ihon ja hiusten hoidossa sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Koulutukseen sisältyy perusopinnot myös kasvo-, käsi-, jalka- ja vartalonhoidosta.

Kosmetologi edistää ja ylläpitää ihon ja kehon kauneutta sekä terveyttä. Hän suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle erilaisia hoitoja ja ehostuksia.

Työ vaatii lisäksi hyvän fyysisen kunnon ylläpitoa ja motorisia taitoja sekä värien erottelukykyä. Kauneushoitolatyöskentely on ajoittain työasennoiltaan staattista, jolloin mm. selkä, niska ja kädet voivat kuormittua.

Meillä opiskelet ammattitaitoisten opettajien ja mukavan henkilökunnan kanssa viihtyisässä ympäristössä.

Opiskelumuodot

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Oppilaitoksessa voi opiskella päiväopetuksena (aloitus joka 2. vuosi, nyt syksyllä 2021) tai illan monimuoto-opiskeluna (aloitus joka 2. vuosi, aloitus 28.10.2021). Illan monimuoto-opetus tapahtuu 1 iltana viikossa klo 16.30-21.00 ja 1 päivänä viikossa klo 8-16. Koulutukseen järjestetään elokuun aikana pääsykoe, joka muodostuu ennakkotehtävästä sekä haastattelusta.

Oletko sinä seuraava opiskelijamme?

Esittely (.pdf)Jatkuva haku monimuotokoulutukseen Loimaalle