Käytännössä oppilaskuntaa edustaa ja sen työtä johtaa oppilaskunnan hallitus. Hallituksen muodostavat oppilaskunnan puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja muut kymmenkunta hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenet valitaan vuosittain vapaaehtoisista oppilaskunnan keskuudesta konsensus-periaatteella, toisin sanoen vaaleja ei ole järjestetty. Hallituksen aktiivijäsenet saavat toiminnastaan palkkioksi yhden lukiokurssin, oppilaskuntatoiminta 1:n eli OK1:n.

Oppilaskunnan hallituksella on vaikutusvaltaa. Lukiolaki määrää ja antaa mahdollisuuden kysyä oppilaskunnan mielipidettä lukion toimintaan ja opintojen järjestelyihin liittyvissä asioissa. Oppilaskunnan hallitus voi tehdä aloitteita koulunkäyntiin ja viihtyvyyteen liittyvissä asioissa.

Oppilaskunnan puheenjohtajana toimii yleensä 2. vuoden opiskelija. Seuraavan lukuvuoden uusi puheenjohtaja valitaan pian uuden lukuvuoden alkamisen jälkeen, mihin asti edellinen puheenjohtaja jatkaa toimessaan. Seuraavaksi lukuvuodeksi oppilaskunnan hallituksen vastuutehtäviin haluavien tulee ottaa uuden lukuvuoden alkaessa yhteys vanhaan hallitukseen.

Opettajista valitaan vuosittain oppilaskunnan ohjaaja. Lukuvuonna 2019-2020 ohjaavana opettajana toimii Riitta Salmenoja.

Oppilaskunnan hallitus lukuvuonna 2019-2020

 

Ulriikka Sosi – hallituksen puheenjohtaja
Emilia Säynäjäkangas – hallituksen varapuheenjohtaja
Nea Lehto – sihteeri
Pinja Siukola – varasihteeri
Lauri Levomäki – pullo- ja kauppavastaava
Vilma Virtanen – kummilapsivastaava
Elviira Lammela ja Niilo Mäkelä – kahvikonevastaavat
Aada Mäkelä – postivastaava ja jokapaikanhöylä
Eemeli Tuominen ja Jenna Koikkalainen – varainkeruuvastaavat
Vera Kortelainen – infovastaava
Sanna Ojala (ja Sanni Ylösmäki) – kakkosten vuosiluokkatoimikunnan puheenjohtaja
Elli Hongisto – rahastonhoitaja