Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Novidan uudet opiskelijat ja eronneet
Uusia opiskelijoita aloitti 1.8.2018-28.2.2019 yhteensä 730 ja eronneita opiskelijoita on yhteensä 40. Lisätietoja antavat rehtorit.

Novidan Asuntolatoimikunta
Asuntolatoiminnan kehittämiseksi ja tiedonkulun toimivuuden parantamiseksi asuntolatoimintaa varten on kuntayhtymäjohtaja perustanut syyskuussa 2018 monijäseninen asuntolatoimikunta. Asuntolan asukkaita edustaa opiskelija Mauno Koivunen. Toimikunta kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa ja puheenjohtajana ja koollekutsujana on pedagoginen rehtori. Ensimmäinen kokous pidetään 19.3. Lisätietoja antaa pedagoginen rehtori Petri Lähde puh. 040 900 1340.

2018 tilinpäätös
Kuntayhtymän vuoden 2018 tulos on noin 206 000 euroa plussalla. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja puh. 040 9008450 ja talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1279.

Liikkuva opiskelu -ohjelman hanketoiminnan rahoitus
Kuntayhtymä hakee Liikettä niveliin -hankkeelle rahoitusta n. 50 000, josta omarahoituksen osuus on vähintään 50 %. Lisätietoja antavat pedagoginen rehtori Petri Lähde puh. 040 900 1340 ja laatupäällikkö Anne Mähönen puh. 044 771 4890.

Osaamisen ennakointifoorumi
Työelämässä tarvitaan kestävän kehityksen osaamista, digitaitoja ja jatkuvaa oppimista, toteavat OKM:n ja OPH:n asettamat osaamisen ennakointifoorumit OEF. Tulevaisuuden osaamisalueita ovat asiakaslähtöinen palveluiden kehittäminen sekä kestävän kehityksen tuntemus. Työelämässä tarvitaan paljon digitalisaatioon, tiedon arviointiin ja ongelmanratkaisuun liittyvää osaamista.  Osaaminen 2035 OEF-raportti on luettavissa osoitteessa Osaaminen 2035-raportti Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450

Kuntayhtymäjohtaja vuosilomalla
Antti on tämän viikon vuosilomalla ja vastaa kiireellisiin sähköposteihin ja puhelimeen.


Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Kevään 2019 ylioppilaskirjoitukset
Kevään 2019 ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 12.3..  Novidan lukioon Loimaalla on ilmoittautunut 131 kirjoittajaa lukiosta sekä Novidan Loimaan ja Uudenkaupungin toimipaikoista. Loimaan toimipaikasta osallistuu 6 ja uudenkaupungin toimipaikasta 9 kokelasta ammatillisina kaksoistutkintolaisina. Uudenkaupungin yksikön kaksoistutkintolaiset ovat ilmoittautuneet Novidan lukion kirjoittajiksi, vaikka he tekevät kokeen Uudenkaupungin lukiossa. Lisätietoja antaa rehtori Hannu Lahti, puh. 050 512 6049

Ylioppilaskokeiden aikataulu:
Ti   12.3.         äidinkieli, lukutaidon koe
To  14.3.         vieras kieli, lyhyt oppimäärä
Pe  15.3.         psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia
Ma 18.3.         ruotsi, pitkä ja keskipitkä oppimäärä
Ke  20.3.         englanti, venäjä, pitkä oppimäärä
Pe  22.3.         äidinkieli, kirjoitustaidon koe
Ti   26.3.         matematiikka, pitkä ja lyhyt
To  28.3.         uskonto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto


Yleisiä tiedotteita

Lopettaisinko tupakanpolton?
Savuton kunta ohjelman seuraavat tupakoinnin lopettajien verkkotapaamiset alkavat 11.3. Tapaamiset sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lopettamaan tupakkatuotteiden käytön. Tapaamisia ohjaavat koulutetut ammattilaiset, ja osallistujat voivat valita, mihin tapaamisiin osallistuvat. Maksuttomat verkkotilaisuudet pidetään klo 15.00-16.00. Keskustele esimiehesi kanssa osallistumisestasi johonkin tilaisuuksista. Lisätietoja osoitteesta www.28paivaailman.fi/verkko


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

Maaseutuyrittäjäopiskelijat olivat Kiertotaloushankkeen puitteissa tutustumassa eri kohteisiin
Kohteemme olivat Kiimassuon jätekeskus Forssassa, jossa toimintaa meille esitteli viestintä- ja markkinointipäällikkö Pasi Kaskinen. Sieltä jatkoimme lounaalle ja seuraavaksi tutustuimme opiskelijamme Juho Anttilan kotitilaan, jossa on erikoisuutena erityisen paljon länsisuomenkarjaa. Dometal Oy oli seuraava kohteemme ja siellä vierailuamme isännöi Juha Erkkilä maistuvien kahvien kera. Lopuksi saimme tutustua Tuomas Tammelinin emolehmätuotantoon ja näimme käytännön työnäytökset ruokinnan ja hoidon suhteen. Matkat taitoimme Vuorisen linja-autolla. Päivä oli  pitkä mutta antoisa, saimme nähdä paljon. Ja oli hieno huomata, että aina ei tarvitse lähteä kauas nähdäkseen uusia  juttuja 😊

Matkan järjesti maatalouspuolen opettaja Virpi Loivarinne.

Kiimassuon jätteenkäsittelykeskusta Forssassa esitteli Pasi Kaskinen.

Ryhmämme Tuomas Tammelinin emolehmätilalla.

Opiskelijamme Juho Anttila kotitilansa navetassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Muita tapahtumia

Hyvinvointipäivää vietettiin 7.3. Loimaan lukion sekä Turuntien Novidan tiloissa. Päivä tarjosi kaikkea aina joogasta ja jääkiekosta kuvalliseen ilmaisuun.

Hämeentiellä alkoi toimitilahuoltajakoulutus helmikuussa. Kuvassa osa opiskelijoista. Opettajana toimii Tiina Rautanen-Suominen.