Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ammatillisen koulutuksen reformista
Reformin seurantaryhmän seuraava kokous pidetään vasta 10.4.  Ennakkotieto on, että OKM lähettää koulutuksen järjestäjille ehdotuksen tulevasta koulutuksen järjestämisluvasta huhtikuun aikana. Kuntaliitossa on tehty laskelmia reformin taloudellisista vaikutuksista. Laskelmien mukaan yhteen tutkinnon suorittamistapaan siirtyminen lisää kustannuksia arviolta +87 M€. Työpaikoilla annettavan koulutuksen on arvioitu säästävän kustannuksia noin -16 M€.

KT Kuntatyöantajat uudistuu
Hallituksen esitys uudesta KT-laista muuttaa maakuntahallinnon myötä myös KT:n nimen. Uudeksi nimeksi tulee Kunta- ja maakuntatyönantajat KT.
KT:n ja OAJ:n yhteinen tavoite on, että ammatillisen koulutuksen virkaehtosopimus tulee olemaan opettajan vuosityöaikaan perustuva sopimus. Ammatillisen koulutuksen reformin yhteydessä koulutusalakohtaiset liitteet eivät enää ole järkeviä kun reformissa koulutusaloista luovutaan.


Rehtori ja apulaisrehtorit tiedottavat

Novidan yhteishaun tulokset
Päättyneessä yhteishaussa ensimmäiselle sijalle Novidan laittaneita hakijoita on yhteensä 445. Heistä 355 haki ammattiopistoon ja 90 lukioon. Toimipaikoittain ammattiopiston opiskelijat jakautuivat seuraavasti: Lieto 52, Loimaa 187 ja Uusikaupunki 116. Loimaan lukion 90:stä hakeutujasta 20 hakeutui urheilulinjalle. Yhteishaun päätyttyä käynnistyi samalla erillishaku avoimiksi jääneisiin opiskelijapaikkoihin. Hakeutuminen erillishaussa opiskelijaksi onnistuu Novidan kotisivulta löytyvän linkin kautta. Lisätietoa asiasta antaa pedagoginen rehtori.


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa – DigiTyökalut-työpajat
Digityöpajat jatkuvat Novidassa koko kevään ajan. Digiohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla samoina viikonpäivinä kuin syksyllä eli maanantaisin työpaja pidetään Liedossa, tiistaisin Loimaalla ja keskiviikkoisin Uudessakaupungissa.

Työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen tai työpajat eivät vastaa ongelmaasi, tule digitukeen. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät. Kiinnostuitko? Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digitaalisten työkalujen käyttö opetuksessa -hankkeen blogi löytyy osoitteessa digityokalut.blogspot.fi, jonka kautta saat lisätietoa työpajoista ja pajateemoista sekä digityökaluista.
DigiTyökalut – Työpajakalenteri kevät 2017
Kahoot!, Socrative & AnswerGarden
Älypuhelimet & tabletit
Prezi
Class Notebook
OneDrive ja Office 365

DigiRoihun koulutukset
Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien kevään tarjontaa löytyy alta:

Verkon avoimet palvelut oppitunnilla
Design for all! 2017
OneNote Class Notebook

Lisätietoja antaa Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 21.3.2017 kokouksen esityslista
Kokouksen esityslista on henkilökunnan luettavissa intranetissä kohdassa (kokouslistat) Talous ja hallinto/Yhtymähallituksen esityslistat.

Novidan näyttely oli menestys
Oi Maamme Suomi 100 – näyttely Loimaan Turuntien toimipisteessä sai viime viikolla osakseen runsaasti huomiota. Opiskelijat toteuttivat näyttelyn satavuotisesta Suomen historiasta tyylihuoneiden kautta. Huoneet sisälsivät aikakausien kuvausten lisäksi esineistöä, tekstiilejä ja asuja. Käsi- ja taideteollisuusalan ja media-alan tuotteet oli suunniteltu aikakausien inspiroimina tämän päivän tuotteiksi. Näyttelyssä kävi tutustumassa kolmen päivän aikana satoja loimaalaisia ja lähialueiden asukkaita.

Lisää tunnelmia näyttelystä löytyy mm. Aarretalon blogista
http://aarretalo.blogspot.fi/2017/03/oi-maamme-suomi-nayttely.html


Tapahtumia ja kuvia viikon varrelta

Loimaan catering-alan opiskelijat osallistuivat Loimaan Liepeiltä -lähiruokamarkkinoille perjantaina 10.3.2017. Markkinat järjestettiin K-Citymarket Loimaan tiloissa.

Opiskelijat valmistivat yrttimunakasta ja markkinoivat paikallista Pulled Pork -kastiketta. Opiskelijat saivat toiminnastaan paljon kiitosta ja he vaikuttivat tyytyväisiltä työpanokseensa.

LC Uusikaupunki Merettaret kutsuivat omaishoitajat yhdessä omaistensa kanssa viettämään virkistyspäivää Novidan Uudenkaupungin toimipaikkaan keskiviikkona 15.3.. Päivän toiminta järjestettiin yhdessä sosiaali- ja terveydenhoitoalan opiskelijoiden kanssa. Ohjelmassa oli mm. luento yrttihoidoista, rentoutusharjoituksia ja toimintakyvyn arviointia.

“Oi Maamme Suomi 100” -näyttelyyn Loimaalla tutustui kolmen päivän aikana satoja vieraita.

Uudenkaupungin toimipaikan Cahvida on tarjonnut kahvia ja pientä suolaista/makeaa talon väelle ja ulkopuolisille jo reilun parin viikon ajan. Perjantaina tiskin taakse hommiin pääsivät liiketalouden opettajat.