Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallituksen maaliskuun kokous
Päätetään mm.
– vuoden 2018 tilinpäätöksestä
– helmikuun talousarvion toteumasta
– Loimaan logistiikkaosaston eräiden ajokorttiluokkien autokoulupalveluiden ostamisesta yksityisiltä autokouluilta
– täyttölupaesityksestä kiinteistöpäällikön tehtävään
– Myllykyläntien suurtalouskeittiön muutostöiden urakkatarjouksista
Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Paikallisten järjestelyerien käyttäminen
Paikallinen järjestelyerä 1.1.2019 on 1,2 % kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) palkkasummasta sekä teknisten (TS) sopimuksen palkkasummasta. Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa (OVTES) paikallinen järjestelyerä on 0,9 % sopimusalan palkkasummasta. Sekä KVTES:n että OVTES:n osalta erää voidaan käyttää sekä tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin ja / tai henkilökohtaisiin lisiin tai vastaaviin korotuksiin. TS:ssä erästä on vähintään 0,3 % käytettävä henkilökohtaisiin lisiin. Järjestelyerän suuruus lasketaan sopimusalan palkkasummasta mahdollisimman tavanomaiselta kuukaudelta, esimerkiksi marraskuulta 2018. Erän euromääräinen suuruus koulutuskuntayhtymässämme on KVTES 1840,22 €, TS 80,01 € ja OVTES 5079,84 €.

Ammattijärjestöjen kanssa on eristä käyty neuvottelut. Yhtymähallitus päätti kokouksessaan 26.2.2019 hyväksyä paikallisten järjestelyerien jaossa käytettävät seuraavat periaatteet:

– kuntayhtymän palkkoja verrataan KT:n julkistamiin vuoden 2017 koulutuskuntayhtymien keskimääräisiin palkkoihin ja tätä pidetään yhtenä jakoperusteena, työn vaativuuden arviointia (TVA) sovelletaan yhtenä jakoperusteena ja tehtäväkohtaisten palkkojen harmonisointia sovelletaan yhtenä jakoperusteena. Yhtymähallitus päätti, että järjestelyerät jaetaan johtoryhmän ja hallituksen puheenjohtajiston esittämällä tavalla.
Järjestelyerät tulevat maksettavaksi kuntayhtymässämme maaliskuussa joko normaalin palkanmaksupäivän yhteydessä tai erillisellä palkanmaksuajolla 29.3. Palkkalaskelmassa on erillinen rivi, josta näkyy järjestelyerän suuruus. Maaliskuun palkanmaksussa järjestelyerässä on mukana takautuvasti kuukaudet tammi-maaliskuu. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja Leena Suonkanta, puh. 0409001279 tai leena.suonkanta@novida.fi.

Attendo työterveyden, joka on 2.5. alkaen Terveystalo, poikkeukselliset aukioloajat

  • keskiviikkona 3.4. klo 8-13
  • kiirastorstaina 18.4. klo 8-15
  • vappuaattona 30.4. klo 8-16
  • torstaina 2.5. klo 10-18

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Ammatillisten opettajien vuosityöaika
Novidan arviointi- ja seurantaryhmä työstää parhaillaan vuosityöaikaan siirtymisen soveltamisohjetta. Pedagoginen rehtori on kutsunut OAJ:n ja KT:n edustajat pitämään infoa henkilökunnalle vuosityöajasta. Ajallisesti ensin oppilaitoksen pitää tehdä soveltamisohje, joka lähetetään heille katsottavaksi. Sen jälkeen heidät voidaan pyytää pitämään tuota infoa. Ohje on tavoitteena saada valmiiksi viikon 12 aikana. Info henkilökunnalle pidetään perjantaina 12.4. iltapäivällä. Tarkempi aika kerrotaan lähempänä. Lisätietoa asiasta antavat arviointi- ja suunnitteluryhmän jäsenet.

Henkilökohtaistaminen ja osaamisen arviointi –koulutuksen antia
Pedagoginen rehtori Petri Lähde ja apulaisrehtori Jouko Tevasaari olivat henkilökohtaistamisen ja osaamisen arvioinnin koulutuksessa. Oheisesta polusta voit tutustua koulutuksen materiaaleihin. L:\Novida\Koulutusmateriaalit\Reformi\HOKS ja arviointi 13.-14.3.2019 Jyväskylä. Lisätietoa antavat pedagoginen rehtori Lähde ja apulaisrehtori Tevasaari.


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

Hyvinvointipäivä Liedon yksikössä
Novida Liedon yksikössä vietettiin 14.3.2019 hyvinvointipäivää. Otettiin yhteinen spurtti kevääseen nimeämällä päivä Kevätspurttipäiväksi. Aamupäivä vietettiin oppilaitoksessa. Opiskelijat kiersivät ryhmissä kolme rastia. Jokainen pohti Humak:n yhteisöpedagogiopiskelija Liisa Ferneliuksen kanssa oman hyvinvoinnin ravintoympyrää;  mistä aineksista oman arjen hyvinvointi rakentuu. Turun A-klinikan Tero-Petteri Suovanen esitteli A-klinikan toimintaa ja pohdiskeli opiskelijoiden kanssa mm. peliriippuvuuteen ja päihteisiin liittyviä asioita. Muun muassa nuuskan käytöstä  käytiin keskustelua. Opintokamuun tutustuttiin oman väen voimin pelaamalla Opintokamupelejä. Iltapäiväksi siirryttiin Kupittaan liikuntahalliin. Siellä opiskelijat pääsivät tutustumaan Kari Saukkosen opastuksella aikidoon ja hyvinvointipalveluyrittäjä Marja Härmälän kanssa kuntosalille. Keilahallilla keilat ja pallot saivat kyytiä senioriharrastajan ystävällisellä opastuksella. Vaihtoehdoksi pohdittiin  luistelua luistelumadolla, mutta kevään tulo ei kuitenkaan antanut siihen mahdollisuutta vaan rata suljettiin muutamaa päivää aiemmin.

Opiskelijat saivat pelata biljardia.

Keilat ja pallot saivat kyytiä senioriharrastajan opastuksella.

Aikidoa Kari Saukkosen opastuksella.

Hyvinvoinnin ravintoympyrää pohdittiin yhteisöpedagogiopiskelija Liisa Ferneliuksen kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Muita tapahtumia

Uudenkaupungin toimipaikan toisen vuoden liiketalouden opiskelijat olivat toteuttamassa veneilijöiden laituriporttien avainten vaihtoa yhdessä sataman kanssa.

Avaimet vaihtoon -tapahtumassa kävi 14. – 16.3. välisenä aikana n. 500 venepaikan haltijaa.

Tapahtuma sujui hyvin ja saimme varsin positiivista palautetta asiakaspalvelustamme.

Myllykyläntiellä järjestettiin valmistuvien päivä ja rekrymessut 11.3.. Kuvassa Paula Avellán ja Marjo Kulmanen esittelemässä Loimaan kaupungin tarjontaa.

Rekrymessuilla oli mukana yrityksiä ympäri Loimaan seutua.

Alan Roy ranskasta käväisi Uudenkaupungin toimipaikassa torstaina. Samalla ranskalaiset vaihto-oppilaamme saivat turvallisen saattajan kotimatkalleen.

Ranskalainen autonasentaja Valentin Pillot ja korikorjaajat Angélique Niaux sekä Julie Groult tutustuivat jaksonsa aluksi auto-osastoomme Juuso Hirvensalon johdolla.

Ranskalaiset moottoripyöräkorjaajat Arthur Bergot(vasemmalla) ja Romain Cuffel ovat 3 viikkoa töissä V-Twin City moottoripyöräkorjaamossa Loimaalla.

Virolaiset tekstiilialan opiskelijat Piret Tärno(vasemmalla) ja Eve Teras(oikealla) olivat kaksi viikkoa opiskelemassa mm. kutomista Kirsi Lähteen ohjauksessa.