Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ammatillisen koulutuksen reformi
Reformin lainsäädäntö on valtioneuvoston käsiteltävänä tämän viikon torstaina 6.4. Tämän jälkeen lakipaketti menee eduskunnan käsiteltäväksi viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. OPM lähettää koulutuksen järjestäjille uudet järjestämisluvat syyskuussa.

LSKKY:n Studia Generalia reformista on keskiviikkona 5.4. klo 15.00 Myllykyläntien auditoriossa, josta on yhteys Lietoon ja Ukiin. Alustuksen aiheena on uusi rahoituslaki.

Johtoryhmässä todettua
Tehtävänkuvien ja nimikkeiden tarkistaminen. Hallintosäännön 13 §:n mukaan kuntayhtymäjohtaja päättää toistaiseksi voimassa olevien työsopimussuhteisten tehtävänimikkeiden muuttamisesta.

Uuteen järjestämislupaan ei tule suoraan työvoimapoliittisen koulutuksen järjestämislupaa, vaan se tulee vasta marraskuussa ja sitä haetaan erikseen.

Maahanmuuttajien koulutuspolut ja integrointi Loimaalla -hanke. Haetaan yhdessä evankelisen kansanopiston kanssa. Hankkeeseen tuli viime hetken muutos eli evankelinen opisto on hakijana ja LSKKY kumppanina. Hankkeen kautta palkattaisiin henkilö laatimaan polkuja maahanmuuttajien opiskeluun ja elämänhallintaan. Hankkeen kesto on 2 vuotta ja budjetti noin 200 000 €. OKM:n tekee päätökset kesän aikana.

Digihankkeet. Jarkko Kantola on palkattu 2.6. päättyvän hankkeen päätoimiseksi työntekijäksi. Jarkko pääsääntöisesti opettaa niitä asioita, joita kartoituksessa on henkilökunnalta tullut esille. Jatkossa ollaan huolellisia siitä, että hanketyöntekijän ja vakituisen työntekijän tehtävät eivät mene päällekkäin. Koulutuksiin on osallistunut vaihtelevasti opettajia ja enemmänkin voisi osallistua.

Maatalouden digihankkeeseen on saatu rahoitus. Alkoi tänä keväänä, ja LSKKY on yksi hankkeen kumppaneista. Luonnonvara-alan koulutusalavastaava Erkki Kemppi vastaa meillä. Hanke loppuu 2017 vuoden lopussa.

Ruokalukio etenee vauhdilla ja se on saanut paljon julkisuutta. Helsingin yliopiston ruokaprofessori Johanna Mäkelä tulee ensi tiistaina lukiolle keskustelemaan asiasta. Tarkoitus on pohtia jatkopolkuja ja yhteistyön käynnistämistä yliopiston kanssa. EVIRA:n Matti Puolimatka osallistuu tilaisuuteen.

Projektisuunnitelma valmistuu ensiviikolla ja se viedään hallitukselle tiedoksi.

Koulutuspäälliköiden valinta on loppusuoralla ja kaikki haastattelut on tehty ja päätökset tehdään ensi maanantaina. Paljon hyviä hakijoita. Ulkopuolista testausta ei tarvita.

Opettajahaut pitää laittaa mahdollisimman nopeasti liikkeelle ja hakea yhtymähallitukselta täyttöluvat. On tarve palkata vakinaisia opettajia.

Koko henkilökunnan pikkujouluristeily on perjantaina 24.11.2017 Siljalla Turusta.

Positiivinen rakennemuutos näkyy avoimien työpaikkojen kasvuna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rolls-Royce perustaa laivojen automaatioihin keskittyvän kehittämiskeskuksen Turkuun. Kokonaisinvestointi on 230 M€.

Kaivoskoneita valmistavan Sandvikin tuotantoa ollaan kaksinkertaistamassa Runosmäessä. Henkilöstötarve noin 150 asentajaa.

Meyerin Turun telakan tilauskanta ulottuu vuoteen 2024. Henkilöstömääräksi tulee reilut 2000 työntekijään. Pernon telakalla verkosto mukaan luettuna tulee työskentelemään lopulta yli 7000 henkilöä, kun nyt luku on noin 3000. Meriklusteri tulee työllistämään noin 15 000 työntekijää

Valmet Automotiven akuuttitarve on yli 1000 uudelle työntekijälle. Tällä hetkellä autotehtaalla on töissä reilu 2000 työntekijää ja kesäkuussa on töissä yli 3300 henkilöä.

Varsinais-Suomen liitto esittää 11 kohdan ohjelmaa valtakunnan hallituksen puoliväliriiheen

 1. Kehittämisohjelma meri- ja autoteollisuuden kasvun varmistamiseksi
  2. Teollisuusammattioppilaitosten toiminnan varmistaminen
  3. Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen oppilaitosten koulutuspaketin edistäminen
  4. Työnhakijoiden motivointi ja osaamiskartoitus ostopalveluna
  5. TE-toimiston lisäresursointi työvoiman saatavuuteen liittyvän haasteen hoitamiseksi
  6. Kannustinloukkujen purkamisen, työvoiman liikkuvuuden pilottialue
  7. Turku-Uusikaupunki työmatkabussiliikenteen järjestäminen
  8. Kt 43 autotehdas-satama liittymien parantaminen
  9. E18/Telakkatien liikennevalot sekä Telakkatien ja Pernon etl:n parannustoimet
  10. Vt 8 Laitilan eritasoliittymän rakentaminen
  11. Uudenkaupungin radan sähköistäminen

Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450

Kuntayhtymäjohtaja vuosilomalla
Antti on torstaina ja perjantaina (6.-7.4.) vuosilomalla.


Rehtori ja apulaisrehtorit tiedottavat

Koulutuspäälliköt on valittu
Kahdeksaa kuntayhtymän sisäisessä haussa ollutta koulutuspäällikön tehtävää lukuvuosille 2017-2018 ja 2018-2019 haki 17 opettajaa. Pedagoginen rehtori haastatteli kaikki hakijat yhdessä apulaisrehtoreiden kanssa ja apulaisrehtoreiden esityksestä valitsi seuraavat henkilöt.

Eeva Lehtinen; koulutuspäällikkö 1: Liedon koulutusalat.
Timo Kulmala; koulutuspäällikkö 2, Loimaa: sosiaali- ja terveys-, liiketalous-, media-, käsi- ja taideteollisuus- sekä verhoiluala.
Iiro Aaltonen, koulutuspäällikkö 3, Loimaa: logistiikka-, auto- ja maatalousala.
Jorma Mörsky, koulutuspäällikkö 4, Loimaa: kone- ja metalli-, sähkö-, rakennus- sekä talotekniikka-ala.
Satu Kaurala, koulutuspäällikkö 5, Loimaa: catering-, hius- ja kosmetologiala sekä yhteiset aineet.
Suvi Laurikkala, koulutuspäällikkö 6, Uusikaupunki: sosiaali- ja terveys-, liiketalous- ja catering-ala sekä yhteiset aineet.
Aleksi Lehikoinen, koulutuspäällikkö 7, Uusikaupunki: logistiikka-, auto- sekä kone- ja metalliala.
Mari Laihonen, koulutuspäällikkö 8, Uusikaupunki: prosessitekniikka-, sähkö- ja rakennusala.

Aikuiskoulutuksen koulutuspäällikön tehtävässä jatkaa enintään vuoden 2017 loppuun saakka nykyinen koulutusalavastaava Ritva Siippainen. Tehtävän tarpeellisuus ratkaistaan eduskunnan annettua lain ammatillisesta koulutuksesta 1.1.2018 alkaen. Lisätietoa asiasta antaa pedagoginen rehtori Petri Lähde puh. 040 900 1340

Novida – ammattiopiston ja lukio, Loimaan salibandyherruus lv. 2016-2017 haussa!
Opiskelijaryhmien ja henkilökunnan salibandyturnaus järjestetään Loimaan kaupungin liikuntahallissa 25.4.2017 klo 12-15.30. Kerätkää ryhmästäsi joukkue ja ilmoittakaa joukkue viimeistään ma 10.4. s-postilla lehtori Jouko Säätelälle: jouko.saatela@novida.fi

Kentällä on samaan aikaan 4 tai 5 kenttäpelaajaa + maalivahti. Mukavaa olisi, jos saisitte kerättyä sekajoukkueen. Mikäli joukkueessa ei ole yhtään toisen sukupuolen edustajaa kentällä, niin joukkue pelaa yhden vajaalla verrattuna sekajoukkuevastustajaan. Jos yhdestä ryhmästä ei saada tarpeeksi pelaajia, voitte tehdä myös yhteisen joukkueen toisen ryhmän kanssa.

Loimaan turnauksen paras lukiojoukkue ja paras ammattiopiston joukkue pääsevät Novidan finaaliturnaukseen, joka pelataan 4.5. Leaf-Areenalla, Turussa. Turnauksen muut joukkueet ovat Liedon ja Uudenkaupungin omien karsintojensa voittajajoukkueet sekä henkilökunnan joukkue.

Lisätietoa toimipaikkojen karsinnoista ja joukkuevalinnoista antavat Lieto, Tarja Asula, Loimaan ammattiopisto, Jouko Säätelä, Loimaan lukio, Vesa Parttimaa ja Uusikaupunki, Juha Laine.


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Paikallissopimus
Henkilöstölle maksettavista päivärahoista koskien koulutuskuntayhtymän yhteisiä yhden päivän, yli 10 tuntia kestäviä tilaisuuksia, mm. piknik-matkat, joihin sisältyy virallisen ohjelman lisäksi vapaata yhdessäoloa, on kuntayhtymän ja JUKO ry:n, JHL ry:n ja JYTY ry:n luottamusmiesten kesken sovittu, että em. tilaisuuksiin osallistumisesta ei makseta KVTES:n liitteen 16 § 6:n mukaisia päivärahoja. Päivärahojen maksamatta jättäminen edellyttää kuitenkin, että tilaisuuksiin osallistuminen on vapaaehtoista. Lisätietoja antavat pääluottamusmiehet ja talous- ja hallintojohtaja Suonkanta puh. 040 900 1279.


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa – DigiTyökalut-työpajat
Digityöpajat jatkuvat Novidassa koko kevään ajan. Digiohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla samoina viikonpäivinä kuin syksyllä eli maanantaisin työpaja pidetään Liedossa, tiistaisin Loimaalla ja keskiviikkoisin Uudessakaupungissa.

3D-tulostaminen on nyt IN! Vielä muutama vuosi sitten 3D-tulostinten hinnat liikkuivat tähtitieteellisissä luvuissa. Tänä päivänä tarjolla on jo perinteisen laser-tulostimen hintaisia laitteita, joilla 3D-mallien tulostaminen onnistuu jouhevasti. 3D-tulostaminen tulee mullistamaan pientarvikkeiden ja varaosien hankkimisen sekä kolmiulotteisten mallikappaleiden valmistamisen. Lauantaina 22.4. Loimaan Myllykylän toimipisteessä järjestetään 3D-tulostus ja SketchUp-mallintamisen -digityöpaja. Jos sinulla on esim. veso-päiviä jäljellä tai olet kiinnostunut 3D-tulostuksesta, niin sovi koulutuksesta esimiehesi kanssa ja ilmoittaudu työpajaan.

Työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen tai työpajat eivät vastaa ongelmaasi, tule digitukeen. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät. Kiinnostuitko? Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digitaalisten työkalujen käyttö opetuksessa -hankkeen blogi löytyy osoitteessa digityokalut.blogspot.fi, jonka kautta saat lisätietoa työpajoista ja pajateemoista sekä digityökaluista.
DigiTyökalut – Työpajakalenteri kevät 2017
Kahoot!, Socrative & AnswerGarden
Älypuhelimet & tabletit
Prezi
Class Notebook
OneDrive ja Office 365
3D-tulostus ja SketchUp-mallintaminen

DigiRoihun koulutukset
Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien tarjontaa löytyy alta:

Kevät 2017
OneNote Class Notebook (6.4.)
Simulaattorikoulutus (28.4.)

Syksy 2017
VisuVal – opetuksen visualisointi valmentavalla otteella (uusittu!)
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä (12.9.)
Office 365- ja OneDrive-perusteet (14.9.)
Verkon avoimet palvelut oppitunnilla (10.10. ja 12.10.)
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä  (14.11.)
OneNote Class Notebook (16.11.)

Lisätietoja antaa Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Yleisiä tiedotteita

Suomi 100 vuotta -luentosarja                                                  

Luennot ja niihin liittyvät esitykset järjestetään torstaisin klo 19.00 alkaen Loimaan Heimolinnassa. Tilaisuuden kesto on noin 1-1,5 tuntia. Luennoitsijana toimii pääosin Sarka-museon johtaja, FT Teppo Vihola. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita Novidan henkilökunta ja opiskelijat.

 

 • Suomen sota luo edellytykset itsenäisyydelle 6.4. 2017
 • Kansallisuuden kohoaminen 1870-luvulta eteenpäin 20.4.2017
 • Koulu luo väylän itsenäisen Suomen synnylle 4.5.2017
 • Sortovuodet vahvistavat itsenäisyysvaatimusta 24.8.2017
 • Itsenäistyminen 7.9.2017
 • Itsenäisyyden alun vaikea aika 21.9.2017
 • Nuori valtio joutuu puolustautumaan (sodat) 5.10.2017
 • Ehjän kansakunnan kehitys sotien jälkeen 26.10.2017
 • Kaupungistuminen, koulutustason nousu ja teollistuminen – modernisaatio 1970-  23.11.2017
 • EU-kytkentä – osaksi kehittynyttä Eurooppaa 30.11.2017

Tapahtumia ja kuvia viikon varrelta

Itävallan Landesberufsschule Grazin kv-vaihdokit ovat Loimaalla kaksi viikkoa. Kuvassa vasemmalta oikealle opiskelijat Maximilian Kopp, Lorenz Prammer, opettaja Bernhard Wronski, kv-koordinaattori Suvi ja opiskelijat Markus Hafenscher, Matthias Guggenbichler. Itävaltalaisten kokemuksia voi seurata blogissa: loimaa2017.edublogs.org