Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ammatillisen koulutuksen reformi
Reformiin liittyvä hallituksen esitys laiksi ammatillisesta koulutuksesta ja eräistä siihen liittyvistä laeista annetaan kiirastorstaina 12.4. Lakipaketin laajuus on noin 500 sivua.

Yhtymähallituksen kokous 20.4.
Hallituksen listalle tulevia asioita ovat mm. ruokalukio, talousarvion toteuma maaliskuu 2017, talousarviomuutosten ja käyttösuunnitelma 1:n hyväksyminen, henkilöstökertomus 2016, konserniohjeet, täyttölupa palkkasihteerin tehtävään, opettajien täyttöluvat. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Lounais-Suomen koulutus Oy:n varsinainen yhtiökokous
Kokous pidetään kiirastorstaina 13.4. Uudessakaupungissa.
Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Ammatillisen koulutuksen säästöt
Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE teki maaliskuussa jäsenkyselyn 220 M€:n leikkausvaikutuksista.  Kyselyyn vastasi 75 % AMKE:n jäsenistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa – DigiTyökalut-työpajat
Digityöpajat jatkuvat Novidassa koko kevään ajan. Digiohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla samoina viikonpäivinä kuin syksyllä eli maanantaisin työpaja pidetään Liedossa, tiistaisin Loimaalla ja keskiviikkoisin Uudessakaupungissa.

3D-tulostaminen on nyt IN! Vielä muutama vuosi sitten 3D-tulostinten hinnat liikkuivat tähtitieteellisissä luvuissa. Tänä päivänä tarjolla on jo perinteisen laser-tulostimen hintaisia laitteita, joilla 3D-mallien tulostaminen onnistuu jouhevasti. 3D-tulostaminen tulee mullistamaan pientarvikkeiden ja varaosien hankkimisen sekä kolmiulotteisten mallikappaleiden valmistamisen. Lauantaina 22.4. Loimaan Myllykylän toimipisteessä järjestetään 3D-tulostus ja SketchUp-mallintamisen -digityöpaja. Jos sinulla on esim. veso-päiviä jäljellä tai olet kiinnostunut 3D-tulostuksesta, niin sovi koulutuksesta esimiehesi kanssa ja ilmoittaudu työpajaan.

Työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen tai työpajat eivät vastaa ongelmaasi, tule digitukeen. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät. Kiinnostuitko? Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digitaalisten työkalujen käyttö opetuksessa -hankkeen blogi löytyy osoitteessa digityokalut.blogspot.fi, jonka kautta saat lisätietoa työpajoista ja pajateemoista sekä digityökaluista.
DigiTyökalut – Työpajakalenteri kevät 2017
Älypuhelimet & tabletit
Prezi
Class Notebook
OneDrive ja Office 365
3D-tulostus ja SketchUp-mallintaminen

DigiRoihun koulutukset
Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien kevään ja syksyn tarjontaa löytyy alta:

Kevät 2017
Simulaattorikoulutus (28.4.)

Syksy 2017
VisuVal – opetuksen visualisointi valmentavalla otteella (uusittu!)
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä (12.9.)
Office 365- ja OneDrive-perusteet (14.9.)
Verkon avoimet palvelut oppitunnilla (10.10. ja 12.10.)
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä  (14.11.)
OneNote Class Notebook (16.11.)

Lisätietoja antaa Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Yleisiä tiedotteita

Uutta tietoa opettajien ja ohjaushenkilöstön digitaalisista ohjaustaidoista DIGIOPE – selvityksellä
OPH:n DIGIOPE -selvityshankkeella halutaan saada tietoja ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstön digitaalisten ohjaustaitojen ja työelämäyhteistyön nykytilasta. Hanke tuottaa samalla tietoa ammatillisen koulutuksen reformin edistämiseksi ja kartoittaa tulevaisuuden tarpeita. Selvityksen toteuttaa HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Kevään 2017 aikana toteutetaan laajamittainen kysely, jota syvennetään haastatteluilla. Lisäksi on tavoitteena kartoittaa tulevaisuuden näkökulmia digitalisaation ja työelämäyhteistyön osalta. Selvityksen kohderyhmänä on ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa http://bit.ly/digikyselylomake 13.4.2017 mennessä. Kyselyyn vastaaminen vie 20-30 min. Selvitys valmistuu joulukuussa 2017.

Lisätietoja kyselystä: http://www.hamk.fi/tyoelamalle/tutkimusyksikot/ammatillinen-osaaminen/uudet-oppimisratkaisut/digiope-selvitys/Sivut/default.aspx

Lisätietoja antaa HAMK:n lehtori Sanna Ruhalahdelta, puh. 050 568 5782 tai sanna.ruhalahti@hamk.fi

Liedon yrittäjyystapahtuma 19.4.

Ilmoittaudu tapahtumaan Kati Jalolle, kati.jalo@novida.fi

 

 

 

 

 

 

 

 


Tapahtumia ja kuvia viikon varrelta

Anni Dadrowska (oik.) suoritti viime viikolla aikuisten näyttötutkintona kone- ja metallialan perustutkinnon, koneistaja. Anni sai heti vakituisen työpaikan Hydoring Oy:stä Kyröstä, joka valmistaa mm. sylintereitä ja hydraulikoneikkoja meri- puu- ja prosessiteollisuuteen. Todistuksen ojensi opettaja Tuija Mustalahti (vas.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Merkonomi on moniosaaja, kuten saimme kuulla liiketalouden alumnipäivänä 5.4. Myllykyläntien auditoriossa. Neljä Loimaan Turuntieltä aikoinaan valmistunutta merkonomia kertoi monipuolisista ja vaihtelevista urapoluistaan sekä jatko-opintomahdollisuuksista liiketalouden opiskelijoille.