Kuntayhtymän johto tiedottaa

Pitkän aikavälin ennuste
VTT on julkaissut raportin ”Uutta, vanhaa ja sinivalkoista – Suomi 2040” (Honkatukia & Kohl & Lehtomaa; 327/2018) pitkän aikavälin ennusteista. Raportissa tarkastellaan erilaisten skenaarioiden kautta talouden kehitysvaihtoehtoja mm. väestörakenteen muutosten, työvoiman saatavuuden, julkisen talouden kestävyyden, teknologian muutosten ja globalisaation näkökulmasta. Noin 40 sivuinen raportti on luettavissa osoitteessa https://www.vtt.fi/inf/pdf/technology/2018/T327.pdf

Ammattikorkeakouluhaku muuttuu
Ammattikorkeakoulut ottavat kevään 2020 yhteishaussa käyttöön todistusvalinnan, joka perustuu ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon arvosanojen pisteyttämiseen. Todistusvalinnasta tulee pääväylä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen ja todistusvalinnassa käytettävät pisteytysmallit otetaan käyttöön kaikilla koulutusaloilla. Täytettävistä paikoista valtaosa varataan ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakeville. Todistusvalinnan rinnalla säilyvät valintakoe ja muut osaamisperustaiset valintaväylät, mitkä laajentavat hakijoiden mahdollisuuksia saada opiskelupaikka.


Rehtori ja apulaisrehtorit tiedottavat

Ensiavun päätoiminen tuntiopettaja
Haemme Novida – ammattiopiston Loimaan toimipaikkaan Ensiavun (ETK) päätoimista tuntiopettajaa lukuvuodeksi 2018–2019. Hakuaika päättyy 30.5.2018 klo 14.00. Tarkemmat tiedot kunta-alan työnhakupalvelusta kuntarekry.fi (https://www.kuntarekry.fi/fi).
Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Timo Kulmala puh. 044 090 1223

Taitaja2018 Tampere – Ammattitaidon SM-kilpailu on kisattu
Taitaja2018 Tampereella on kisattu hyvissä puitteissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Novidan edustaja Sonja Malmberg kilpaili Asiakaspalvelu ja myynti kilpailulajissa hyvin meitä edustaen, vaikka sijoitusta kärkijoukkoon ei tullutkaan. Sonjalle ja Kati-valmentajalle kiitokset hyvästä Novidan edustamisesta kisaviikolla. Taitaja kisojen seuraavat paikkakunnat ovat Taitaja2019 Joensuussa (21-23.5.2019) ja Taitaja2020 Jyväskylässä. Varsinais-Suomeen kisaisännyys näyttäisi tuleva 2025. Lisätietoa 2018 kisoista, lajikohtaisista tehtävistä ja tuloksista www.taitaja2018.fi

Taitajakisojen semifinaaleita on tarkoitus uudistaa ja alustavasti on suunniteltu Suomeen kymmenen aluetta joilla ns formulamallilla semifinaalit tulisi järjestettäväksi vastaavalla tavalla kuin nyt on jaettu Taitaja kisojen järjestäminen. Asia on kehittämisvaiheessa ja virallisia päätöksiä ei vielä ole tehtynä. Tavoitteena on vähentää semifinaalien matkojen pituuksia, matkustamiseen kuluvaa aikaa ja saada myös kustannussäästöjä.

Seuraavan lukuvuoden elokuussa käynnistyttyä pyrimme innostamaan Taitaja 2019 tapahtumaan niin valmentajaopettajia kuin opiskelijoita osana heidän opintojaan Huippuosaajan polulle.

Lisätietoja taitaja-asioissa apulaisrehtori Tarja Asula puh 040 900 1322

Uusia ylioppilaita Novidan lukiosta
Keväällä 2018 valmistuu Novidan lukiosta Loimaalta vähintään 66 uutta ylioppilasta (lista) . Näistä on kymmenen valmistunut myös ammattiin eli he ovat suorittaneet kaksoistutkinnon. Uutena asiana on, että Novidan lukiosta ylioppilaiksi valmistuneista kaksoistutkintolaisista kuusi on valmistunut ammattiin Novidan Uudenkaupungin yksiköstä. He ovat ilmoittautuneet suorittamaan tutkintoa Novidan omaan lukioon mutta tehneet yo-kokeet Uudenkaupungin lukiossa. Tähän antaa hyvät mahdollisuudet sähköinen ylioppilastutkinto, joka mahdollistaa kokeeseen osallistumisen missä tahansa Suomen lukiossa riippumatta mihin lukioon on ilmoittautunut kirjoittajaksi.

Nyt ilmoitettujen lisäksi vielä kuudella kokelaalla on mahdollisuus valmistua tänä keväänä ylioppilaaksi mikäli kesken oleva lukion tai ammatillisten opintojen oppimäärä valmistuu ennen lukukauden päätöstä.

Lisätietoja rehtori Hannu Lahti, 050 512 6049.


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Ajoneuvokaluston liikennekäytöstä poisto
Pyydän ilmoittamaan talouspäällikkö Olli Laaksoselle, olli.laaksonen@novida.fi, viimeistään 25.5.2018 niiden ajoneuvojen tiedot (rekisterinumero, ajoneuvon merkki ja käyttökohde), joiden käyttö on tarpeen  ajalla 4.6. – 8.8.2018. Muut ajoneuvot poistetaan liikennekäytöstä 4.6.2018 ja ne ovat käyttökiellossa ko. aikavälillä. Ajoneuvojen kesäkäytön tarve on perusteltava.

Ajoneuvojen vastuuhenkilöiden on merkittävä näkyvästi liikennekäytöstä poistettujen ajoneuvojen ohjaamoon se, että kyseinen ajoneuvo on käyttökiellossa.

Opettajat muistakaa laskut ennen lomille lähtöä!
Opetushenkilöstö siirtyy runsaan parin viikon päästä kesälomille. Tuotteiden tilaukset tulee tehdä niin ajoissa, että laskut ovat ennen lomille lähtöä vastaanotettavissa ja hyväksyttävissä, jotta vältymme viivästyskoroilta. Kaikki sisäiset laskut tulee myös laskuttaa jo toukokuussa tai touko-/kesäkuun vaihteessa, jotta pääkirjanpitäjä ehtii kirjata ne kirjanpitoon ennen vuosilomalleen lähtöä ja näin laskut saadaan välitilinpäätökseen 30.6.2016. Kaikki laskuttamiskelpoiset myyntilaskut tulee laskuttaa viimeistään toukokuun lopussa. Yhtymähallituksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaoston päätöksen mukaan sisäiset laskut laskutetaan kerran kuukaudessa. Ulkoiset laskut tulee laskuttaa säännöllisesti. Kuukausittainen laskutus on näissäkin hyvä lähtökohta.

Toimistojen kesäajan keskeytys
Taloustoimisto keskittää vuosilomiaan ja on kokonaan kiinni 9.7. – 29.7.2018. Opintotoimistot ovat lomilla pääsääntöisesti samana ajankohtana.

Lisätietoja antavat talous- ja hallintojohtaja ja talouspäällikkö.


Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 22.5.2018 kokouksen esityslista
Kokouksen esityslista on henkilökunnan luettavissa intranetissä kohdassa kokouslistat Talous ja hallinto/Yhtymähallituksen esityslistat.

Yhtymävaltuuston 22.5.2018 kokouksen esityslista
Yhtymävaltuuston kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa kokouslistat Koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymävaltuuston pöytäkirjat ja esityslistat. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 9008 450.


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

Media-alan opiskelija Elina Pihkonen ja hiusalan opiskelija Karin Tool ovat Itävallan Grazissa työssäoppimassa. Elinan työssäoppimispaikkana on Styria Media Group, joka on yksi Itävallan suurimmista media-alan yrityksistä.

Karin työskentelee parturikampaamo NobleStyle:ssä.

Autoalan opiskelijat Julia Junnila(oikealla kuvassa) ja Lotta Ylijääskö ovat töissä Itävallan Deutschlandsbergissä. He pääsivät myös tutustumaan autoalan yhteistyöoppilaitokseemme Landesberufsschule Arnfels:iin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lounais-Suomen koulutus oy:n yhtiökokous pidettiin Uudessakaupungissa 14.5. Kuvassa vasemmalla toimitusjohtaja Kari Mäenpää ja yhtiökokousedustajat Eija Maikola ja Antti Virtanen.

LOGI 17A oppilaat asensivat koulun saunan laiturin paikoilleen.

 

 

Valmista tuli!


Oppilaitoksessa vietettiin ympäristöpäivää tiistaina 15.5. Uudessakaupungissa ja keskiviikkona 16.5. yhdistettyä ympäristö- ja liikuntapäivää Loimaalla ja Liedossa. Ohjelmassa oli monenlaista ympäristöön ja kierrätykseen liittyvää asiaa ja toimintaa.

Loimaalla kuultiin tiukkaa tietoa kestävästä kehityksestä.

Loimaalla pelattiin tankofutista.

Paperinkeräyslaatikoista tuunattiin varsin persoonallisia Uudessakaupungissa.

Kouluympäristö siivottiin roskattomaksi, tässä vuorossa Uudenkaupungin toimipaikan B-rakennuksen piha.

Liedon kestokassien tuunauspajassa riitti vipinää.

Liikunnallista puolta päivän touhuista edusti Liedossa pingisturnaus.