Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus ja -valtuusto
Kokoontuvat keskiviikkona 22.5.

Luonnontiedelukion erityinen koulutustehtävä
Luvan haun valmisteluun liittyvä työseminaari pidetään torstaina 23.5. Myllykyläntiellä. Lisätietoja antaa rehtori Hannu Lahti puh. 050 512 6049.

Eronneet opiskelijat
Novidasta on Primuksen mukaan eronnut 1.1.-15.5.2019 välisenä aikana 91 opiskelijaa. Luvussa ei ole mukana oppisopimusopiskelijat. Lisätietoja antavat rehtorit.

Ylistaronkadun kiinteistö
Loimaan kaupunginhallitus käsittelee kiinteistön ostoa kuntayhtymältä 20.5. kokouksessa. Kaupunginjohtajan ehdotus on, että kaupunginhallitus oikeuttaa allekirjoittamaan Ylistaronkatu 36 -kiinteistön kauppakirjan liitteen mukaisena. kauppahinta on 300 000 euroa. Kauppakirjaan voidaan tarvittaessa tehdä teknisluonteisia tarkennuksia. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

OECD:n maaraportti
OECD:n uusin, 7.5. julkaistu englanninkielinen raportti ”Investing in Youth Finland” käsittelee nuorille suunnattujen palveluiden toimivuutta. Raportin kohteena ovat mm. KELAn palvelut, toisen asteen koulutuksen opiskeluhuolto sekä työhallinnon, nuorisotoimen ja sosiaalitoimen palvelut. Raportti on myös Suomen hallitusneuvottelijoiden käytössä. OECD:n arviointi ja suositukset Suomelle ovat:

Arviointi

 

 

 

 

 

 

 

 

Suositukset


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Kuntayhtymän vakuutuksista
LSKKY:llä on OpVakuutuksen vakuutusturva, johon sisältyy henkilö- ja omaisuusvakuutukset sekä toiminnan vakuutukset. Tästä saat lisätietoa vakuutuksista. Ajoneuvojen ja irtaimiston osalta lähetetään lähiaikoina lisätiedusteluja vakuutustarpeista. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja Leena Suonkanta, puh. 040 900 1279.


Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Koulutuspäälliköiden sisäinen haku 20.-7.6.2019
Novidan ammattiopiston opettajat siirtyvät vuosityöaikaan 1.1.2020. Samalla on tarkoitus muuttaa koulutuspäälliköiden tehtävät kokoaikaisiksi tehtäviksi. Tavoitteena on läsnä olevan esimiehen varmistaminen.

Vuoden 2020 alusta lähtien apulaisrehtori Juha Jokinen johtaa Uudenkaupungin ja Liedon toimipaikkoja ja apulaisrehtori Jouko Tevasaari johtaa Loimaan toimipaikan kaikkia kolmea toimipistettä. Apulaisrehtori Jokisen alaisuuteen tulee kaksi koulutuspäällikköä ja apulaisrehtori Tevasaaren alaisuuteen kolme koulutuspäällikköä.

Kuntayhtymä julistaa sisäisesti haettavaksi viisi koulutuspäällikön tehtävää ajalle 1.1.2020 – 31.7.2023.

Koulutuspäälliköltä edellytetään vähintään soveltuvaa korkeakoulututkintoa (AMK) tai insinöörin tutkintoa, hyvää henkilöstöjohtamista, talousosaamista, hyviä yhteistyötaitoja, täsmällisyyttä ja vastuuntuntoisuutta, johtamiskokemusta ja toistaiseksi voimassa olevaa päätoimista virkasuhdetta 1.8.2019 (lehtori tai päätoiminen tuntiopettaja) alkaen. Eduksi katsotaan näytöt hyvästä johtamiskokemuksesta ja hyvistä johtamistuloksista.

Koulutuspäällikkö siirtyy OVTES:n mukaiseen 1500 tunnin sääntelemättömään työaikaan. Koulutuspäällikön tehtävästä maksetaan 380 euron suuruinen TVA-lisä. Koulutuspäällikön tehtävänkuvaus 1.1.2020 alkaen on nähtävissä verkko-osoitteessa L:\Novida\Koulutusmateriaalit\Tehtävänkuvat 1.1.2020.

Haettavat koulutuspäälliköiden tehtävät ovat:

Koulutuspäällikkö 1, Uusikaupunki:
– sosiaali- ja terveys-, liiketoiminnan-, ravintola- ja catering-,  logistiikka- ja autoalat
– yhteiset aineet

Koulutuspäällikkö 2, Uusikaupunki ja Lieto:
– Uusikaupunki: prosessitekniikan-, sähkö-ja automaatio-, rakennus- sekä kone- ja tuotantotekniikan alat
– Lieto: muut paitsi tietojenkäsittelyn ala

Koulutuspäällikkö 3, Loimaa:
– Turuntie: sosiaali- ja terveys-, liiketoiminnan-, media-, tekstiili- ja muotoilualat
– valma
– Lieto; tietojenkäsittelyn ala

Koulutuspäällikkö 4, Loimaa:
– Hämeentie: logistiikka- ja maatalousala
– Myllykyläntie: auto-, kone- ja tuotantotekniikan alat,
– yhteiset aineet

Koulutuspäällikkö 5, Loimaa:
– sähkö- ja automaatio-, rakennus-, talotekniikan-, ravintola- ja catering-, hius- ja kauneudenhoitoalat

Tehtävien hakuaika on 20.5. – 7.6.2019 klo 16 mennessä. Vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan pedagogiselle rehtorille. Hakemuksesta pitää kuitenkin selvitä, mitä koulutuspäällikön tehtävää on hakemassa. Hakijat haastatellaan. Pedagoginen rehtori valitsee koulutuspäälliköt apulaisrehtorien esityksestä.

Lisätietoja antaa pedagoginen rehtori Petri Lähde, puh. 040 900 1340

Loimaan toimipaikan henkilöstön kevätlounas 29.5.2019 klo 13.00
Tervetuloa Novida Loimaan henkilöstön kevätlounaalle Ravintola Loimirantaan osoitteeseen Satakunnantie 1 Loimaa keskiviikkona 29.5. klo 13.00. Ilmoittautumiset toimipisteiden toimistoihin viimeistään perjantaihin 25.5. klo 12 mennessä ruoka-aineallergioineen

Lisätietoja antaa apulaisrehtori Jouko Tevasaari puh. 040 900 1282 tai jouko.tevasaari@novida.fi.

Novida ammattiopisto ja lukion kevään 2019 valmistujaisjuhlat vietetään seuraavan aikataulun mukaan
Uusikaupunki keskiviikko 29.5. klo 10.30 Novidan juhlasalissa Viikaistenkatu 1 Uusikaupunki
Lieto perjantai 31.5. klo 13.00 Lietohalli Urheilutie 2 Lieto
Loimaa ammattiopisto perjantai 31.5. klo 16.00 Puistokadun liikuntahalli Puistokatu 16 Loimaa
Loimaa lukio lauantai 1.6. klo 11.00 Puistokadun liikuntahalli Puistokatu 16 Loimaa

Lisätietoja antavat lukion rehtori ja apulaisrehtorit.


Päälliköt tiedottavat

Uusi hanke amk-yhteistyön kehittämiseen
Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hankkeelle on myönnetty Seutu-AIKO-rahoitus alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämiseen. Novidan budjetti on 74 500 € ja hankkeen toteutusaika 1.4.2019 – 31.8.2021. Hankkeen toiminnallisena päätavoitteena on luoda ketterä ja tehokas ammattikorkeakoulun etäopiskelupiste ja -konsepti Loimaan ja Uudenkaupungin seutukunnille. Hankkeessa luodaan toimintamalli, jonka tuloksena opiskelijat voivat opiskella amk-opintoja muuttamatta toiselle paikkakunnalle. Tarkempi toteutus suunnitellaan elokuussa. Lisätietoja: Antti Virtanen, Juha Jokinen tai Anne Mähönen.


Yleisiä tiedotteita

Palkkasihteerit tiedottavat eläkemaksuista
Asia koskee ainoastaan 53-62 vuotiaita kuntayhtymän työntekijöitä. Palkkasihteerit ovat korjanneet tammi-maaliskuun eläkemaksuja toukokuun palkanmaksun yhteydessä, koska alkuvuodesta on peritty liian vähän eläkemaksua 53-62 vuotiailta. Palkkasihteerit pahoittelevat tapahtunutta ja antavat tarvittaessa lisätietoja.

Opiskelijatyönä rakennetut omakotitalot
Novida on rakentanut omakotitalon sekä Loimaalle että Uuteenkaupunkiin. Uudenkaupungin talosta on tehty ostotarjous, jonka yhtymähallitus hyväksyy 22.5. kokouksessa. Kauppahinta on 350 000 €. Loimaan kohdetta markkinoi Kiinteistötoimisto LKV Uusitalo Oy. Omalla tontilla olevan kiinteistön valmiusaste on noin 75 % ja kohde myydään tässä valmiusasteessa hintaan 198 000 €.

Yhtymähallituksen 22.5.2019 kokouksen esityslista
Kokouksen esityslista on henkilökunnan luettavissa intranetissä kohdassa kokouslistat Talous ja hallinto/Yhtymähallituksen esityslistat.

Yhtymävaltuuston 22.5.2019 kokouksen esityslista
Yhtymävaltuuston kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa yhtymävaltuuston esityslistat_poytakirjat Koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymävaltuuston pöytäkirjat ja esityslistat. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

Miia Auer, Susanna Salkimo ja Julia Toivonen Kaun16Lo-ryhmästä ovat parasta aikaa työssäoppimassa Grazissa, Itävallassa.

Hyvä PORE putkessa! -aamuseminaari toi perjantaiaamuna Loimaan talotekniikan opiskelijoille tuulahduksen Oraksen innovatiivisista Bluetooth-hanoista ja mobiilisovelluksista sekä Saariston Kaivonporaus löi faktat pöytään maalämmöstä ja antoi nuorille vinkkejä työllistymiseen. Kuvassa Maarit Nieminen esittelee Oraksen hanarakennetta Kari Valtaselle ja Ville Toivoselle.

Novidan KulTa-hanke koulutti toistakymmentä suurtalousemäntää proteiinipitoisen kasvisruuan valmistukseen 15.5. Myllykyläntiellä.

Novidan Loimaan omakotitalon hintapyyntö on 198 000 €.

Novidan Loimaan omakotitalon sivurakennuksessa on sauna, autotalli ja lämmönjakohuone.

Novidan Loimaan oppilastyönä tehdyssä omakotitalossa vastaava mestari Tommi Valtonen ja koulutuspäällikkö Jorma Mörsky.

Saksalaiset IT-opiskelijat Kimberly Menzel ja Erik Schuilwerve sekä tutor-opiskelijat Jere Tuomisto, Aaro Peltola ja Marcus Vuolle kanssa. Keskustelun lomassa mm. vertailtiin saksalaista ja suomalaista kulttuuria.

Myllykyläntien muutostyöt etenevät vauhdilla.

Etenevät vauhdilla…