Viikko 22/2016

Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Lämmintä ja hyvää kesää henkilökunnalle
Lukuvuoden aikana olemme kohdanneet asioita, jotka monelle meistä ovat uusia ja outoja. Ammatillisen koulutuksen rahoituksen leikkaaminen on saanut meidät mietteliäiksi ja uusien asioiden eteen. Vaikka säästöt ovat ikäviä asioita, uskon meidän hyvällä yhteistyöllä niistä selviytyvän. Uuteen rahoitusjärjestelmään sisältyy paljon muutoksia, mikä edellyttää meiltä myös jatkossa entistä tarkempaa suunnittelua.

Kuntayhtymässä on osaava, hieno henkilökunta ja luottamusmieshallinto. Vaikeinakin aikoina pystymme toimimaan nuorten hyväksi.
Rentouttavaa kesää kaikille.
Antti Virtanen

Petri Lähde 50 vuotta. Henkilökunnan keskuudessa todettua

   • Rauhallinen, tasapuolinen, vaikka kuuleman mukaan räiskyykin välillä. Viimeisen päälle kilpailuhenkinen ja haluaa vapaa-ajallaan olla aina voittajien puolella.
   • Kyllä sillä harmaantuvat hiukset niin kuin muillakin, onkohan sillä stressiä?
   • Kova urheilumies: salibandy, melonta, kanootti auton katolla.
   • Nyt ollut täältä jo paljon poissa.

    Pedagoginen rehtori Petri Lähteen 50-vuotiskakkukahvit nautittiin Turuntiellä henkilökunnan kanssa viime viikon tiistaina.

   • Peten ja Askon väliset keskustelut olivat joskus räiskyviä, olivat tunteneet toisensa niin pitkään. Saa sille vieläkin sanoa, mutta se ei aina vastaa.
   • Ei arvaisi, että on 50, näyttää ihan kolmikymppiseltä. Sosiaalisessa mediassa on arvailtu sen ikää.
   • En kauhean hyvin tunne, oli esimiehenäni. Helposti lähestyttävissä ja ovi auki vaikka oli kiirettä.  Hänellä oli aina aikaa ja huumoria. Minulla ei ikinä ollut hänestä huonoja kokemuksia.
   • Eilen taas nähtiin ohimennen. Hoiti aina asiat mitä eteen tuli.
   • Aika vaikea sanoa, niin vähän olen ollut tekemisissä, nuorekas ja mukava.
   • Ei ole kauheasti käynyt täällä koskaan.
   • Aah, onpa vaikeaa, hän on aina iloinen ja hyväntuulinen, vaikka olisi kiireitä. Luotettava ja helposti lähestyttävä.
   • Petri oli apulaisrehtorina ja me oltiin Loimaalta tiimimatkalla Turun ammatti-instituutin opettajien kanssa ja kaikki olivat naisia, Petriä ja bussikuskia lukuun ottamatta. Petri pärjäsi hyvin käsityövaltaisessa porukassa, vaikka kaikki käsityökaupat eivät välttämättä oikeasti häntä kiinnostaneet. Osasi kuitenkin olla koko ajan innostunut.
   • Aina iloinen ja tykkää tanssimisesta, urheilusta ja osallistuu koulun urheilukilpailuihin. En ole nähnyt ikinä hermostuvan, on tasainen.
   • Iloinen ja aina valmis auttamaan. Kuuntelee opiskelijoita hirmu tarkkaan. Kuunteli opiskelijoita jo silloin kun tuli Lietoon opettamaan datanomeja. Kaikki tieto aina koneella ja käsittelee vähän papereita. Tekee työt työpaikalla. Ahkera pyöräilijä, käynyt Tanskassa Liisan siskon luona ja ajelee Ruissalossa. Meloo erityisesti joissa.
   • On aika positiivinen henkilö, josta vähän negatiivista sanottavaa. Pitää huolta kunnostaan. On ihmisten kanssa hyvin toimeentuleva. Joskus lähetteli aika teräviä sähköposteja, mutta nyt ei ole enää tullut.
   • Aina jutellaan kun tavataan, mutta pysynyt etäisenä eikä ole edes vitsejä vääntänyt.

___________________________________________________________________

Johtoryhmässä todettua

  • Viikkotiedotteeseen on toivottu hakusanalla tapahtuvaa asiaetsintää. Tämä onnistuu siirtämällä viikkotiedote Novidan www-sivujen alle. Johtoryhmä totesi muutoksen hyväksi ja kuntayhtymäjohtaja valtuutti ATK-päällikön johtamaan uudistusta.
  • Vuoden 2017 mahdolliseen tulosrahoitukseen vaikuttavat, tarkastusjakson 2011-2014, tiedot ovat tulleet kuntayhtymään tarkastettavaksi.
  • OKM on lähettänyt kaikille koulutuksen järjestäjille ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämiseen liittyvät kysymykset, joihin tulee vastata 30.6. mennessä.
  • Kuntayhtymän 3D-hanke on saanut 50 000 € rahoituksen. LSKKY on mukana kolmessa Turun  kaupungin johdolla haettavassa OPH:n hankkeessa. Lähdetään mukaan myös hiusalalla ja catering-alalla mukaan Sataedun johtamaan hankehakuun ja prosessialan koulutuksella Digiloikka-hankehakuun.
  • Valmistuneille opiskelijoille tehtävä ja Innolinkin toteuttama seurantakysely voidaan toteuttaa, jos se pystytään kokonaisuudessaan rahoittamaan hankkeiden kautta.
  • LSKKY on mukana OPH:n rahoittamassa ja Turun johtamassa Digiroihu-projektissa, jonka kokonaisrahoitus V-S:ssa on 100 000 €.
  • Kuntayhtymässä suunnitellaan koko henkilökunnalle yhteistä syyslukukauden aloituspäivää, jota pedagoginen rehtori valmistelee.
  • Johtoryhmä merkitsi tiedoksi yhtymähallituksen kesäkuun 21. päivän kokouksen asialistan.
  • Johtoryhmä keskusteli LSKKY:n ja Mynämäen kunnan mahdollisesta yhteistyöstä.
   Lisätietoja antavat johtoryhmän jäsenet.

___________________________________________________________________

Yhtymähallitus päätti

Esittää Liedon kunnalle 1502 m2 opetustilasta määräaikaista vuokrasopimusta ajalle 1.8.2016 – 31.7.2017 ilman erillistä irtisanomisaikaa. Määräajan kuluessa on mahdollista varmistaa tilojen turvallisuus opiskelijoille ja henkilökunnalle. Jos määräajan kuluessa havaitaan kiinteistön rakenteisiin ja/tai sisäilmaan liittyviä ongelmia, joita vuokranantaja ei pysty luotettavalla tavalla korjaamaan ja osoittamaan ongelman poistuneen, päättyy vuokran maksaminen kuntayhtymän ilmoittamasta päivästä alkaen. Muilta osin yhtymähallitus edellyttää vuokrasopimuksen vastaavan yhtymähallituksen 26.1.2016 § 3 hyväksyttyä vuokrasopimusta.

Yhtymähallituksen kesäkokous 21.6. pidetään Ukissa Vahterus Oy:n tehtaan tiloissa ja samalla tutustutaan lämmönsiirtimiä valmistavan tehtaan tuotantoon. Yritys sai vuonna 2015 tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

___________________________________________________________________

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Välittäminen – kaunein sana maailmassa?

Näin kesää odotellessa haluan toivottaa koko Novidan henkilökunnalla yhteisöllisesti mukavaa ja aurinkoista kesää ja kiittää samalla merkkipäiväni muistamisesta!

Välittäminen on sitä, että pidän ihmistä tai asiaa tärkeänä. Välittäminen on lisäksi huolenpitoa ja aktiivista toimintaa. Välinpitämättömyys merkitsee sitä, että ihminen tai asia on minulle yhdentekevä – ei merkitse minulle mitään.

Jokaisen meistä tulisi silloin tällöin kysyä itseltään, mitkä asiat ovat tärkeitä, mistä välittää. Suomalaiseen kulttuuriin on perinteisesti kuulunut välittämisen ja kaveria ei jätetä –mentaliteetti. Yhteisen tavoitteen eteen tehtävän työn ja sitoutumisen merkitys näkyi hyvin myös juuri pelatuissa jääkiekon MM-kisoissa. Suomi sai joukkuepelaamisellaan mahdollisuuden taistella jälleen siitä kirkkaimmasta – vaikka ei tällä kertaa ihan maaliin päästykään.

Tämän ajattelutavan toivoisi nousevan uudelleen arvoonsa. Toisaalta on syytä kysyä, keitä ovat kaverit, joita ei jätetä? Ovatko ne ystäviä ja sukulaisia, vai voisivatko kavereita olla kaikki lähimmäiset – tutut ja tuntemattomat, työkaverit?

Voisiko välittäminen olla sitä, että autetaan toinen toisiamme huomatessamme avun tarvetta? Välittäminen on myös pieniä tekoja; hymyilemistä vastaantulevalle, oven aukaisemista kädet täynnä kulkevalle tai naapurin tervehtimistä.

Välittäminen ja yhteisöllisyys kytkeytyvät läheisesti toisiinsa. Esko-Pekka Tiitisen runon myötä toivotan Teille kaikille Yhteisöllistä ja Aurinkoista kesää!

Joka ei välitä pienemmästä,
ei välitä suuremmastakaan,
joka ei katso lasta ja vanhusta silmiin,
ei katso ollenkaan,
joka näkee naapurin,
näkee kauemmaksikin,
joka tuntee kaupungin kodikseen,
tuntee muutakin.

Kirjoittaja Petri Lähde, pedagoginen rehtori

___________________________________________________________________

Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

Uudenkaupungin toimipaikassa vietettiin perjantaina 27.5. Valmistuvien Päivää. Ohjelmassa oli tiukkaa kuplajalkapallo-ottelua sekä kaupunginlahden soutukilpailua. Loppujen lopuksi sääkin suosi ja iloisia ilmeitä nähtiin kentällä, kentän laidalla, veneissä ja rannalla.

Kuplajalkapallo-ottelun voitti sähkö- ja automaatioalan ryhmä SÄH13 ja tiukan soutukilpailun parhaimmaksi ylsi joukkue, joka oli yhdistelmä autoalan (AJA13) ja prosessiteollisuuden alan (PRB13) opiskelijoita.

Tyylikkäimmin pukeutunut ja esimerkillistä kilpailuhenkeä osoittanut sosiaali- ja terveysalan joukkue (SOT13) palkittiin ongenvavoilla. Lisää kuvia ja tunnelmia löydät Novidan Facebook-sivulta.