Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus päätti
– merkitä tiedoksi syyskuun talousarvion toteutuman
– aloitti vuoden 2017 talousarvion käsittelyn ja totesi, että investoinnit eivät saa ylittää poistojen määrää ja talousarvion tulee olla nollatulos tai ylijäämäinen
– totesi, että rehtori Merja Koskelle on annettu kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain mukainen oikaisuvaatimusohje ja oikaisuvaatimus käsitellään oikaisuvaatimusajan päätyttyä
– päätti työnantajan osalta osallistumisesta opettajien vuosityöaikakokeiluun ja asian valmistelua jatketaan
– kävi keskustelun uudesta hallintosääntöluonnoksesta

– hyväksyi 1.11.2016 voimaan tulevan kuntayhtymän yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman 2017 – 2018
– hyväksyi kuntayhtymäjohtajan lakisääteisen johtajasopimuksen ja päätti esittää sitä yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi
– hyväksyi Uudenkaupungin toimipaikan kuorma-autohankinnan
– päätti kokoontua seuraavan kerran poikkeuksellisesti keskiviikkona 23.11.2016

Kuntayhtymä järjesti 28.10. Loimaan lukion koko henkilökunnalle koulutustilaisuuden, jossa kerrottiin tulevasta työnantajasta. Koulutuspäivää pidettiin miellyttävänä ja antoisana ja se sisälsi paljon tärkeää informaatiota LSKKY:stä.

Kuntayhtymä järjesti 28.10. Loimaan lukion koko henkilökunnalle koulutustilaisuuden, jossa kerrottiin tulevasta työnantajasta. Koulutuspäivää pidettiin miellyttävänä ja antoisana ja se sisälsi paljon tärkeää informaatiota LSKKY:stä.

Johtoryhmässä todettua
Tarkasteltiin yksityiskohtaisesti vuoden 2017 talousarvion luonnosta ja merkittiin tiedoksi talousarvion tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet toimipaikoittain ja koulutusaloittain. Tarkennetut esitykset tulee olla talousosastolla 7.11. mennessä.
Todettiin, että kuntayhtymä ei hae NAO-rahaa koska opiskelijamäärä ei ensi vuonna ylitä järjestämisluvassa määrättyä määrää.
Todettiin, että Loimaan kaupungin Lapsi- ja perhepalveluiden muutostyön moniammatilliseen työryhmään esitetään pyydettynä Novidan edustajaksi kuraattori Liisa Lähdettä.
Esitetään OPH:n 1.1.2017 aloittavan tutkintojen perusteiden laadinnan tiedottamisen yhteyshenkilöksi Prosessiteollisuuteen koulutusalavastaava Mari Laihosta ja Kone- ja tuotantotekniikkaan vt. apulaisrehtori Jouko Tevasaarta.
Todettiin, että kuntayhtymän työntekijän opas on valmistumassa ja se tulee kaikkien luettavaksi intraan lokakuussa. Asiasta informoidaan tulevissa viikkotiedotteissa tarkemmin.
Todettiin, että osallistumme Taitaja2017 semifinaaliin seuraavilla aloilla:  kuljetuslogistiikka, asiakaspalvelu ja myynti, lähihoitaja, sähköasennus, talonrakennus ja kirvestyöt, Cateringkokki.
Lisätietoja antavat johtoryhmän jäsenet.

Lukion henkilökunnan koulutustilaisuus

Kuntayhtymä järjesti viime perjantaina lukion koko henkilökunnalle koulutustilaisuuden heidän tulevasta työnantajasta. Tilaisuudessa kerrottiin mm. kuntayhtymän poliittisesta ohjauksesta, strategiasta, hallinnosta, taloudesta, it-palveluista ja laatutyöstä. Kuntayhtymä toivottaa lukiolaiset lämpimästi tervetulleiksi tasavertaisena kumppanina ammatillisen koulutuksen kanssa kuntayhtymään. Koulutustilaisuuden avasi yhtymähallituksen puheenjohtaja Leena Virtanen.

Perehdytysseminaarin esitykset on koottu intraan: https://lskky.sharepoint.com/sites/intranet/SitePages/Perehdytys.aspx. Lukion henkilöstölle toimitetaan käyttäjätunnukset kuntayhtymän intran käyttöön tämän viikon aikana.


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Informaatiotilaisuus vuoden 2017 talousarviosta

Vuoden 2017 talousarviota koskeva tilaisuus pidetään Myllykyläntien auditoriossa keskiviikkona 30.11.2016 klo 15.00 alkaen. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua Liedosta ja Ukista etänä. Myös lukion henkilökunta on tervetullut tilaisuuteen. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja Leena Suonkanta puh. 040 900 1279.


Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Ammattilainen pärjää aina! -koulutusmessut Loimaalla Hirvihovissa 1.-2.11.

Lounais-Suomen ammattiopisto Novida järjestää ensimmäiset eri opintoaloja esittelevät messunsa 1.-2.11. Loimaan Hirvihovissa. Messut on tarkoitettu ihan kaikille ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille, ja ne tarjoavat tulevaisuuden suunnittelun tueksi monipuolisen kattauksen ammatillisista opinnoista. Messuilla esittäytyvät kaikki Loimaan opintoalat, aikuiskoulutuksen eri koulutusmahdollisuudet sekä opiskelijahuolto.

Messuille on vapaa pääsy ja aukioloajat ovat 1.11. klo 9-19 ja 2.11. klo 9-18. Päivällä kävijöinä ovat pitkälti yläkoululaiset. Ilta-aika mahdollistaa myös nuorten vanhempien sekä työssäkäyvien pääsyn messuille. Iltapäivä ja ilta koostuvat varmasti pitkälti aikuisista; itsensä kehittämistä, lisäkoulutusta tai alan vaihtoa suunnittelevista. Aikuiskoulutuksen osastolla on mahdollista tutustua myös oppisopimuskoulutuksen moniin mahdollisuuksiin.

Kun messut koostuvat eri ammattialoista, voi olla varma, että tekemistä riittää! Osastoilla pääsee näkemään, mitä opintoaloilla oikeasti tehdään ja saa kokeilla itsekin erilaisia työkaluja ja välineitä. Testata voi myös omaa soveltuvuutta sekä mielenkiintoa opintoja kohtaan. Paikan päällä pääsee juttelemaan eri alojen opiskelijoiden ja opettajien kanssa, ja näin aikaisemmin tai messuilla heränneisiin kysymyksiin saa samalla vastaukset.

Eri ammattien lisäksi messuilla saa tietoa mm. siitä, kuinka voi tehdä ylioppilas ja ammatillisen tutkinnon eli kaksoistutkinnon, mihin eri maihin voi päästä kansainvälistä työssäoppimista suorittamaan tai mitä tarkoittaa lahjakkaiden opiskelijoiden Taitaja-valmennus. Lisäksi opiskelijahuollon henkilökunta kertoo opiskelijoille tarjottavista tukitoimista, jotka kohdistuvat opiskelijan opintojen etenemiseen sekä ammatillisen kasvun tukemiseen.

Ensimmäisen vuoden merkonomiopiskelijat pitävät messuilla kahviota ja narikkaa saaden samalla myös opintoihin liittyvää asiakaspalvelukokemusta. Logistiikka-alan opiskelijat hoitavat non stop-kuljetuksia Loimaan rautatieasemalta Hirvihoviin ja takaisin mahdollistaen näin kaikille messuille pääsyn. Maksuttomat kuljetukset lähtevät rautatieasemalta tasatunnein klo 9 lähtien (klo 17 asti) ja Hirvihovista puolen tunnin välein klo 9.30 eteenpäin (klo 18.30 asti).

Novidan Loimaan toimipaikassa on haettavana yli 300 opiskelun aloituspaikkaa. Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen kestää noin kolme vuotta. Aikuisilla koulutusaika voi vaihdella aiempien opintojen ja työkokemuksen myötä 1-2 vuoteen. Ammatillinen perustutkinto antaa laajan ammatillisen perusosaamisen, yleissivistyksen sekä yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tervetuloa kaikki erilaisista ammateista kiinnostuneet messuillemme!

Lisätietoja antavat pedagoginen rehtori Petri Lähde, p. 040 900 1340 ja lehtori Paula Kairinen, p. 044 090 1324

 

Taitaja2017 kilpailut

Taitaja2017 semifinaalikisoihin ammattiopisto Novidasta osallistutaan 14 opiskelijan ja 10 valmentajan voimin seuraavissa lajeissa: kuljetuslogistiikka Loimaa (Ari) ja Uusikaupunki (Jorma), asiakaspalvelu ja myynti Loimaa (Paula), lähihoitaja Loimaa (Heidi ja Susanna), sähköasennus Lieto (Jarno), talonrakennus, kirvestyöt Loimaa (Tommi) ja Uusikaupunki (Petri), Cateringkokki Loimaa (Pirkko) ja Uusikaupunki (Hannu).

Taitaja2017 kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Kisakuulumisia ja Helsingin kisoista tiedotetaan jatkossa lisää.

Lisätietoja antaa apulaisrehtori Tarja Asula puh. 040 900 1322


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa
DigiTyökalut työpajat

DigiTyökalut-hankkeen tämän viikon alkava työpajateema on älypuhelimet ja dokumenttikamerat. Työpajaohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla koko syksyn ajan työpajakalenterin mukaisesti. Työpajoissa perehdytään tämän päivän digityökalujen käyttöön opetuksessa. Katso työpajakalenteri alta.

Teemoitetut työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen, tule ratkaisemaan ongelma digituessa. Edellisellä viikolla ratkottiin digilehtien käyttöä opetuksessa, Moodlen aukkotehtäviä tentissä ja Office 365 dokumenttien jakoa verkkolinkin kautta. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät, milloin työpajat ja digituki ovat toimipaikallasi. Kiinnostuitko? Seuraile blogia osoitteessa digityokalut.blogspot.fi. Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digituen päivystyspaikat:
Lieto, opettajien työhuone (Opintie 1)
Loimaa, Turuntien opettajien huone (Turuntie 31)
Uusikaupunki, B-talon opettajien huone 2. krs. (Liljalaaksonkatu 23)

DigiTyökalut työpajakalenteri syksylle 2016
Älypuhelimet ja dokumenttikamerat

DigiRoihun koulutukset

Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien syksyn tarjotinta on alla:

Webinaarisarja etä- ja verkko-opetuksesta 14.10.-1.12.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 29.11.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 17.1.2017
Pelillisiä oppimisympäristöjä verkossa 8.-10.11.2016
OneNote Class Notebook 24.11.2016
Simulaatiokouluttajan pedagogiset taidot yleinen 25.11.2016
Design for all kevät 2017

Lisätietoja Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Yleisiä tiedotteita

Huoneisto vuokrattavana
Myllykyläntien toimipisteen viereisestä rivitalosta vapautuu 1.11.2016 kuntayhtymän asunto nro 4, 3h+k 73m2. Vuokra on kuukaudessa 493,13 € + vesimaksu 22 €/kk/henkilö ja sähkömaksu. Tiedustelut talous- ja hallintojohtaja Suonkanta puh. 040 900 1279.

Yhtymähallituksen 25.10.2016 kokouksen pöytäkirja
Pöytäkirja on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko (yhtymähallituksen pöytäkirjat). Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja.


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

 

ka_avajaiset9

Kosmetologialan koulutuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat uusissa opetustiloissa.

ka_avajaiset1

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Leena Virtanen avasti kosmetologikoulutuksen uudet tilat Myllykyläntiellä.

 

 

 

 

 

 

 

 


sonja_italiassa

Liiketalouden opiskelija Sonja Nikki on työssäoppimassa viisi viikkoa Italian Celanossa.

elena-ja-sonja-kiinassa

Sonja Runola ja Elena Paukku ovat Kiinan Shanghaissa sairaalassa työssäoppimassa 6 viikkoa. Elena on kuvassa viides vasemmalta ja Sonja kolmas oikealta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Novidan catering-alan ja maatalousalan opiskelijat olivat esittelemässä alaansa Turun Ruoka ja Viinimessuilla 30.9.–2.10. Yhteisillä eväillä lähiruoka kasvuun Varsinais-Suomessa –hanke oli organisoinut osaston, jossa alueen elintarvikekoulutusta järjestävät oppilaitokset olivat mukana. Catering-alan opiskelijat Loimaalta ja Ukista valmistivat maistiaisia Peltopoika ruisleivästä ja Laitilan Kanatarhan Munavoista. Maatalousalan opiskelijoiden pisteellä piti yhdistää oikea vilja ja elintarvike. Kolmen päivän messuilu oli raskasta, mutta antoisaa.

Neljä innokasta catering-alan opiskelijaa tuli syyslomalla valmistamaan ja maistattamaan lähiruokaa Hurrikaani Loimaan ensimmäiseen kotipeliin.

messut1

messut2

messut3


halloween

Loimaan Myllykyläntien opiskelijaravintolassa HalloweenHauskaa sekä pimeetä velhomeininkiä työssäoppimisjaksolla. Kuvassa Kokki15-ryhmän opiskelija Tuomas ”Stube” Pentinmäki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


opettajayhdistyksen-koulutuspaiva

Loimaan ammattikoulun opettajayhdistys järjesti koulutuspäivän la 29.10. teemana Ammatillisen koulutuksen reformi ja opettajan työnkuvan muutokset. Kouluttajana oli AO:n varapuheenjohtaja Sirkka Saarikoski. Koulutuspäivään osallistui 15 yhdistyksen jäsentä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sisustusala-messuilla

Käsi- ja taideteollisuusalan sisustusalan artesaaniopiskelijat olivat mukana Osaava Nainen -messuilla Turussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusia ajankohtaisia kuvia ja tapahtumia lähes päivittäin löydät oppilaitoksemme Facebook-sivuilta. Ellet ole vielä käynyt katsomassa ja tykkäämässä mene kiireesti https://www.facebook.com/ammattiopisto.novida/  Katselemaan pääset myös kirjautumatta Facebookiin.