Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

ELY-keskus tukee joukkoliikennettä
V-S:n ELY-keskus on tehnyt hankintapäätöksen tarjouskilpailusta reittipohjaisesta joukkoliikennepalvelusta (bussi) välillä Loimaa – Turku ja Hirvikoski – Loimaa – Turku.  Kuntayhtymän mielestä myös Loimaa – Huittinen välistä joukkoliikennepalvelua tulisi kehittää ja esim. junavuoroja lisätä.


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Ulkomaisten arvonlisäverojen takaisinhaku
Taloustoimisto on ottanut Intrum Justitia Oy:ltä, joka hoitaa perintäämme, käyttöön ulkomaisten arvonlisäverojen takaisinhaun.  Tässä menettelyssä ulkomaisille yrityksille palautetaan kohdemaassa tehtyjen ostojen sisältämät arvonlisäverot takaisin hakemuksen perusteella.

Yleisimmät vähennyskelpoiset kulut eli ne kulut, joista arvonlisäveroa voidaan hakea takaisin, liittyvät ulkomailla ostettuihin palveluihin. Maan sisäisistä tavarahankinnoista voidaan myös saada arvonlisäveron palautus. Seuraavassa lista yleisimmistä vähennyskelpoisista kustannuksista:

– majoitus
– ravintola, edustaminen
– autonvuokraus
– kurssit, koulutukset
– maan sisäinen liikenne (taksi, juna ym.)
– messukulut (vuokrat, liput ym.)
– tietullit, huoltokustannukset jne.
– seminaarit, konferenssit
– posti-, puhelin- ja internetkulut
– toimisto- ja tilavuokrat
– polttoaine, diesel
– alihankinnat
– takuukorjaukset

Käytännössä edellä esitelty tarkoittaa sitä, että pääkirjanpitäjämme Sari Schwartz hoitaa arvonlisäverojen takaisinhakupyynnöt Intrum Justitialle ja tarvitsee tähän kaikki laskukuitit. Joten, kun opiskelijoille annetaan avustusta ulkomaanmatkoihin, tulee heiltä vaatia kaikista kuluista toimittamaan kuitit opintotoimistoon, joka toimittaa ne edelleen Sarille. Näin saamme arvonlisäverot myös näistä kuluista takaisin.

Lisätietoja: Leena Suonkanta, puh. 040 9001279 tai Sari Schwartz, puh. 044 0901320.

Koulutuskuntayhtymän ajoneuvojen käyttö
Muistutetaan jälleen, että koulutuskuntayhtymämme kaikki ajoneuvot on hankittu arvonlisäverottomina, eikä niitä saa käyttää mihinkään muuhun kuin opetukseen liittyviin ajoihin. Vähäinenkin yksityiskäyttö poistaa koko arvonlisäverotusta koskevan vähennysoikeuden. Auton hankintahinnan lisäksi myös auton huolloista, polttoaineen ostoista ym. tehdyt vähennykset (kuntayhtymän tapauksessa arvonlisäveron palautus) on palautettava. Lisäksi tulee seuraamuksia sille, joka menettelee väärin. Kuntayhtymä perii ao. henkilöltä sen, mitä verottaja perii siltä takaisin ja lisäksi verottaja määrää maksettavaksi luontoisedusta veron.

Verottaja on määrännyt, että ajopäiväkirjalla on pystyttävä osoittamaan, ettei yksityisajoja ole ollut. Muuten tehdyt vähennykset on palautettava. Ajopäiväkirjat on säilytettävä kuusi (6) vuotta.

 


Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Ammattilainen pärjää aina! –messut
Tiistain ja keskiviikon 1.-2.11. aikana Novida kyyditti messuille 860 pääosin 7. ja 8. luokkalaisia oppilaita Loimaan, Auran ja Pöytyän yläkouluista, joista valtaosa Loimaan Novidan opiskelijoista tulee. Lisäksi logistiikka-alan opiskelijat järjestivät tasatunnein non-stop-kyydityksiä rautatieasemalta Hirvihoviin.

Messut olivat avoinna iltaan, jotta myös nuorten vanhemmat ja aikuiskoulutuksesta kiinnostuneet pääsivät tutustumaan Loimaalla tarjolla oleviin 15 opintoalaan, aikuiskoulutukseen,  oppisopimustoimintaan sekä opiskeluhuoltoon. Turuntien oppilaskunta piti kahviota messujen ajan.

NOVIDAN Loimaan toimipisteissä on yhteishaussa haettavana noin 330 aloituspaikkaa.

Messuosastoilla kävijät saivat muun muassa kiivetä sähkötolppaan, istua parturi-kampaajan asiakkaaksi ja jutella oppilaitoksen väen kanssa. Realistisen kuvan syntyminen nuorille eri opintoaloista oli messujen päätavoite, sillä liian moni nuori hakeutuu väärälle alalle ja silloin vaarana on opintojen keskeyttäminen tai alan vaihtaminen.

Messuilla oli iloista vipinää kahden päivän ajan ja tapahtuma onnistui hienosti, kiitos siitä kaikille messujen järjestämiseen osallistuneille!

Lisätietoa antavat pedagoginen rehtori Petri Lähde, 040 900 1340 ja lehtori Paula Kairinen, 044 090 1324.

messut

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa
DigiTyökalut työpajat

DigiTyökalut-hankkeen tämän viikon työpajateema on tabletit: iPad, Android ja Surface. Työpajaohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla koko syksyn ajan työpajakalenterin mukaisesti. Työpajoissa perehdytään tämän päivän digityökalujen käyttöön opetuksessa. Katso työpajakalenteri alta.

Teemoitetut työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen, tule ratkaisemaan ongelma digituessa. Edellisellä viikolla ratkottiin Moodlen tehtäväpalautuksien opettajan työtä keventäviä niksejä. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät, milloin työpajat ja digituki ovat toimipaikallasi. Kiinnostuitko? Seuraile blogia osoitteessa digityokalut.blogspot.fi. Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digituen päivystyspaikat:
Lieto, opettajien työhuone (Opintie 1)
Loimaa, Myllykylän opettajien huone (Myllykyläntie 8) Huomaa vaihtunut paikka!
Uusikaupunki, B-talon opettajien huone 2. krs. (Liljalaaksonkatu 23)

DigiTyökalut työpajakalenteri syksylle 2016
Tabletit (iPad, Android ja Surface)

DigiRoihun koulutukset

Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien syksyn tarjotinta on alla:

Webinaarisarja etä- ja verkko-opetuksesta 14.10.-1.12.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 29.11.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 17.1.2017
Pelillisiä oppimisympäristöjä verkossa 8.-10.11.2016
OneNote Class Notebook 24.11.2016
Simulaatiokouluttajan pedagogiset taidot yleinen 25.11.2016
Design for all kevät 2017

Lisätietoja Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Aikuiskoulutus tiedottaa

Oletko muistanut vastata aikkarin kouluttajakyselyyn? Ellet, ei hätää – voit vielä vastata tämän viikon aikana. Tästä kyselyyn.


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

virolaiset-tekstiilialan-opiskelijat

Virolaiset tekstiilialan opiskelijat Piret (oikealla) ja Karin (vasemmalla) sekä heidän opettajansa Karin (keskellä) ovat kaksi viikkoa tutustumassa ja oppimassa uutta Ylistaronkadun yksikössä. Opettaja Kirsi Lähde toimii heidän ohjaajanaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viikkotiedotteesta

Syksyn aikana olen saanut viikkotiedotteeseen laitettavaksi oikein mukavasti kuvia ja tietoa niihin liittyvistä tapahtumista. Kiitos kaikille aktiivisille tiedottajille. Lähettäkäähän näitä myös jatkossa – viikkotiedotteeseen ei valitettavasti kaikki mahdu, mutta julkaisen näitä mielelläni aina kuvasta riippuen joko oppilaitoksen Facebook-sivulla tai Instagramissa. Muistakaa siis kysyä kuvattavilta lupa myös somessa julkaisuun.  Lisätietoja Päiviltä, 0440 886 369.