Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ammatillisen koulutuksen reformi etenee
OKM on 8.11. lähettänyt mm. ammatillisen koulutuksen järjestäjille lausuntopyynnön hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi ammatillisesta koulutuksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Hallituksen esitys on luettavissa OKM:n nettisivuilla

http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/koulutuspolitiikka/vireilla_koulutus/ammatillinenkoulutus/index.html?lang=fi

Esityksessä ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista aikuiskoulutusta koskeva lainsäädäntö uudistettaisiin kokonaisuudessaan vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeita. Lausunto tulee antaa viimeistään 19. joulukuuta. Yhtymähallitus käsittelee lakiluonnosta ja lausuntoa marras- ja joulukuun kokouksissa.

Johtoryhmässä todettua
Johtoryhmä käsitteli vuoden 2017 talousarviota ja keskusteli Novidan talouden tasapainottamisen säästöistä ja niihin liittyvistä suunnitelmista. Seuraava johtoryhmän kokous on perjantaina 18.11. ja silloin aiheena on aikuiskoulutus ja asiantuntijoina kuullaan aikuiskoulutusvastaava Ritva Siippaista ja Lounais-Suomen koulutus oy:n toimitusjohtaja Kari Mäenpäätä.

Marraskuun yhtymähallitus
Esityslistalla ovat mm. seuraavat asiat.
– lukion henkilökunnan siirtyminen kuntayhtymän palvelukseen
– talousarvion toteutuma lokakuulta
– talousarvio vuodelle 2017
– hallintosäännön uudistaminen
– ammatillisten neuvottelukuntien jäsenmuutokset

Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa
DigiTyökalut työpajat

DigiTyökalut-hankkeessa aloitetaan tällä viikolla uusi koulutusteema. Työpajoissa sukelletaan virtuaalitodellisuuden maailmaan Kahoot! ja PowToon -työkaluilla. Loimaalla jatkuu mobiililaitteet-teema iPad-, Android- ja Surface-laitteiden kanssa. Työpajaohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla koko syksyn ajan työpajakalenterin mukaisesti. Työpajoissa perehdytään tämän päivän digityökalujen käyttöön opetuksessa. Katso työpajakalenteri alta.

Teemoitetut työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen, tule ratkaisemaan ongelma digituessa. Edellisellä viikolla ratkottiin Windows-puhelimien kamera-asetuksia sekä PowerPointin tallentamista videomuotoon. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät, milloin työpajat ja digituki ovat toimipaikallasi. Kiinnostuitko? Seuraile blogia osoitteessa digityokalut.blogspot.fi. Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digituen päivystyspaikat:
Lieto, opettajien työhuone (Opintie 1)
Loimaa, Myllykylän opettajien huone (Myllykyläntie 8) Huomaa vaihtunut digituen paikka!
Uusikaupunki, B-talon opettajien huone 2. krs. (Liljalaaksonkatu 23)

DigiTyökalut työpajakalenteri syksylle 2016
Virtuaalitodellisuus (Kahoot!)
Virtuaalitodellisuus (PowToon)
Tabletit (iPad, Android ja Surface)

DigiRoihun koulutukset

Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien syksyn tarjotinta on alla:

Webinaarisarja etä- ja verkko-opetuksesta 14.10.-1.12.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 29.11.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 17.1.2017
Pelillisiä oppimisympäristöjä verkossa 8.-10.11.2016
OneNote Class Notebook 24.11.2016
Simulaatiokouluttajan pedagogiset taidot yleinen 25.11.2016
Design for all kevät 2017

Lisätietoja Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Kuvia ja tapahtumia viikon varrelta

nenapaiva

Kolmannen vuoden merkonomiopiskelijat olivat mukana Nenäpäivätapahtumassa Citymarketissa. Kuvassa Kokkisodan osallistujat avustajineen.