Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ammatillisen koulutuksen reformi etenee
OKM:n viimeinen alueellinen työseminaaria ammatillisen koulutuksen reformista on tämän viikon perjantaina Vantaalla. Pedagoginen rehtori Lähde osallistui Tampereen tilaisuuteen ja kuntayhtymäjohtaja osallistuu Vantaan tilaisuuteen. LSKKY on saanut ministeriöltä luvan jättää hallituksen esityksestä lausunnon pikaisesti määräajan 19.12. umpeuduttua. Yhtymähallitus antaa lausunnon 20.12.

OKM on lähettänyt 30 koulutuksen järjestäjälle selvityspyynnön järjestäjän edellytyksistä toteuttaa ammatillista koulutusta. Ministeriö on vähentänyt opiskelijapaikkoja niiltä koulutuksen järjestäjiltä, joilla on ollut tyhjiä paikkoja. Järjestämislupien muutos liittyy vuoden 2017 rahoituslain toimeenpanoon.

Kuntayhtymä tulee tammikuun alusta järjestämään koko henkilökunnalle tarkoitettuja, vapaaehtoisia ammatillisen koulutuksen reformia käsitteleviä tilaisuuksia. Tilaisuuksiin voi osallistua videoneuvotteluvälineiden kautta. Tilaisuudet kestävät yhden tunnin kerrallaan ja ne järjestetään iltapäivisin. Aiheita ovat Suomen hallituksen esityksen keskeiset ehdotukset, reformin pedagogiset vaikutukset ja vaikutukset opettajan työhön, tutkintojen suorittaminen ja henkilökohtaistaminen, koulutussopimus, uusi rahoitusjärjestelmä, ohjausjärjestelmä ja koulutuksen järjestämislupa, muutokset opiskelijan, työelämän ja koulutuksen järjestäjän kannalta katsottuna.

Tilaisuuksien ajankohdat ilmoitetaan joulukuun aikana. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Nuorten työttömyysaste Varsinais-Suomessa 2014-2016
Nuorten työttömyysaste on edelleen korkea Varsinais-Suomessa. Vaikka kuntayhtymämme toiminta-alueella työttömien määrä on alle maakunnan keskiarvon, on se edelleen huolestuttavan suuri. Toivomme sekä Turun telakan että Uudenkaupungin autoteollisuuden hyvän työllisyystilanteen vähentävän myös nuorten työttömyyttä.

LSKKY:n kansainvälinen toiminta on vilkasta
Viime viikolla kuntayhtymä allekirjoitti Berliinissä ja Hannoverissa toimivien ammatillisten oppilaitosten  kanssa yhteistyösopimukset ja tällä viikolla sopimus allekirjoitetaan kahden tallinnalaisen oppilaitoksen kanssa. Yhteistyöoppilaitoksia kuntayhtymällä on Euroopassa 20 ja lisäksi olemme mukana Kiinan ja Thaimaan verkostohankkeissa.

ERASMUS+ hankkeen opiskelijavaihtopaikkoja kuntayhtymällä on 62 ja 10 tukihenkilöpaikkaa. Tällä hetkellä kaikki paikat on joko käytetty tai niihin on jo valittu opiskelijat. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi vielä kysellä. Erityispiirteenä kuntayhtymän hankkeessa on erityisopiskelijoille varatut 8 paikkaa ja yksi ½ vuoden pidempikestoinen paikka viime keväänä valmistuneelle opiskelijalle. Myös nämä paikat ovat kaikki käytetty.

Uusi ERASMUS+ hakukausi on käynnistynyt ja kuntayhtymä tulee hakemaan paikkoja vähintään samalle opiskelijamäärälle kuin nyt meneillä olevalla kaudella. Uudet vaihdot käynnistyisivät syksyllä 2017.

Koska lukiokoulutukselle ja ammatilliselle koulutukselle ei ole olemassa ERASMUS+ ohjelman kautta yhteishakua, tullaan lukiolle tekemään oma hakemus. Lisätietoja antaa kv-ryhmän vetäjä Suvi Mikkilä puh. 044 782 9216

Johtoryhmässä todettua
Johtoryhmä sai kattavan selvityksen kuntayhtymän aikuiskoulutuksen tämän hetken tilanteesta. Asiantuntijoina kuultiin aikuiskoulutusvastaava Ritva Siippaista ja Lounais Suomen koulutus Oy:n toimitusjohtaja Kari Mäenpäätä.
Pedagoginen rehtori, Ukin apulaisrehtori ja kuntayhtymäjohtaja keskustelevat 29.11. Uudenkaupungin kaupunginjohtajan kanssa autotehtaan merkittävän työntekijämäärän vaikutuksista koulutuspalveluihimme.

Ylistaronkadun kiinteistö hiljenee
Tämän vuoden loppuun mennessä Ylistaronkadun opetus siirtyy Turuntielle ja Myllykyläntielle. Myynnissä oleva kiinteistö tyhjennetään ja henkilökunta siirtyy Loimaan muihin toimipaikkoihin. Lisätietoja kiinteistöön liittyvistä asioista antaa kiinteistöpäällikkö Rauno Merta puh. 044 723 0125, opetukseen liittyvistä asioista apulaisrehtori Tarja Asula puh. 040 900 1322 ja henkilöstöön liittyvistä asioista talous- ja hallintojohtaja Leena Suonkanta puh. 040 900 1279


Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Tyhy-toiminta/Liikunta- ja kulttuurisetelit
Henkilökunta voi lunastaa liikunta-/kulttuuriseteleitä oman toimipisteen toimistohenkilöltä maksimissaan 200 €/vuosi vuonna 2017. Opettajakunnasta seteleitä ovat oikeutettuja saamaan päätoimiset opettajat. Etu ei ole käytettävissä äitiys-, vanhempain-, opinto- tai vuorotteluvapaan aikana. Etu ei myöskään koske lyhytaikaisia sijaisia. Edun saaminen edellyttää vähintään puolen vuoden virka-/työsuhteen täyttymistä. Henkilö voi kuitata 100 € arvosta seteleitä kevätkaudella ja 100 € syyskaudella. Joidenkin liikuntaharrastusten käyttö (Loimaalla uimahalli, tennishalli ja Hirvihovin Circuit Training), joissa osallistuminen tapahtuu nimi vihkoon-periaatteella, vähentää liikuntaseteleiden käyttömahdollisuutta sen euromäärän osalta, mitä on käytetty edellä mainittuihin.

Myytävänä
Myytävänä Loimaan toimipaikassa tarpeettomaksi jäänyttä tekniikkaa: ilma-vesilämpölaitteisto Daikin Altherma (ulkoyksikkö tärvelty), ilmanvaihtokone Enervent Pingvin (Demokone), Aurinkokerääjä Vitosol tarvikkeineen. Tuotteet myydään yhteismyyntinä, ei erillisinä, joten tarjousten tulee koskea koko kokonaisuutta. Tarjoukset 25.11.2016 mennessä osoitteeseen leena.suonkanta@novida.fi.

Osastojen hankinnat
Lokakuun talousarviototeutuman mukaan irtaimistoinvestoinnit olivat toteutuneet vain 22,4 %:sti. Mikäli kuluvana vuonna vielä aiotaan toteuttaa irtaimistoinvestointeja talousarvion/käyttösuunnitelmien mukaisesti, pyydän kiirehtimään hankintoja siten, että joulukuun ensimmäisen viikon jälkeen niitä ei enää tehdä. Tämä siitä syystä, että tuotteiden pitää ehtiä tulla kuntayhtymän toimitiloihin ennen vuoden vaihtumista, jotta ne voidaan kirjanpidossa kirjata kuluvan vuoden menoksi.

Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1279


Hankkeet

Digihankkeet Novidassa
DigiTyökalut työpajat

DigiTyökalut-hankkeen tämän viikon työpajat keskittyvät Second Life -virtuaalimaailmaan ja Moodle-oppimisalustaan. Loimaalla aloitetaan sähköiset oppimisympäristöt teemasta Moodle-digityöpaja ja Uudessakaupungissa virtuaalitodellisuusteema jatkuu Second Life -digityöpajalla. Työpajaohjelmaa on tarjolla kolmella eri paikkakunnalla koko syksyn ajan työpajakalenterin mukaisesti. Työpajoissa perehdytään tämän päivän digityökalujen käyttöön opetuksessa. Katso työpajakalenteri alta.

Teemoitetut työpajat ovat iltapäivisin, mutta aamupäivisin on myös mahdollista saada digitukea nonstopina. Jos jokin opetuksessa käyttämäsi digityökalu ei ota toimiakseen, tule ratkaisemaan ongelma digituessa. Edellisellä viikolla ratkottiin blogin mahdollisuuksia työssäoppimisen päiväkirjana. Katso työpajakalenterista paikkakunnat ja päivät, milloin työpajat ja digituki ovat toimipaikallasi. Kiinnostuitko? Seuraile blogia osoitteessa digityokalut.blogspot.fi. Ilmoittautumiset digitukeen tai työpajoihin jarkko.kantola(at)novida.fi tai p. 040 900 1343.

Digituen päivystyspaikat:
Lieto, opettajien työhuone (Opintie 1)
Loimaa, Myllykylän opettajien huone (Myllykyläntie 8) Huomaa vaihtunut digituen paikka!
Uusikaupunki, B-talon opettajien huone 2. krs. (Liljalaaksonkatu 23)

DigiTyökalut työpajakalenteri syksylle 2016
Virtuaalitodellisuus (Second Life)
Sähköiset oppimisympäristöt

DigiRoihun koulutukset

Turun lähellä asuvilla/töissä käyvillä on mahdollisuus osallistua DigiRoihu-hankkeen tarjoamiin koulutuksiin TOP-keskuksessa Turussa. DigiRoihun koulutuksien syksyn tarjotinta on alla:

Webinaarisarja etä- ja verkko-opetuksesta 14.10.-1.12.2016
iPad opetuksen ja oppimisen välineenä 17.1.2017
OneNote Class Notebook 24.11.2016
Simulaatiokouluttajan pedagogiset taidot yleinen 25.11.2016
Design for all kevät 2017
VisuVAL 2017

Lisätietoja Jarkko Kantola, puh. 040 900 1343.


Tapahtumia ja kuvia viikon varrelta

LSKKY:n vuonna 2015 aloitetun ja AVI-keskuksen rahoittaman Osaava-hankkeen ”Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä” päätösseminaari pidettiin viime viikolla. Kuvassa koulutukseen osallistuneet kuntayhtymän sekä Liedon, Loimaan ja Uudenkaupungin perus- ja lukio-opetuksen esimiehet sekä heidän kouluttajansa Haaga-Helia opettajakorkeakoulusta.

LSKKY:n vuonna 2015 aloitetun ja AVI-keskuksen rahoittaman Osaava-hankkeen ”Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä” päätösseminaari pidettiin viime viikolla. Kuvassa koulutukseen osallistuneet kuntayhtymän sekä Liedon, Loimaan ja Uudenkaupungin perus- ja lukio-opetuksen esimiehet sekä heidän kouluttajansa Haaga-Helia opettajakorkeakoulusta.

LSKKY allekirjoitti viime viikolla yhteistyösopimuksen Hannoverissa sijaitsevan ammattioppilaitos Berufsbildende Schule Metalltechnik und Elektrotechnik kanssa. Kuvassa vasemmalla rehtori Uwe Backs ja Uudenkaupungin apulaisrehtori Juha Jokinen.

LSKKY allekirjoitti viime viikolla yhteistyösopimuksen Hannoverissa sijaitsevan ammattioppilaitos Berufsbildende Schule Metalltechnik und Elektrotechnik kanssa. Kuvassa vasemmalla rehtori Uwe Backs ja Uudenkaupungin apulaisrehtori Juha Jokinen.

LSKKY allekirjoitti viime viikolla yhteistyösopimuksen Berliinissä sijaitsevan ammattioppilaitos OSZ TIEM kanssa. Kuvassa oikealla koulun johtaja Sabine Venke ja Uudenkaupungin apulaisrehtori Juha Jokinen

LSKKY allekirjoitti viime viikolla yhteistyösopimuksen Berliinissä sijaitsevan ammattioppilaitos OSZ TIEM kanssa. Kuvassa oikealla koulun johtaja Sabine Venke ja Uudenkaupungin apulaisrehtori Juha Jokinen