Liedon kaupungin uusi Innovaatiokampus sekä oppilaitosyhteistyö Novidan kanssa olivat aiheina Avantin alueen aamukahvitilaisuudessa helmikuun lopulla. Tilaisuus kokosi Novidan uusiin Vakiotien tiloihin reilut 40 osallistujaa yrityksistä, Liedon kaupungilta, Turun ja Liedon työllisyyspalveluista sekä Novidasta.

Novidan koulutuspäälliköt Paula Kairinen ja Aleksi Lehikoinen kertoivat Vakiotiellä toteutettavien logistiikan ja sähköalan koulutusten suunnitelmista sekä tilaisuuden lopuksi kierrättivät osallistujia uusissa tiloissa.

Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi julkisti tilaisuudessa kaupungin Innovaatiokampussuunnitelman. Liedon ja Avantin alueella yritysten määrä lisääntyy, ja yritysten kasvun kannalta yhteistyö niin ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulun kuin yliopiston kanssa on erittäin tärkeää. Mahdollisimman pieni byrokratia ja käytännön koulutus on innovaatiokampuksessa keskeistä.

– Kun laitetaan eri koulutusasteet, yritystoimijat ja kaupunki yhdessä ideoimaan ja etsimään ratkaisuja, on lopputuloksena takuuvarmasti jotain uutta ja innovatiivista. Silti tätäkin toimintaa on tarkoitus tehdä mahdollisimman käytännönläheisesti ja konkreettista aikaan saaden, korosti Ingi.
– Kumppanuussuhteita yritysten ja oppilaitosten kanssa syvennetään mm. toteuttamalla käytännön koulutuksia yrityksissä. Jatkossa myös yhdistetään tehokkaasti työttömän työnhakijan ja yrityksen intressit mm. erilaisten koulutusratkaisujen myötä. Yhtenä aihealue-esimerkkinä on vihreä siirtymä, ja erilaiset ratkaisumallit siihen liittyen.

Novida odottaa innolla uudenlaisen yhteistyön alkamista. Lue lisää Innovaatiokampuksesta tästä.