Novidan IT-tuki

Teknisissä ongelmissa apunasi on Novidan IT-tuki. IT-tuki pystyy tarvittaessa ottamaan etäyhteyden laitteeseesi ja korjaamaan vian. Lähetä sähköpostia tai soita ennen kuin avaat etäyhteyden.

Etätuki linkistä luot etäyhteys pyynnön Novidan IT-tukeen. Linkistä lataantuu työasemaan ohjelma, jonka sallimalla IT-tuki muodostaa etäyhteyden työasemaan.

Novida IT Helpdesk
puh. 040 130 8535
sähköposti: helpdesk@novida.fi

IT-tuki auki
ma – to klo 8-16
pe klo 8-15

Novidan vierasverkon käyttöohjeet tästä

Opiskelija

Verkkopalvelu ja Tietoturvaopas

Käyttäjätunnus

Opiskelijalla annetaan vain yksi käyttäjätunnus, joka käy kaikkiin järjestelmiin(Wilma-, sähköposti-, Itslearning ja  työasemalle kirjautuminen). Sähköpostiin kirjautuessa tunnuksen perään laitetaan @students.novida.fi eli etunimi.sukunimi@students.novida.fi.

Sähköpostiin pääset  www.novida.fi ylävalikon  Sähköposti/Office365 linkistä.

Käyttäjätunnus tulee Primus opiskelijahallintojärjestelmän kautta ja aktivoituu/passivoituu opiskelun mukaan esim. keskeytys opiskelussa aiheuttaa tunnuksen käytön estämisen automaattisesti. Näin voimme varmistua, ettei vanhoja tunnuksia pystytä käyttämään.
Käyttäjätunnukselle salasanan voi vaihtaa seuraavasti ja salasana voi olla eri Wilmassa kuin muissa järjestelmissä(suosituksena sama salasana):

Salasanan vaihto
Wilman salasana vaihdetaan Wilma –sivustolla.
Sähköposti-, Itslearning, työasemaan kirjautuminen vaihdetaan oppilaitoksen työasemalta painamalla näppäin yhdistelmää CTRL+ALT+DEL kun olet kirjautuneena tunnuksillasi. Tunnuksen salasanan voi vaihtaa myös Office365 -portaalin kautta ja voit tehdä sen miltä tahansa laitteelta.

Linkki salasanan vaihto

lisätietoa ja apua ongelmiin https://www.novida.fi/yhteystiedot/osastot/it-palvelut/

Microsoft Office koneellesi

Oppilaitoksen uutena etuna sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus ladata veloituksetta Office 365  -paketti omalle kotikoneellesi. Office 365  sisältää opinnoissa hyödyllisen ohjelmistopaketin, johon kuuluu mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Outlook.

Voit ladata Officen viidelle omalle laitteellesi.

Avaa kotikoneen selaimessa osoite: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx

  • Kirjaudu sisään omalla <etunimi.sukunimi@students.novida.fi
  • Klikkaa sivun alareunassa Asenna/Install -painiketta ja seuraa ohjeita

Office-ohjelmien käyttö www-selaimella

Office Online helpottaa pilvipalvelun käyttämistä, sillä se mahdollistaa Word-, Excel-, PowerPoint, OneNote- ja PDF-asiakirjojen avaamisen selaimella.

Voit avata asiakirjojasi aina, kun sinulla on Internet-yhteys, lähes mistä tahansa laitteesta:

Ohjevideo Online sovellusten käyttöön  http://www.aikkari.fi/Word_online/word_online.html