Saavutettavuusseloste

Tämä on Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän verkkosivujen novida.fi saavutettavuusseloste, joka on laadittu 23.10.2020

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat toistaiseksi omaan itsearviointiin sekä ulkopuolisen arvioitsijan (Trival Oy) tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto laissa määritellyt vaatimukset.

Verkkosivuston novida.fi saavutettavuuden tila

Novida.fi sivusto täyttää suurimmaksi osaksi lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkosivustolla on joitakin saavutettavuuspuutteita, jotka on mainittu tarkemmin alla.

Ei-saavutettava sisältö

  1. (WCAG 1.4.3) Sivustolla käytetty oranssin sävy (#E37222) ei anna riittävän isoa värikontrastia käytettäessä yhdessä valkoisen kanssa.

Ei-saavutettava sisältö pyritään korjaamaan saavutettavaksi vuoden 2022 aikana.

Palaute ja yhteystiedot

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta:

Valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero 0295 016 000 (vaihde)

Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Kotisivujemme yhteystiedot novida.fi/yhteystiedot -sivulta löytyy eri osastojen puhelinnumeroita, joihin soittamalla saa puhelintukea.