Novida Miittinki – koulutus- ja rekrymessutapahtuma järjestettiin Myllykyläntiellä Loimaalla 11.10.2023. Tapahtuma kiinnosti niin yrityksiä kuin yleisöäkin. Mukaan ilmoittautui hienosti yli 30 eri alan yritystä ja yleisöä oli välillä jopa ruuhkaksi asti. Tapahtuma antoi yrityksille mahdollisuuden tulla esittelemään oman yksikön tai yrityksen toimintaa sekä rekrytoimaan opiskelijoita sekä muita työnhakijoita keikkatöihin, kesätöihin tai vaikkapa oppisopimuksiin. Messuvieraille tapahtuma tarjosi vinkkejä työnhakuun ja opiskeluun sekä työ- tai opiskelupaikan löytämiseen.

Yksi monista sotealan yrityksistä mukana tapahtumassa oli hoivapalveluita tarjoava yritys Loimaan Seudun Hoivapalvelu Oy. Tuulia Kujanpää kertoi tällaiselle tapahtumalle olevan tarvetta, niin työntekijöiden kuin muidenkin yritysten tapaamisessa. Hän kertoi odottaneensa messuilta hyvien kontaktien lisäksi etenkin nuorten kohtaamista. -On mielenkiintoista kohdata nuoria ja kuulla heidän ajatuksiaan työstä ja työn tekemisestä. Nuorten mielipiteiden kuunteleminen on tärkeää myös työn kehittämisen kannalta. Olen yllättynyt, miten rohkeasti nuoret ovat ottaneet kontaktia ja vastanneet kysymyksiimme, kertoo Tuulia.

Tuulia Kujanpää (vas.) ja Laura Huikari Loimaan Seudun Hoivapalvelusta odottivat tapahtumalta erityisesti opiskelijoiden kohtaamista.
Prisma Loimaata tapahtumassa edustivat Sanna Ylinen (vas.) ja Riikka Järvenpää.

Prisma Loimaa (TOK) edusti tapahtumassa market alaa. Sanna Ylinen ja Riikka Järvenpää kertoivat odottaneensa tapahtumalta kuhinaa, paljon kontakteja sekä opiskelijoiden tapaamista. Heillä yksi haaste rekrytoinnissa on etenkin nuorten suuri vaihtuvuus opiskelupaikkojen myötä. Odotuksiin nähden Sanna ja Riikka olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja saatuihin kontakteihin.

Novidan eri koulutusalat esittelivät tapahtumassa omaa toimintaansa ja järjestivät oheisohjelmaa ja -palveluita. Tapahtuman keynote-puhujana toimi monipalkittu mediapersoona Riku Rantala, joka motivoi kuulijoita omien kokemusten ja uratarinan pohjalta. Tapahtuma sai kiitosta yrityksiltä ja se koetaan tarpeelliseksi myös tulevaisuudessa. Iso kiitos kaikille yrityksille ja messuvieraille onnistuneesta tapahtumasta!