Novida on keväästä alkaen käynyt Liedon Avantin alueen yrittäjien ja Liedon kaupungin kanssa keskusteluja alueen yritysten tarpeista saada raskaankoneenasentajia palkkalistoilleen. Syksyllä keskusteluja on jatkettu ja yhteistä hyötyajoneuvomekaanikon koulutussuunnittelua konkretisoitu palaveri palaverilta sekä mm. käymällä kahdenkeskisiä kartoituskeskusteluja yritysten edustajien kanssa.

Tammikuun 29. päivä alkava koulutus tullaan toteuttamaan pääosin oppisopimuskoulutuksena. Monimuotokoulusta järjestetään Novidan Vakiotien toimipisteessä sekä alueen yhteistyöyrityksissä. Keskustelujen perusteella mukaan joustavaan toteutusmalliin lähti kahdeksan alueen yritystä, joiden on tarkoitus oppisopimuksen kautta työllistää noin 16–20 henkilöä. Työtehtävät yrityksissä ovat moninaisia ja liittyvät kuorma-autojen sekä työkoneiden korjaukseen. Yhteistyöyrityksissä on tarjolla autosähkötöihin, työkoneiden- ja kuorma-autojen korjaamiseen sekä perävaunujen korjaamiseen- ja rakentamiseen liittyviä työtehtäviä. Työpaikoilla haussa on kädentaitoinen, näppärä, teknisen puolen osaaja, joka nauttii konkreettisten asioiden tekemisestä ja omaa itsenäistä päättelykykyä sekä maalaisjärkeä. Koulutuksessa on mahdollisuus tarvittaessa opiskella myös ajoneuvotekniikan muita tutkinnon osia.

Opiskelun alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (hoks), jonka mukaan aikataulu ja opiskelun pituus määrittyvät. Opiskelua on hoksin perusteella noin yhtenä ja/tai kahtena päivänä viikossa Liedossa Novidan uudessa toimipaikassa osoitteessa Vakiotie 4B. Koulutukseen voi hakeutua Novidan www-sivujen kautta.

Tutustu yhteistyöyrityksiimme :

KAR-Lehtonen Oy
Warasto Finland Oy
Varsinais-Suomen Autosähkö Oy
Volvo Truck Center
Rotator Oy
Liedon kaupunki
Wihuri Oy
Pekant Lieto Oy
Veho Lieto

Lisätietoja sisällöstä sekä rekrytoivista yrityksistä voi kysyä koulutuksen suunnittelijalta Iiro Aaltoselta puh. 044 090 1287 tai iiro.aaltonen@novida.fi

Hae koulutukseen tästä