Vuosi 2022 on kohta lopuillaan, ja on aika katsoa vuoden kulkua. Maailman vakavat uutisaiheet, korona ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa näkyivät myös oppilaitoksen arjessa. Toisaalta tarjolla oli myös valoisampia aiheita, taitavia Taitaja-kilpailijoita, onnistuneita yritysyhteistyökoulutuksia ja monia tapahtumia Rekrymessuista Itämeren suojelupäivään.

Alkuvuotta leimasi korona. Novidassa tilanne pysyi vakaana ja opetus voitin toteuttaa terveysturvallisesti lähiopetuksena vuoden alusta lähtien, toki maskisuositusten tuella.

Sota Ukrainassa pysäytti meidät helmikuun lopulla. Novidassa on ukrainalaisia opiskelijoita, ja heille haluttiin tarjota vahvaa tukea, myös opiskelijahuollon toimesta. Opetuskäyttöön saatiin myös Suomi-Ukraina-kuvakortit kommunikointia helpottamaan.

Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailun, Taitaja2022:n maaliskuun semifinaaleihin osallistui Novidasta 26 kilpailijaa. Heistä finaalipaikan sai viisi opiskelijaa. Toukokuun loppukilpailussa ropisi myös mitaleja:

Sähköasennuksen kultaa sai lietolaisopiskelija Onni Lehtonen, valmentajanaan opettaja Mika Kortelainen. Liedon toimipiste sai sähkön Taitaja-kultamitalin jo toisena vuonna peräkkäin!
Taloushallinnon hopeamitalin pokkasi Tuomas Martti Loimaalta, valmentajanaan opettaja Rilja Linden.
Lähihoitajatyön hopeaa sai Elina Tapio Loimaalta, valmentajanaan opettaja Heidi Haapaniemi-Kahala.

Liedon rekrymessuilla kävi keväällä lähes 2 000 kävijää tutustumassa 54 lietolaisyritykseen. Messurakenteet olivat Novidan sähkö- ja rakennusalan opiskelijoiden tekemiä ja ensiapu- ja infopisteestä vastasivat sotealan opiskelijat. Novida esitteli messuilla myös uusia koulutuksiaan.

Yritysyhteistyö Pemamekin ja Novidan välillä syveni Loimaalla, kun PEMA Base Camp -koulutusohjelma starttasi. Ohjelmaan on paketoituna tutkinto & työkokemus sekä mahdollisuus työllistyä vakituisesti mm. sähkö-, asennus- ja koneistustehtäviin.

Varsinais-Suomen Taitaja9-aluekilpailut järjestettiin tänä vuonna Novidassa Loimaalla. Kaiken kaikkiaan 36 paikalliskisoista jatkoon päässyttä joukkuetta kilpaili kädentaitojen paremmuudesta yläkouluille suunnatussa kilpailussa.

Uudenkaupungin ympäristöpäivänä syyskuussa opiskelijat tutustuivat Itämeren rehevöitymisongelmaan sekä meressä olevan muovijätteen aiheuttamiin haasteisiin ja ratkaisuihin. Päivän lopputuloksena syntyi 11 aiheeseen liittyvää videota, vaikkapa koulutuskäyttöön.

TYÄHÖ!2022? -rekrymessut ja Avoimet ovet Loimaalla järjestettiin lokakuun alussa. Ammattiopiston ovet olivat avoinna koko viikon, ja myös kotiväki kutsuttiin käymään iltavierailulle koulutaloille. Viikon mittaan toteutui myös rekrytointeja alueen yrityksiin.

Skanssin koulutusmessuilla samalla viikolla puolestaan nähtiin Liedon toimipiste yhdessä muiden varsinaissuomalaisten koulutuksen järjestäjien kanssa. Noin 300 työtöntä ja alan vaihtajaa kierteli ei koulutuspisteitä läpi. Saldona: hyviä keskusteluja, uusia koulutusideoita ja hakijoita.

Hyvinvointipäivää vietettiin liikunnan parissa Uudenkaupungin toimipisteessä marraskuun lopulla. Päivän kruunasi jääkiekko-/ringetteottelu Novida vastaan Uudenkaupungin lukio.