Paikkakunnat

Loimaa

Kenelle

Tutkinto sopii henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa ammattitaitoaan sisustus- tai tekstiilialalla joko yrittäjänä tai yrityksen palveluksessa.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on, että kukin opiskelija löytää oman vahvan alueensa ja kehittää siinä työskentelyään.

Tutkinnon rakenne

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto muodostuu yhdestä kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla (15 osaamispistettä), ja yhdestä tutkintonimikkeen määräävästä pakollisesta tutkinnon osasta (45 osaamispistettä) sekä valinnaisista tutkinnon osista, joista valitaan 90 osaamispistettä. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Jatkuva haku

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, ePerusteet

Kustannukset

Koulutus on valtion tukemaa, opiskelijan omavastuu on 90 – 120 €/tutkinnon osa. Koulutus soveltuu myös oppisopimuskoulutukseksi. Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton.

Mikäli opiskelijaksi valittu keskeyttää koulutuksen, laskutetaan opiskelijalta 30 % koulutuksen hinnasta.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä.

Miten hakeudun koulutukseen?

Pääsyvaatimuksena on alan työkokemus tai muuten hankittu sisustus-, vaatetus tai tekstiilialan (kudonta, ompelu, neulonta, huovutus tms.) perusammattitaito.

Hae koulutukseen tästä.

Lisätietoja

Kirsi Lähde, kirsi.lahde@novida.fi, puh. 044 090 1262
Minna Kantola, minna.kantola@novida.fi, puh. 044 090 1265

Haluatko syventää sisustus- tai tekstiilialan osaamistasi? Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon suorittaneella on valintojensa mukaisesti kohdennettua työelämän tarpeiden mukaista ammattiosaamista sisustus- tai tekstiilialan tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta tai palvelujen tuottamisesta.

Tutkintonimike määräytyy opiskelijan valitseman tutkintonimikkeen ja siihen kuuluvan pakollisen tutkinnon osan mukaisesti seuraavista suoritettaessa koko tutkinto.

Stailaaja (AT) stailaa tiloja tai tapahtumia.

Designtekstiilien valmistaja (AT) suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä tekstiilituotteita uusilla tai perinteisillä menetelmillä ja tekniikoilla tai niiden yhdistelmillä.