Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ukrainan tilanne ja sen vaikutukset Novidassa
Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat jatkuneet jo lähes kaksi viikkoa. Ukrainalaiset puolustavat sinnikkäästi maatansa ylivoimaista hyökkääjää vastaan. Novidassa opiskelee 19 ukrainan kansalaista, joista kaksi ovat alaikäisiä ja muut aikuisia. Heistä monen perheenjäsenet ja sukulaiset ovat Ukrainassa henkensä uhalla puolustamassa maatansa. Meidän tulee Novidassa tukea kaikkia niitä ihmisiä, joille tämä järjetön tilanne tuo tuskaa ja suurta surua. Novidan opiskelijahuolto on kaikkien apua tarvitsevien käytettävissä.

Novidan hallintosihteeri työvapaalla
Hallintosihteeri Heidi Vaittinen on toistaiseksi työvapaalla. Taloustoimisto selvittää, kuinka hallintosihteerin työt hoidetaan poissaolon aikana. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja Jukka Haapala.

Novidan aikuislukio
Kuntayhtymän lukion järjestämislupa oikeuttaa myös aikuislukion toteuttamisen. Johtoryhmässä on päätetty laajentaa lukiotarjontaa myös aikuisille eli aloittaa aikuislukio. Ainakin aluksia aikuisille tarjotaan mahdollisuus osallistua päivälukiota suorittavien lukiolaisten kanssa samoihin ryhmiin. Jos kiinnostus aikuislukiota kohtaan on laajaa, voidaan tarjontaa laajentaa ja monipuolistaa. Mikäli mahdollista, toiminta aloitetaan jo syksyllä 2022. Lisätietoja antaa lukion rehtori Hannu Lahti.

Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Vuoden 2022 aikana toteutettavia rakennusinvestointeja
Kiinteistöpäällikkö on sopinut seuraavista Novidan rakennusinvestoinneista:

Uudenkaupungin toimipaikan A ja B-rakennuksen vesikattojen saneerauksen 2. vaihe. Työn arvioitu toteutusajankohta on huhti-kesäkuun aikana.

Loimaan Hämeentien toimipisteen keittiön /ruokalan ilmanvaihtokoneen uusiminen. Työn arvioitu toteutusajankohta on kesä-elokuun aikana.

Loimaan Myllykyläntien toimipisteen sosiaalitilan ilmanvaihtokoneen uusiminen ja lämmönvaihtimen uusiminen. Työn arvioitu toteutusajankohta on touko-elokuun aikana.

Loimaan Turuntien toimipisteen piha-alueen muutos, salaojituksen korjaus, kaukolämpö- ja vesijohdon muutos sekä perusvesipumppaamon ja lastauslaiturin muutos. Työn arvioitu toteutusajankohta on touko-elokuun aikana.
Lisätietoja antaa kiinteistöpäällikkö Ari Kylä-Kause.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Taitaja9- aluekilpailut 2022 Loimaan toimipaikassa
Varsinais-Suomen koulutuksenjärjestäjien kesken on sovittu, että Taitaj9 -aluekilpailut järjestetään vuorotellen. Novidan vuoro on järjestää aluekilpailut syksyllä 2022. Paikkakunnittain pohditaan toimijoita ko. kilpailuihin. Lisätietoa asiasta antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt.

Yleisiä tiedotteita

Euroopan ammattitaitoviikkoa vietetään toukokuussa
Euroopan ammattitaitoviikkoa (European Vocational Skills Week) vietetään 16. – 20.5.2022. Viikon teemana on ammatillinen koulutus ja vihreä siirtymä.
Teemaviikon tarkoituksena on nostaa esille nopeasti uudistuvaa ammatillista koulutusta. Ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleviä ja opiskelevia kannustetaan levittämään tietoa koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista. Koulutuksen järjestäjät voivat osallistua Euroopan ammattitaitoviikkoon esimerkiksi

  • ilmoittautumalla VET Excellence-kilpailuun 27.3.2022 mennessä
  • rekisteröimällä omat ammatillisen koulutuksen tapahtumat Euroopan komission ylläpitämään tapahtumakantaan
  • tuottamalla videotarinoita ammatillisen koulutuksen myönteisistä vaikutuksista yksilöiden tai työpaikan arkeen.

Lisätietoa osoitteessa https://www.oph.fi/fi/euroopan-ammattitaitoviikko2022

Kuvia ja tapahtumia

Yhteistyötä Turun Konekeskus Oy:n kanssa: konemyyjä Markku Murto (vas.) ja MF-tuotepäällikkö Mikko Vanha-Perttula opastivat Jaakko Nokia ja Eetu Uusitupaa MAA19-ryhmästä maatalousalan uuden traktorin käyttöönottoon.

Kuljetuslogistiikan kilpailijat Miro Virtanen ja Joona Saloma Uudenkaupungin toimipaikasta ovat mukana Taitaja 2022 -finaalissa Porissa toukokuussa. Onnea matkaan!

Novidassa jaettiin koronapikatestit opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kuva Turuntien toimipisteestä.

Keskusautohalli Oy lahjoitti Novida Loimaan auto-osaston sähköauto-opetukseen sähköauton jännitteettömäksi tekemisen työkalut. Kuvassa vasemmalla teknisten palveluiden päällikkö Antti Aali ja oikealla autoalan opettaja Juuso Hirvensalo.

Loimaalla vietettiin laskiaistiistaita Kauhanojan hyppyrimäen maisemissa. Ohjelmassa oli mm. umpihankikonttausta, saappaanheittoa, mäenlaskua itsetuunatuilla vempeleillä.