Kuvia ja tapahtumia

Kv-vierailu Hollannissa
Liiketalouden opettaja Rilja Lindén ja catering-alan opettaja Lasse Alisaari Loimaalta olivat Sneekissä, Hollannissa tutustumassa ROC FriesePoort -yhteistyöoppilaitokseemme 6.-10.3.2023. Lisätietoja aiheesta antaa kv-koordinaattori Josefiina Rausmaa (josefiina.rausmaa@novida.fi, 044 090 1326).

Sneekin ammatillisen oppilaitoksen Harste-yksikkö. Kuvassa Mirela Niemeijer-Rachin, Rilja sekä Lasse.

Lasse, Rilja sekä entinen Suomen maajoukkuejalkapalloilija (oikealla), joka teki uraa myös Heerenveenissä. Hän on osakkaana yrityksessä, joka tuottaa koulukanttiineihin terveellisempiä välipaloja. Kouluruoka ei ole Hollannissa ilmaista.

Eteisaulan toisessa kerroksessa lähdössä tutustumaan eri alojen tiloihin. Kuvassa Mirela Niemeijer-Rachin, Rilja sekä Lasse.

Viikon aikana Lasse ja Rilja tutustuivat moniin mahdollisiin työssäoppimispaikkoihin Sneekissä, Heerenveenissä sekä Leeuwardenissa. Kuvassa synergiayrityskeskus, joka on muodostunut 1800-luvun lopulla rakennettuun vankilaan. Keskuksen tilaan on sijoitettu mm. kaupungin kirjasto, kaksi ravintolaa, käsityöpajoja sekä taitelijatiloja. Lähemmin tutustuttiin ravintoloihin (Proefverlof ja Bajes streetfood club) ja niiden omistajaan Willem Schaafsmaniin.

Perjantaina 10.3. saimme tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen vieraaksemme Vakiotie 4B:n uusiin tiloihin.

Tilaisuus järjestettiin yhdessä Liedon kaupungin kanssa. Juha Jokinen kertoi ministerille, millaisin kokreettisin keinoin Novida on mukana Innovaatiokampustoiminnassa.

Liedon koulutustarjonta oli esillä 8.3. klo 13-16 Varsinais-Suomen TE-toimiston järjestämillä Kohti uraunelmia -koulutusmessuilla.

Hely Peltonen on aloittanut Uudenkaupungin toimipaikan Tuva-ohjaajana.

Merita Laukkanen on aloittanut Uudenkaupungin toimipaikan Tuva-opettajana

Sari Aalto on aloittanut Uudenkaupungin toimipaikan Yto-ohjaajana.