Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ukrainalaiset pakolaiset
Suomeen saapuvilla, tilapäistä suojelua hakevilla ukrainalaisilla on samat oikeudet hakeutua meillä ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen, koulutussopimukseen ja oppisopimukseen kuin suomalaisilla. Suomen hallitus käsittelee mahdollista lisäresursointia koulutuksen järjestäjille huhtikuun budjettiriihessä.
Nyt on kunnilla mahdollisuus pysäyttää laskeva väestökehitys ottamalla pakolaisia kuntaan ja huolehtimalla heidän ja heidän perheiden integroitumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan. Novida kouluttaa heistä ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Suomi-Ukraina kuvakortit
Kommunikointiin ja osin opetuskäyttöön soveltuvat kuvakortit löytyvät tästä.  Kortteja voi vapaasti käyttää ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Kuntayhtymän organisaation kehittäminen
Valmistelua tekevä virkamiestyöryhmä kuulee toimipaikkojen kuntayhtymän omaa henkilökuntaa ja heidän näkemyksiä organisaation kehittämisestä seuraavasti:
– Uudenkaupungin henkilökuntaa maanantaina 4.4. klo 14.00-15.00
– Loimaan henkilökuntaa maanantaina 4.4. klo 15.00-16.00
– Liedon henkilökuntaa keskiviikkona 6.4. klo 14.00-15.00
– Lukion henkilökuntaa perjantaina 8.4. klo 14.00-15.00

Tilaisuuksissa ei haluta kuulla mielipiteitä nykyisen organisaatiomme toimivuudesta, sillä senhän me kaikki toki jo tiedämme. Valmisteluryhmää kiinnostaa ajatukset ja toiveet kuntayhtymän tulevaisuuden organisaatiosta. Kuulemiset suoritetaan Teamsillä ja kutsu kuntayhtymän omille työntekijöille kuhunkin tilaisuuteen lähetetään lähiaikoina. Perjantaina 1.4. virkamiesryhmä tekee vierailun SASKY:n organisaatioon. Lisätietoja antavat johtoryhmä ja rehtorit.

Taitaja 2025
Kilpailut järjestetään Turussa. Alustavat valmistelut Turussa ovat jo käynnistyneet ja kuten vuoden 2015 Taitaja kilpailussa, Turku tulee tarjoamaan kilpailujen järjestämisessä kumppanuuksia myös muille Varsinais-Suomen koulutuksen järjestäjille. Novidan henkilökunta pidetään tietoisena asioiden etenemisestä.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Yhteishaun tuloksia
Toisen asteen syksyn 2022 yhteishaku päättyi tiistaina 22.3. Viime vuosina ammattikoulutuksen suosio ehti kasvaa hurjastikin, kun toisen asteen yhteishaussa nuorista suurempi osa hakeutui ammattiopistoihin kuin lukioihin. Nyt suunta näyttää kääntyneen. Ammatillisten oppilaitosten hakijamäärä laski selvästi tämän kevään toisen asteen yhteishaussa. Hakijoiden kokonaismäärä kasvoi hieman, mutta siihen on vaikuttanut haun rakenteen muuttuminen.

Ammattiopistoihin pyrki ensisijaisena vajaat 29 400 hakijaa, kun määrä esimerkiksi viime vuonna oli yli 37 000. Lukioihin haki tämän kevään haussa lähes 34 300, eli miltei saman verran kuin viime keväänä.

Novidan osalta yhteishaku toteutui seuraavasti 1. sijaiset syksy 2022 (1. sijaiset, pk syksy 2021):
Lieto 26 (39), Loimaan ammattiopisto 157 (167), lukio 71 (62) ja Uusikaupunki 108 (113). Kaiken kaikkiaan Novidaan hakeutui 362 ensisijaista opiskelijaa, kun viime vuonna vastaava peruskoulupohjaisten määrä oli 381. Suosituimpia aloja olivat Uudenkaupungin sähkö- ja automaatiotekniikan pt 36 hakijaa sekä Loimaan logistiikka alan pt 26 hakijaa. Tarkempia tietoja antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt

Akke-hankkeessa tapahtuu
Linja-autollinen Turun AMK:n insinööri – ja tradenomiopiskelijoita on tulossa tutustumaan Uuteenkaupunkiin ja alueen tarjoamiin työmahdollisuuksiin torstaina 31.3.2022. Opiskelijat aloittavat päivänsä yritysvierailulla Vahteruksella. Yritykset esittäytyvät opiskelijoille Novidan B-rakennuksen aulassa klo 14–16. Mukaan on ilmoittautunut toistakymmentä yritystä mm. Valmet-Auotomotive, Yara, Vahterus, Ukitig, Munax, Osuuspankki, Coreplast ja Novoplastik.

Päivä liittyy Seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistäminen (AKKE) -hankkeeseen, jossa myös Novida on mukana. Päivän järjestelyissä on Novidan ohella ollut mukana Uudenkaupungin kaupunki, Turun AMK, Uudenkaupungin kauppakamariosasto ja Ukipolis. Lisätietoja tapahtumasta antaa opettaja Elina Siivonen puh. 050 307 6557.

Kuvia ja tapahtumia

Cate19Lo -rymä loihti tarjoilut Loimaalla Myllykyläntien eläkeläisten lounaalle.

Novidan Loimaan rakennus- sekä sähkö- ja automaatioalan opiskelijat ovat mukana opettajien ja ammatillisten ohjaajien johdolla Oripään kunnan yhden neljähuoneistoisen rivitalon peruskorjauksessa. Työt on aloitettu purkamalla rakenteita ja sähköasennuksia. Lisätietoja antaa rakennusalan ammatillinen ohjaaja Kari Tikkanen puh. 040 194 1742 tai kari.tikkanen(at)novida.fi.