Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus
Kokoontuu tiistaina 28.3, asialistalla seuraavat asiat:

  • tilinpäätös 2022
  • täyttölupa sähkö- ja automaatioalan päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteeseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi
  • täyttölupa päätoimisen ammatillisen erityisopettajan virkasuhteeseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi
  • täyttölupa opinto-ohjaajan virkasuhteeseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi
  • täyttölupa TUVA-koulutuksen päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteeseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi
  • täyttölupa lukion fysiikan ja matematiikan lehtorin virkaan 1.8.2023 alkaen toistaiseksi

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 28.3.2023 kokouksen esityslista

 Yhtymähallituksen kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

Novidan kahdeksan opiskelijaa ja kaksi opettajaa vierailivat Tanskassa Kööpenhaminassa. Vierailulla he kävivät tutustumassa tanskalaisiin kouluihin, jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen. Viikon teemana oli kestävä kehitys. Viikko oli tapahtumarikas ja antoisa.

Kaksitoista opiskelijaa seisoo ruskean rakennuksen sisäänkäynnin ulkopuolella huomioliivit yllään.

Lähiruokatapahtumassa nostetaan lähituottajia kuluttajien tietoisuuteen (osana opintokokonaisuutta)
Uudenkaupungin Novidan liiketoiminnan 2. ja 3. vuoden opiskelijat järjestävät lähiruokatapahtuman “Maukasta foodii läheltä” yhteistyössä Ukipoliksen hallinnoiman Ruokasektorin koordinaatiohankkeen kanssa osana perustutkinnon opintokokonaisuutta. Tapahtuma on Pakkahuoneen puodilla keskiviikkona 29.03.2023 klo 10–15 osoitteessa Pakkahuoneenkuja, Uusikaupunki.

Liiketoiminnan opiskelijat ovat suunnitelleet tapahtuman ja markkinoivat tapahtumaa. He hoitavat tapahtuman järjestelytyöt sekä toimivat itse tapahtumassa henkilökuntana.

Myynnin tutkinnonosan ammattitaitovaatimusten mukaan opiskelijan osaamistavoitteita ovat mm. myyntitilanteisiin valmistautuminen, asiakkaiden kontaktoiminen, tuotetuntemus ja myynnin jälkitoimien hoitaminen. Näitä kaikkia taitoja harjoitellaan tässä tapahtumassa.

Yrityksiltä on alkuvuodesta tiedusteltu halukkuutta olla mukana tapahtumassa. Opiskelijat ovat kontaktoineet mukaan ilmoittautuneet yritykset ja sopineet tuotteiden myynnistä. Mukana on yhteensä xx lähialueen yritystä ja tuottajaa. Paikan päällä pääsee siis samalla kertaa tutustumaan ja ostamaan maukkaita lähiruokatuotteita useilta eri yrityksiltä. Käytössä on vain käteismaksu. Osallistumalla tuet paikallisia tuottajia sekä autat edistämään liiketoiminnan opiskelijoiden opintoja. Tervetuloa ostoksille.

Saksalaiset artesaaniopiskelijat Loimaalla
Kaksi saksalaista artesaanialan opiskelijaa, Pia ja David, olivat Loimaalla työssäoppimisjaksolla kolmen viikon ajan 28.2.-17.3. Opiskelijat tulivat yhteistyöoppilaitoksestamme Walter-Gropius-Schulesta Saksan Hildesheimista. He tutustuivat artesaanialan opintoihin Kirsi Lähteen opastuksella Turuntiellä ja olivat osan ajasta työssäoppimassa Loimaan seudun työkeskuksen tuki ry:llä.

Opintomatka Saksan Hildesheimiin
Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen jäseniä ja yhtymävaltuuston puheenjohtaja olivat opintomatkalla Saksan Hildesheimissa 15.-18.3. Matkan isäntänä toimi Novidan yhteistyöoppilaitos Walter-Gropius-Schule. Ensimmäisen vierailupäivän aikana luottamushenkilömme pääsivät tutustumaan Walter-Gropius-Schulen tiloihin, Saksan koulutusjärjestelmään ja erityisesti ammatillisen koulutuksen duaalijärjestelmään, jossa oppisopimuskoulutus tapahtuu sekä osa-aikaisesti ammattikoulussa että yrityksissä . Lisäksi ryhmä vieraili Robot Academy of Hildesheim -nimisessä keskuksessa, joka on kolmen koulun yhteinen projekti ja oppimisympäristö.

Toisena vierailupäivänä ryhmä tutustui muutamaan paikalliseen yritykseen, joissa Walter-Gropius-Schulen opiskelijat ovat harjoittelijoina. Ensimmäinen yrityksistä oli pakkausalan yritys Seyfert GmbH, jossa valmistetaan aaltopahvia ja siitä tehtäviä pakkausmateriaaleja. Toinen vierailukohde oli Parkhotel Berghölzchen, jossa ryhmä sai kuulla Saksan ammatillisen koulutuksen harjoittelujaksoista ja duaalijärjestelmästä opiskelijoiden näkökulmasta – lisäksi kyseinen hotelli on mahdollinen harjoittelupaikka Novidasta ulkomaille lähteville catering-alan opiskelijoille. Perjantaina ryhmä sai lisäksi kunnian osallistua Hildesheimin pormestarin järjestämään vastaanottoon kaupungintalolla. Vierailusta löytyy saksankielinen artikkeli Hildesheimin kaupungin nettisivuilta: Empfang von Lehrkräften aus Loimaa (Finnland) im historischen Rathaus | Stadt Hildesheim (stadt-hildesheim.de).

Matkalla olivat yhtymähallituksen jäsenten ja yhtymävaltuuston puheenjohtajan lisäksi kuntayhtymäjohtaja Antti Virtanen, talous- ja hallintojohtaja Jukka Haapala sekä kansainvälisten asioiden koordinaattori Josefiina Rausmaa. Lisätietoja aiheesta antaa kv-koordinaattori Josefiina Rausmaa (josefiina.rausmaa@novida.fi, 044 090 1326).

Uudenkaupungin toimipaikan opettajan Taneli Silvolan syntymäpäiväkahvit juotiin tiistaina maukkaan kermakakun kera. Kakun aloitti luonnollisesti sankari itse.