Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Kuntayhtymän organisaation kehittäminen
Valmistelutyöryhmä on nyt kuullut kuntayhtymän henkilökunnan näkemyksiä organisaatiomme kehittämisestä. Seuravaksi työryhmä ryhtyy purkamaan saatua palautetta. Työryhmä kokoontuu perjantaina 22.4. Lisätietoja antavat työryhmän jäsenet.

Yhtymähallituksen huhtikuun kokous
Yhtymähallitus kokoontuu 26.4. Esityslistalle on tulossa seuraavia asioita:
– osavuosisuunnitelma 1/2022
– henkilöstökertomus 2021
– esitys puoliperävaunun ja Dollyn hankinnasta
– esitys autokouluhankinnan optiovuoden käytöstä
– täyttölupa sähköalan tuntiopettajan tehtävään
– koulutilan kertomus vuodesta 2021

Yhtymävaltuuston kokoukset 2022
14. kesäkuuta ja 13. joulukuuta

Muutos pedagogisen rehtorin toimivaltaan
Ammatillisen koulutuksen 1.8.2022 voimaan tulevassa lakimuutoksessa on poistettu mahdollisuus delegoida rehtorille päätäntävalta oppivelvollisten opiskelijoiden määräaikaisesta erottamisesta ja asuntolasta erottamisesta. Muutos koskee kaikkia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Novidassa oppivelvollisten määräaikaisesta erottamisesta päättää 1.8.2022 alkaen SORA-toimielin. Muiden kuin oppivelvollisten osalta korkeintaan kolmen kuukauden määräaikaisesta erottamisesta ja asuntolasta erottamisesta Novidassa päättää jatkossakin pedagoginen rehtori. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja ja rehtorit.

Kuntayhtymäjohtaja vuosilomalla
Antti on lomalla torstaina 14.4. ja tiistaina 19.4. Kiireellisissä asioissa palvelee talous- ja hallintojohtaja.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Novidan ammattiopiston opiskelijavuositoteutumia 1. kvartaalilta 1.1.-31.3.2022

 • Perustutkinnot:
  Omista perustutkinnoista on kertynyt 380,78 opiskelijavuotta, kun vuotta aiemmin vastaavana aikana niitä kertyi 390,13 opv.
 • Oppisopimukset:
  Alojen hoitamia kokonaisia oppisopimuksia on kertynyt 16,8 opiskelijavuotta, kun vuotta aikaisemmin niitä kertyi 10,62 opv. Selkeästi eniten niitä kertyi sosiaali- ja terveysalalla, Loimaalla 7,19 opv ja Uudessakaupungissa 3,97 opv.
 • Työvoimakoulutukset:
  Työvoimakoulutuksia kertyi alkuvuonna 5,22 opiskelijavuotta, kun niitä vastaavana aikana viime vuonna kertyi 13,14 opv.
 • Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot:
  Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista on kertynyt 99,58 opiskelijavuotta, kun vuotta aiemmin vastaavana aikana niitä kertyi 149,76 opv.
  Lisätietoa asiasta antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt

Kuvia ja tapahtumia

Maanantaina 4.4. vietettiin Liedossa opiskelijoiden hyvinvointipäivää. Ohjelmassa oli hauskoja visailuja, hyöteishotellien/linnunpönttöjen tekoa, pakohuonepeli sekä Ukrainapiste, jossa pakattiin opiskelijoiden ja yrityskumppaneiden lahjoittamia tuotteita Suomeen saapuneille ukrainalaisille.

Kv-yhteistyö R.O.C Friese Poort Harste Sneek Hollanti
Koulutuspäälliköt Satu Kaurala ja Timo Kulmala olivat solmimassa kv-yhteistyöstä 4.4. – 9.4.2022 R.O.C. Friese Poort -oppilaitoksessa Hollannin Sneekissa https://www.rocfriesepoort.nl/English. Kuvassa keskellä vasemmalla Jan van der Weijde (head Internationalisation Sneek) ja äärimmäisenä oikealla Mirela Niemeijer – Rachin (englannin kielen opettaja). Lisätietoja antavat koulutuspäälliköt Satu Kaurala ja Timo Kulmala.

Yritysyhteistyötä Pemamek Oy kanssa
Ohituskaista työelämään -PEMA Base Camp koulutusohjelma käynnistyy keskiviikkona 13.4.2022 Novida – ammattiopisto Loimaan kone- ja tuotanto-, talotekniikan sekä auto- ja sähkö- ja automaatioalan opiskelijoille tutustumiskäynneillä Pemamek Oy:n toimintaan. Lisätietoja antavat koulutuspäälliköt Iiro Aaltonen ja Kari Valtanen.