Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Ammatillisen koulutuksen strategiarahoituksen hakeminen 2021
OKM on 19.4. avannut strategiarahoituksen haun. Hakuaika päättyy 17.5. ja päätökset tehdään 24.6. mennessä. Jaossa on 15 M€, joka on 0,78 % koko ammatillisen koulutuksen vuoden 2021 määrärahasta. Strategiarahan käyttöaika on 1.1.2021 – 31.12.2022. Strategiarahoitusta myönnetään seuraaviin kehittämiskokonaisuuksiin ja sen käytölle on tarkat ohjeet:
– opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen
– oppimisympäristöjen kehittäminen
– koulutuksen järjestäjien tieto-osaamisen parantaminen
– koulutuksen järjestäjien yhdistymisten tukeminen
– ammattitaitokilpailujen järjestäminen
Lisätietoja antaa johtoryhmä.

Yhtymähallituksen kokous
Hallitus kokoontuu tiistaina 27.5. klo 17.00 Teams-kokoukseen.

Ammatillisia ohjaajia Novidaan
Kuntayhtymäjohtaja on myöntänyt täyttöluvan viidelletoista määräaikaiselle ammatilliselle ohjaajalle ajalle 2.8.2021-30.6.2022. Yleistyöajassa olevien ammatillisten ohjaajien esimiehenä toimivat koulutuspäälliköt. Lisätietoja antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt.

Novida jatkaa normaalissa lähiopetuksessa
Novidan ammattiopisto ja lukio jatkavat normaalissa lähiopetuksessa. Myös henkilökunta työskentelee normaalisti työpaikalla ja osittaisessa etätyössä voivat esimiehen luvalla jatkaa ainoastaan ne työntekijät, joilla on siihen lääketieteellinen peruste. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan välittömästi. Lisätietoja antavat laajennetun johtoryhmän jäsenet.

Ammatillisen koulutuksen rahoitusta muutetaan
OKM tulee antamaan asetusmuutoksen rahoitusperusteiden muutoksista. Asetusluonnos lähtee lähiaikoina lausuntokierrokselle. Luonnoksessa esitetään opiskelijavuoden laskentatavan muuttamista. Ennakkotietojen mukaan heinäkuu vähennettäisiin opiskelijavuosilaskennassa. Vähennys koskisi vain HOKS-suunnitelman mukaisia kokonaisia tutkintoja, joten heinäkuulle ajoittuville muille koulutuksille ei tulisi vähennystä.

Myös nykyisiin kertoimiin sekä kustannuskoreihin tulisi muutoksia. Ammattitutkintojen ja erikoisammattitutkintojen rahoituspohjaa vahvistettaisiin perusrahoituksen kertoimen korjaamisella 0,77:stä 0,93:een. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja.

Kuntayhtymä toivottaa kaikille iloista vappua!

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Seutu AIKO –hankkeen kuulumisia
SeutuAIKO-hanke on ottanut osaa kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuun 2021 Hubi Loimaa ja Pointti etäopiskelu- ja työskentelypisteistä tehdyillä esittelyvideoilla.

https://youtu.be/OviynsMDcrY
https://youtu.be/hYKdIG_SJ7I
https://youtu.be/b1uc5B3AMwI

Linkki Innokylän kilpailutyöhön AMK-etäopiskelu ja -työskentelypisteet Hubi ja Pointti.

Lisätietoa asiasta antavat pisteiden vastuuhenkilöt Elina Siivonen ja Jarkko Kantola

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 27.4.2021 kokouksen esityslista
Kokouksen esityslista on henkilökunnan luettavissa intranetissä kohdassa kokouslistat Talous ja hallinto/Yhtymähallituksen esityslistat.

Kuvia ja tapahtumia

RAV20Lo opiskelijat leipoivat innolla pullapitkoja Maija-open ohjauksessa.

Loimaan Myllykyläntien ruokalan aulaan on avattu uusi oppilaskunnan ylläpitämä kahvila KATEEM kuppila. Hieman keskeneräisen kuppilan avajaisia vietettiin viime perjantaina. Kuvia tulee viikkotiedotteeseen kun kaikki on valmista.