Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus päätti
– hyväksyi osavuosisuunnitelman 1/2022 esitetyssä muodossa
– merkitsi henkilöstökertomuksen 2021 tietoonsa saatetuksi
– hyväksyi henkilöstö- ja koulutussuunnitelman 2022
– hyväksyi logistiikan puoliperä- ja apuvaunun hankinnan
– hyväksyi autokoulupalvelun optiovuoden hankinnan
– myönsi täyttöluvan sähkö- ja automaatiotekniikan tuntiopettajan virkasuhteeseen
– merkitsi tietoonsa saatetuksi koulutilan isännän ajankohtaiskatsauksen
Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Organisaatiotyöryhmä
Kokoontui perjantaina tarkastelemaan vaihtoehtoisia matriisiorganisaatiomalleja. Seuraavassa kokouksessa ryhmä tarkastelee nykyisen organisaation pohjalta kehiteltyä mallia, johon on henkilökunnalta saadun palautteen perusteella tehty parannuksia. Lisätietoja antavat ryhmän jäsenet.

Korona-aika ja osaamisen näytöt
OKM ei, THL:n asiasta antaman lausunnon perusteella, jatka korona-aikaista ammatillisen koulutuksen lain 52 §:n mukaista ammattitaidon ja osaamisen osoittamisen eli näyttöjen toteuttamistavoista sekä osaamisen arvioinnista annettua väliaikaista muutosta 31.7.2022 jälkeen. Lausunnon mukaan THL ei pidä todennäköisenä sitä, että erityiset järjestelyt olisivat epidemiologisesti ajatellen laajasti tarpeen ammatillisessa koulutuksessa ensi lukuvuoden aikana. Lisätietoja antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt.

Novidan koronatiedote
Uudet ohjeet ja suositukset annettiin 26.4. Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti Novidassa ei enää ole yleistä kasvomaskisuositusta. Lisätietoja antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt.

OPH:n tuki ja ohjeistus ukrainalaisten opiskeluun Suomessa
Lisätietoa osoitteessa https://www.oph.fi/fi/kehittaminen-ja-kansainvalisyys/opetustoimi-kansainvaliset-ohjelmat-ja-venajan-hyokkays-ukrainaa

Korona romahdutti kansainvälisen liikkuvuuden
Lisätietoa osoitteessa Tuoreet tilastot: https://www.oph.fi/fi/uutiset/2022/tuoreet-tilastot-korona-nakyy-edelleen-toisen-asteen-oppilaitosten-kansainvalisessa

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Novidan avoimet työpaikat

Loimaa

 • Ammatillinen erityisopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
 • Autoalan päätoiminen tuntiopettaja lukuvuodeksi 2022–2023
 • Hiusalan päätoiminen tuntiopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
 • Ammatillisen koulutuksen opinto-ohjaaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
 • Toiminta digitaalisessa ympäristössä päätoiminen tuntiopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
 • Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA) päätoiminen tuntiopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
 • Äidinkielen päätoiminen tuntiopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
  Lisätietoa saa Kuntarekrystä sekä apulaisrehtori Jouko Tevasaarelta.

Uusikaupunki

 • Ammatillinen erityisopettaja lukuvuodeksi 2022–2023
 • Liiketoiminnan päätoiminen tuntiopettaja lukuvuodeksi 2022–2023
 • Ammatillisen koulutuksen opinto-ohjaaja lukuvuodeksi 2022–2023
 • Sähkö- ja automaatioalan päätoiminen tuntiopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi
  Lisätietoa saa Kuntarekrystä sekä apulaisrehtori Juha Jokiselta.

Novidan lukion kahden Erasmus+ -hankkeen kokoukset
”Using outdoor activities to challenge, develop and promote entrepreneurship skills 2019–22” -projektin liikkuvuuksia on jo järjestetty Itävallassa, Loimaalla ja Englannissa ja nyt projektin viimeinen kokous järjestetään viikolla 18 Italiassa, Sisilian Augustassa. Osallistujia on Novidan neljän lukiolaisen ja kolmen opettajan lisäksi isäntämaa Italiasta sekä Iso-Britannista, Itävallasta ja Romaniasta. Viikon ohjelmassa on mm. suunnistusta ja tutustuminen Etna-tulivuoreen.

Lukion toisessa Erasmusprojektissa “Cultural heritage and the way of life – Patrimoine et art de vivre 2020–2023” on tähän asti voitu järjestää vain etäkokouksia, mutta nyt tapaamme viimein kumppanit paikan päällä viikolla 18 Belgian Virtonissa. Kolmen Novidan lukiolaisen ja kahden opettajan lisäksi kokoukseen osallistuvat opiskelijaryhmät Ranskasta ja Bulgariasta ja isäntämaa Belgiasta. Projektin teemana on kulttuuriperintö ja mm. ruokaperinteet eri maissa. Luvassa on ryhmäytymistä, projektitehtäviä ja retkiä mm. Orvalin sisterssiläisluostariin, Brysseliin ja Luxembourgiin.
Lisätietoa antavat lukion kansainvälisen vaihdon opettajat.

Kansainvälisiä vieraita Novidassa
Saksalainen englannin ja catering-alan opettaja Carsten Eckloff yhteistyöoppilaitoksestamme Soltausta (BBS Soltau) oli Loimaalla vieraana viime viikolla 25.-29.4. Carsten tutustui kaikkiin Loimaan toimipisteisiin ja lisäksi hän vieraili Uudenkaupungin toimipisteellä catering-alan opettajan Lasse Alisaaren kanssa perjantaina.

Loimaan Turuntien toimipisteellä vieraina ovat viime ja tällä viikolla (25.4.-6.5.) opettaja Lüüli Kiik ja opiskelijat Pia Wooninck ja Külli Lääts Virosta Räpina Aianduskoolista. He työskentelevät tekstiili- ja muotialalla opettaja Kirsi Lähteen opastuksella.

Lisätietoa asiasta saa Novidan kv-koordinaattorilta Josefiina Rausmaalta.

Kuvassa opettaja Kirsi Lähde (toinen vas.) sekä Virosta Räpina Aianduskoolista opettaja Lüüli Kiik (ensimmäinen vas.) sekä opiskelijat Pia Wooninck (toinen oik.) ja Külli Lääts (oik.)

Lasse Alisaari (vas.) ja Carsten Eckloff

Kuvia ja tapahtumia

Novida Loimaan kaupungin järjestämillä Win Win -päivään Sarka-museossa 21.4.2022
Päivän aikana kävi selväksi, että Loimaan seudun yritykset etsivät uusia osaajia ja alihankintakumppaneita nyt aktiivisemmin kuin ehkä koskaan aiemmin. Erityisesti Pemamekin ja Dinoliiftin puheenvuoroissa nousi esiin suuri osaajatarve sekä alihankintatyön kasvava kysyntä. Loimaa rakentaa parhaillaan myös Ysitien varteen Loimaan yrityspuistoa, jota esiteltiin tilaisuudessa yrityksille sijoittumispaikkana. Tilaisuudessa päästiin verkostoitumaan ja iltapäivän ohjelmassa oli mahdollisuus osallistua yritysvierailuihin.

Kuvassa päivän puhujat: Pemamekin toimitusjohtaja Juha Mäkitalo (vas.), Loimaan kehitysjohtaja Paavo Laaksonen, Dinoliftin toimitusjohtaja Karin Nars sekä kiinteistömuotoilija Janne Rauhala, joka kartoittaa seutukunnan osaamis- ja työntekijätarvetta ja etsii yrityspuistoon sopivia (kumppani)yrityksiä.

Novidan esittelypisteellä Anneli Frantti (vas.) ja Laura Kajander tarjoilivat koulutustietoa, viereisellä pisteellä on Dinoliftin henkilöstöpäällikkö Reija Högerman.