Yleisiä tiedotteita

Yhtymävaltuuston 20.4.2023 kokouksen pöytäkirja
Yhtymävaltuuston kokouksen pöytäkirja on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa yhtymävaltuuston esityslistat_poytakirjat Koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymävaltuuston pöytäkirjat ja esityslistat. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

Taitaja2023 Hyvinvointiteknologian finaaliin treenaavat Terhi ja Jenni kävivät Meditas Oy:ssä tutustumassa exoskeletoneihin eli ulkoisiin tukirankoihin.

Novidan Loimaan salibandymestarit ratkaistiin veteraanipäivänä 27.4. Loimaan liikuntahallissa. Ottelut olivat äärimmäisen tiukkoja ja tällä kertaa voittajaksi selvisi lukion joukkue, hopealle Turuntien toimipisteen Sos22 ja Lii22 opiskelijoista koostunut joukkue ja pronssille henkilökunnan joukkue.

Novidassa Loimaalla vietettiin uuden YTO-tilan avajaisia (YTO = yhteiset tutkinnon osat). Tila mahdollistaa monipuolisen opetuksen huomioiden opiskelijoiden erilaiset tarpeet. Tilan ovat suunnitelleet sisustusalan opiskelijat ja tekstiilit ovat tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden tekemiä. Sähköalan opiskelijat tekivät tilaan sähköistykset ja auttoivat luokkatilan kalusteiden koonnissa. Myös talotekniikan opiskelijat osallistuivat huonekalujen kokoonpanoon ja kalusteiden kiinnittämiseen. Rakennus- sekä konealan opiskelijat ovat tehneet tilaan sermit.

Hiu22 opiskelijat kävivät ilahduttamassa Mariian kartanon asukkaita tekemällä heille päiväkampauksia

Kansainvälisiä vieraita Novidassa
Novidassa oli vierailulla tanskalaisia opiskelijoita ja opettajia Kööpenhaminasta (FGU Hovedstaden) 17.-29.4. Vierailun teemana oli kestävä kehitys, jonka ympärille ohjelma oli rakennettu. Vieraat olivat enimmäkseen TUVA-ryhmien kanssa näiden kahden viikon aikana, mutta myös runsaasti muiden alojen opiskelijoita osallistui ohjelmaan ja sen järjestelyihin.

Vieraat olivat ensimmäisen viikon Loimaalla, jossa ohjelmaan sisältyi mm. eri aloihin tutustumista Myllykyläntiellä ja Hämeentiellä, saunomista Mellilässä, retkipäivä Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä vierailu Sarka-museossa. Ryhmä vietti toisen viikon Uudessakaupungissa, jossa heillä oli ohjelmaa koululla ja eri aloilla lähes päivittäin sekä lisäksi vierailu Pamprinniemen luonnonsuojelualueelle ja Ukipolikseen. Lisätietoja aiheesta antaa kv-koordinaattori Josefiina Rausmaa (josefiina.rausmaa@novida.fi, 044 090 1326)

Retkipäivä Kurjenrahkan kansallispuistoon.

Kurjenrahkan kansallispuistossa.

Leipomista Loimaan catering-alalla.

Tutustumista Loimaan maaseutualaan.

Uudenkaupungin kaupunkikierroksella käytiin mm. Myllymäellä.

Retki Pamprinniemen luontopolulle.

Uudenkaupungin tutor-opiskelijat ohjasivat ryhmäytymistehtäviä.

Uudessakaupungissa tutustuttiin TUVA-opiskeluun.

Tanskalaisten vieraiden lisäksi Uudenkaupungin ja Liedon toimipisteillä vieraili viikolla 17 saksalainen rakennusalan opettaja Ralf Detgen yhteistyöoppilaitoksestamme Soltausta (BBS Soltau). Ralf pääsi tutustumaan Uudenkaupungin ja Liedon rakennusalojen työmaakohteisiin. Kuvat Liedosta.Opiskelijoita ja henkilöstöä ulkomailla

Liiketalouden opiskelijat Anna Kela, Olivia Lindén ja Pinja Härkönen Loimaan Turuntieltä olivat työssäoppimisjaksolla Avezzanossa, Italiassa 17.–28.4.. He työskentelivät kahden viikon ajan AMFI International -yrityksessä, joka järjestää kansainvälisiä liikkuvuusjaksoja opiskelijoille.Sosiaali- ja terveysalan opettajat Virpi Louhivuori Uudestakaupungista ja Laura Virtanen Loimaalta olivat Saksassa tutustumassa yhteistyöoppilaitokseemme BBS Soltauhun 17.-21.4.Hiusalan opettaja Anne Koskinen ja media-alan opettaja Ville Kostamoinen Loimaalta olivat Itävallassa tutustumassa yhteistyöoppilaitokseemme Graz 2 17.-21.4.

Viktor Plamenik, Anne Koskinen ja Ville Kostamoinen valmistautuvat tutustumaan Graphic Packaging International yrityksen tuotantolinjalla.

Anne Koskinen tutustumassa Intercoiffeur Mayer kampaamoon. Lena (kuvassa vasemmalla) oli itse ollut opiskelijana KV-työssoppimisjaksolla Loimaalla