Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Lukiolaiset kierroksella Loimaan teollisuusyrityksissä
Novidan lukion yrityspäivänä viime torstaina opiskelijat saivat tietoa Loimaan alueen yrityselämästä, kuulivat aurinkosähköyrittäjän taipaleesta ja tutustuivat Virttaan aktiiviseen kyläyhteisöön. Iltapäivällä kaikkiaan 114 lukiolaista jalkautui kahdeksaan loimaalaisyritykseen 10–20 hengen ryhmissä tutustumaan yritysten tiloihin, työympäristöihin ja tuotteisiin sekä osaamisvaatimuksiin. Yritykset puolestaan saivat mahdollisuuden esittäytyä ja ehkäpä myös viritellä tulevaisuuden rekrytointeja.

Yritysvierailuja lukiolaisille olivat järjestämässä Dometal, Lännen Tractors, Dinolift, Vallox, Nordic Traction, Dagsmark, Invenir ja Wille Machines.
82 opiskelijan antamassa palautteessa päivän järjestelyt koettiin kiitettävän 4,4 arvoiseksi asteikolla 1–5. Kysymys yritysten suhtautumisesta opiskelijoihin sai jopa arvosanan 4,7, mikä kertoo opiskelijoiden kokeneen, että heitä arvostetaan yritysvieraina ja heille on jäänyt vierailusta positiivinen fiilis. Tämä on tärkeä juttu niin yritysisännille, opiskelijoille kuin oppilaitoksellekin.

Yrittäjä Turkka Leminen ja Virttaan kylätalkkari Pentti Jussilainen.

Lukiolaisryhmä tutustumassa Invenir Oy:hyn toimitusjohtaja Matti Ylitalon (oik.) johdolla. Taustalla yrityksen valmistama koko hallin kokoinen puutuoteteollisuuden lajittelukone.

Janita Jussilainen.

Kuvia ja tapahtumia

Sosiaali- ja terveysalan opettaja Anne-Mari Seppälä Seppälä Liedosta ja kansainvälisten asioiden koordinaattori Josefiina Rausmaa olivat KV-vierailulla Norjassa. Kuvassa Spiraltoppenin huipulla Drammenissa.

Norjassa he tutustuivat kahteen ammatilliseen oppilaitokseen: Åssiden Videregående Skole ja Eiker Videregående Skole) Vikenin alueella 2.-5.5.. Kuvassa vierailulla Eiker Videregående Skolen opettajien kanssa lasinpuhalluspajalla.

Perjantaina 5.5. Turuntien toimipisteessä oltiin ohjausyhteistyön toimintamallien äärellä yhteistyöperuskoulujen opojen ja Novida lukion Loimaan opinto-ohjaajan kanssa. Novidan ammatillisesta koulutuksesta tilaisuuteen osallistui ammatillisia ohjaajia, erityisopettajia ja opinto-ohjaajia. Tilaisuuden avasi koulutuspäällikkö Timo Kulmala. Kuvassa vasemmalta oikealle opinto-ohjaajat Katja Simola Yläneen yhtenäiskoulu, Sari Jalonen Novida Myllykyläntien toimipiste, Ulla Mellin Turuntien toimipiste ja Jarkko Onnela Elisenvaaran yhtenäiskoulu ja lukio.

Novidan lukion KV-toimintaa viikolla 15: vieraanamme oli ranskalaisia lukiolaisia Tourcoingista.

Viikolla 16 lukiosta oli viisi opettajaa ja kaksi opettajaa KV-vierailulla Sloveniassa Slovenske Konjicessa.