Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Kuntayhtymä hakee strategiarahoitusta
Kuntayhtymä jätti OKM:lle vuoden 2021 strategiarahoitushakemuksen. Rahoitusta haetaan yhteensä 145 000 euroa opetuksen ja ohjauksen laadun parantamiseen, oppimisympäristöjen kehittämiseen ja koulutuksen järjestäjän tieto-osaamisen parantamiseen. Strategiarahoitusta on jaossa 15 M€, joka on 0.78 % ammatillisen koulutuksen kokonaisrahoituksesta. Lisätietoja antavat laatupäällikkö Anne Mähönen ja pedagoginen rehtori Petri Lähde.

Ammatillisten neuvottelukuntien kehittämissuunnitelmat
Yhtymähallitus saa toukokuun kokouksessa tiedoksi neuvottelukuntien laatimat alakohtaiset kehittämissuunnitelmat. Hallitus tulee pitämään kesäkuussa seminaarin, jossa perehdytään tarkemmin esityksiin ja niiden vaikutuksiin Novidan koulutustarjonnan kehittämiseen. Lisätietoja antavat rehtorit ja koulutuspäälliköt.

Varsinais-Suomen koronatilanne
Koronatilanne on heikentynyt erityisesti Salon alueella. Sairaanhoitopiiri on viime viikolla todennut, että oppilaitoksissa päättäjäiset voidaan järjestää ilman yleisöä oppilaiden ja henkilökunnan kesken, turvaväleistä ja maskien käytöstä huolehtien. Mahdollisen laulamisen suositellaan tapahtuvan ulkotiloissa.
Ylioppilas- ja rippijuhlat sekä muut yksityiset juhlat voidaan järjestää niin, että on enintään kymmenen henkilöä paikalla samaan aikaan. Juhlia voidaan järjestää porrastetusti niin, että pieni osa vieraista on paikalla vuorotellen. Lisätietoja Novidan juhlista antavat rehtorit.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Taitaja 2021 Oulu 18. – 20.5.2021
Taitaja2021-kilpailupäivät ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Novidasta kilpailemassa ovat kauneudenhoidossa Vera Kuusinen Loimaalta ja sähköasennuksessa Niko Lundqvist Liedosta. Ari Ojala toimii tuomarina kuljetuslogistiikan lajissa. Tänä vuonna koko tapahtuma näytetään kaikille avoimena livelähetyksenä verkossa 18. – 20.5.2021.

Taitajan livelähetyksessä katsoja pääsee näkemään 51 eri ammattia käytännössä. Päälähetyksessä on joka päivä monipuolinen kattaus eri kilpailulajeja, ammattitietoa ja asiantuntijahaastatteluita. Yhtä aikaa näytettävissä lajilähetyksissä katsoja voi seurata tarkemmin juuri häntä kiinnostavaa ammattia ja SM-kilpailulajia.

Kilpailujen avajaiset ovat tiistaina klo 14:00 ja varsinaiset kilpailutehtävät alkavat klo 15:00. Lähetyksiä pääsee seuraamaan taitaja2021.fi -sivuston kautta, josta löytyy myös tarkempi kilpailuohjelma. Kilpailujen virtuaaliset päättäjäiset pidetään torstaina klo 19:00. Onnea finaaliin kaikille kilpailijoille ja tuomareille! Lisätietoja taitaja2021.fi sekä valmentajaopettajat Katja Kangasvieri 0409001341 ja Jarno Hellsten 0440901346.

Novidan virtuaalinen sote-rekry opiskelijoille
Sote-rekry toteutetaan yhteistyössä TE-palvelujen kanssa ja sen avaa TE-live -lähetyksenä 26.5. klo 9.00–9.30 striimattava paneelikeskustelu. Keskustelussa mukana TE-palvelujen sote-alan asiantuntijoita, työnantajien edustajia ja Novidan sote-alan opettajia pureutumassa sote-alaan.

Tapahtuma jatkuu klo 10.00 Tavata-alustalla, jossa voi tutustua tarkemmin Novidan sote-alan koulutuksiin ja tarjolla on myös kahdenkeskisiä tapaamisia uraohjaajien kanssa sote-opiskelumahdollisuuksista.
Osallistumisohjeet tapahtumaan löytyvät TE-liven sivulta https://te-live.fi/lahetykset/V21kah7oy
ja Novidan FB-tililtä tapahtuman sivulta https://fb.me/e/1vJk5qkpA
Lisätietoja antavat uraohjaajat Riitta Ahlqvist puh. 040 620 1105 ja Tiina Alkio puh. 040 485 0090.

Päälliköt tiedottavat

Novidan virtuaalinen valmistujaisjuhla 4.6.
Juhlassa kaikki kevään aikana valmistuneet ja 4.6. Novidasta ammattiin valmistuvat esitellään aloittain ja toimipaikoittain mielellään sekä nimellä että kuvalla.

Valmistuvan vastuuopettaja:
– Varmista, että saat mahdollisimman monen kevään aikana valmistuneen ja 4.6. valmistuvan opiskelijan kuvan itsellesi vaikkapa sähköpostiin 12.5. mennessä – Muistuta tarvittaessa
– Varmista Wilmasta opiskelijan HOKSista, että opiskelija on antanut luvan nimen julkaisuun (voit vielä kysyä lupaa):
o Ruksi pitää olla sekä kohdassa ” Nimen julkaisulupa valmistuttua” että ”Nimen julkaisulupa Internetissä”
o Jos et saa kuvaa, mutta opiskelija on antanut luvan nimen julkaisuun, niin juhlassa näkyy opiskelijan nimi ja kuvasymboli
o Jos opiskelija ei ole antanut lupaa nimen julkaisemiseen, niin hänen nimeään ei mainita juhlassa
– Nimeä JPG-kuvatiedostot: etunimi sukunimi ammattinimike
– Tallenna kuvat Teamsin tiimin ”Novida opettajat Loimaa, Lieto ja Uusikaupunki” tiedostoihin OMAN ALASI ja OIKEAN TUTKINTONIMIKKEEN KANSIOON viimeistään pe 14.5.
o Jos sinulla ei ole opiskelijan kuvaa, mutta nimen saa julkaista, tee kansioon tekstitiedosto missä nimi/nimet mainitaan
– Tarvittaessa saat apua IT-tueltasi, digiluotsilta tai vastuuhenkilöiltä: Liedossa Kaisa Kastio-Moisio, Loimaalla Myllykyläntiellä Siru Visti, Turuntiellä Benjamin Borg, Hämeentiellä Iiro Aaltonen, Uudessakaupungissa: Juha Laine

Opiskelijoille menevä ohje:

Tervetuloa juhlimaan uusien ammattilaisten valmistujaisia perjantaina 4.6. klo 10–12

Poikkeuskevään valmistujaisjuhla järjestetään Novidassa osittain virtuaalisena. Kutsumme kaikki kevätlukukauden 2021 valmistuvat ja valmistuneet sekä jatkavat opiskelijat seuraamaan juhlaa koululle oman vastuuopettajan kanssa. Tilaisuudessa jaetaan valmistuville ryhmille todistukset ja stipendejä sekä onnitteluruusut. Toivomme, että valmistuvat opiskelijat saapuvat koululle klo 9.00.

Valmistuvien läheiset toivotamme juhlaan tervetulleiksi virtuaalisesti. Valmistujaisjuhlaa voi seurata www.novida.fi-sivun kautta suorana tai sen voi katsoa halutessaan tallenteena myöhemmin.

Jatkavien opiskelijoiden kevätjuhlapäivä toteutetaan koululla lukujärjestyksen mukaisesti.

Ohjeita valmistuvalle opiskelijalle:
• Tarkistathan, että olet antanut Wilman HOKS-lomakkeella luvan nimesi julkaisuun valmistumisen yhteydessä. Vastuuopettajasi auttaa sinua tarvittaessa. (Jos olet jo valmistunut, ja olet epävarma luvan antamisesta, voit olla yhteydessä opintotoimistoon.) Lupatiedot olisi hyvä tarkistaa viimeistään 12.5.
• Pyydämme sinua toimittamaan valokuvasi virtuaalijuhlan valmistuvien esittelyä varten viimeistään 12.5. Ohjeet kuvan toimittamiseksi saat tästä.