Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Opetushenkilöstön osaamiskartoitus 2021
OKM jakaa valtionosuuksia koulutuksenjärjestäjille monin tavoin. Reformin myötä vuodesta 2018 lähtien valtionosuuksista osa jaetaan koulutuksenjärjestäjille strategiarahoituksena. Saimme vuonna 2019 strategiarahaa yhteensä 237 000 €. Tuon rahan käyttökohteita olivat tarjonnan rakenteen uudistaminen, tilojen ja laitteiden käytön uudistaminen sekä ammatillisen koulutuksen ydinprosesseihin liittyvä osaamisen varmistaminen.

Toimenpiteinä olemme toteuttaneet mm. Valmet- ja Vahterus -yhteistyön, elintarvikealan pt:n suunnitellun aloituksen, Volvo-yhteistyön, Pema-luokan, Liedon tarjonnan rakenteen uudistamisen sekä henkilökunnan HOKS- ja koulutus- sekä oppisopimusosaamisen kehittämisen mm. Primus -työryhmän perustamalla.

Osaamisen kehittämiseen liittyi osaamiskartoitukset alussa ja nyt jakson lopussa. Jotta pystymme raportoimaan opettajien osaamisen karttumisen ko. ajanjaksolla, on opettajien vastattava oheisen linkin kautta osaamiskartoitukseen 4.6. mennessä. Kyselyyn vastaamisesta saavat opettajat yhden tunnin resurssin vuosityöaikaansa. Opettajat voivat sopia asiasta oman lähiesimiehensä kanssa. Linkki kyselyyn:
https://forms.office.com/r/i8DmwfNzcF

Osaamiskartoitus sisältää itsearviointikysymyksiä koulutus- ja oppisopimusprosessin asiakaslähtöisestä toteuttamisesta. Kartoituksen tulosten perusteella suunnitellaan tulevan lukuvuoden koulutuksia ja luotsiopettajien työtä. Tulosten avulla myös raportoidaan OKM:lle opetushenkilöstön osaamisen kehittyminen vuoteen 2019 verraten.

Testi perustuu keväällä 2018 Parasta Palvelua -kehittämisohjelmassa tehtyyn osaamistasomäärittelyyn.

Lisätietoa asiasta antavat rehtorit, koulutuspäälliköt sekä laatupäällikkö

Vera Kuusinen sijoittui kuudenneksi kauneudenhoidon lajissa Taitaja2021-kilpailussa.

Niko Lundqvist voitti SM-kultaa sähköasennuksen Taitaja2021-kilpailussa.

Taitaja2021 Oulu
Taitaja2021 Oulu -kilpailu järjestettiin viime viikolla hajautettuna kahdelletoista paikkakunnalle. Kisoissa paremmuutta ratkottiin kolmen kilpailupäivän aikana 43 kilpailulajissa, TaitajaPLUS-lajeissa, sekä virtuaalisessa Taitaja9-kisassa. Kisojen toteutus sujui poikkeusjärjestelyistä huolimatta hyvin ja kilpailut käytiin ilman yleisöä. Kilpailut striimattiin nettiin, josta niitä pystyi seuraamaan.

Novidan finalistit kilpailivat Oulussa ja kävivät lajeissaan tiukan kisan. Kilpailupäivät olivat työntäyteisiä ja tehtävät haastavia. Helpolla ei siis hyvät sijoitukset kisaajille tulleet, vaan piti todella laittaa kaikkensa peliin. Lietolainen Niko Lundqvist voitti SM-kultaa sähköasennuksessa ja kauneudenhoidossa Loimaalainen Vera Kuusinen sijoittui kuudenneksi. Nikon valmentajana toimi Jarno Hellsten ja Veran valmentajana puolestaan Katja Kangasvieri. Ari Ojala toimi ansiokkaasti tuomarina kuljetuslogistiikassa Rovaniemellä.

Paljon Onnea Nikolle mestaruudesta! Onnittelut myös Veralle sekä Taitaja -valmentajillemme Jarnolle sekä Katjalle hienosta menestyksestä!

Kolmen kopla upeasti hopealle Taitaja9 valtakunnallisessa loppukilpailussa. Paljon onnea Tilda, Niilo ja Laura!

Keskiviikkona Taitaja9-kilpailut järjestettiin poikkeuksellisesti virtuaalisen Taitaja9-pelin avulla Oulun Taitaja2021-tapahtuman yhteydessä. Novidan paikalliskilpailusta tiensä jatkoon raivannut Riihikosken yhtenäiskoulun joukkue ”Kolmen kopla” Tilda Lahtinen, Niilo Ali-Raatikainen ja Laura Lehtimäki osallistuivat innokkaina kisatapahtumaan ja sijoittuivat upeasti hopealle. Tulokset lajeittain ja lisää kuvia tapahtumasta on nähtävissä:
https://taitaja2021.fi/fi/uutiset/tulokset/
https://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/Taitaja2021+Oulu/

Seuraavat kisat käydään Porissa 16.-19.5.2022.

Lisätietoa kisoista antavat Taitaja -valmentajamme Jarno Hellsten ja Katja Kangasvieri

Kevään 2021 ylioppilaat Novidan lukiosta
Kevään 2021 ylioppilaat ovat joutuneet tekemään ylioppilastutkintonsa kokonaisuudessaan poikkeusoloissa. Koronanpandemian aiheuttamat muutokset koejärjestelyihin alkoivat vuoden 2020 keväällä jatkuen viime syksynä ja tänä keväänä. Kirjoittaminen Loimaalla onnistui hyvin poikkeusoloista huolimatta eikä niiden takia kenenkään valmistuminen viivästynyt.

Novidan lukiosta valmistuu keväällä 2021 61 uutta ylioppilasta. Valmistuneista neljä on valmistunut myös ammattiin eli ovat ns. kaksoistutkinnon suorittaneita. Yksi ammatillinen opiskelija on valmistunut ammattiin Loimaan yksiköstä ja kolme Uudenkaupungin yksiköstä. Uusikaupunkilaiset ovat kirjoittaneet ylioppilaskokeensa Uudenkaupungin lukiossa, vaikka ne on esiarvosteltu Loimaalla ja valmistumisen jälkeen ylioppilastodistus annetaan Novidan lukion nimellä.

Aalto Helmi
Ahtiainen Petra (amm.)
Eskola Heidi
Eskola Jenni
Eskola Oona
Gordiienko Vladyslava
Haavisto Anni
Heikkilä Saga
Heikkinen Juho
Hongisto Eetu 10

Juurenheimo Mette
Kangasperko Laura
Kangassuo Sara
Karmakallio Anni
Kaunisto Moona
Kauppi Aleksanteri
Kivinen Veera
Kiviranta Viivi
Knuutila Elsa
Koenkytö Janette 20

Koivunen Ilari
Kojo Martti
Kurppa Petteri
Kurppa Salla-Mari
Laurila Aura
Laurila Leena
Legenkyy Vladyslav
Lehtonen Lauri
Leijon Jasmin
Lindgren Joona 30

Muurinen Matias
Mäkelä Janette
Mäkinen Venla
Nummela Inka
Nurminen Jere
Nykänen Venla
Ojala Sanna
Ovaskainen Senja (amm.)
Paljakka Maija-Emilia
Prusila Liisa 40

Pyykkö Linda (amm.)
Rautiainen Lassi
Ruohonen Tony
Rämö Elias
Saarikko Santtu
Salo Elmo
Salo Kasperi
Salonen Jesse
Seppälä Jussi
Siirilä Valtteri (amm.) 50

Sjöblom Ilona
Sosi Ulriikka
Suominen Otto
Suvitie Neea
Säynäjäkangas Emilia
Turpeinen Herkko
Vainiotalo Annikaisa
Vuorinen Jesper

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 25.5.2021 kokouksen esityslista
Yhtymähallituksen kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450 ja talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.