Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Taitaja 2022 oli Novidalle menestys
Kuntayhtymä onnittelee kaikkia novidalaisia opiskelijoita ja heitä valmentaneita opettajia ja ohjaajia.

Organisaatiotyöryhmän kokous nro 18
Valmistelutyöryhmä kokoontuu tänään maanantaina iltapäivällä. Valmistelu etenee aikataulun mukaisesti, kesäkuussa pidetään vielä muutama kokous ja organisaatiovaihtoehdot tulevat henkilökunnan kommentoitavaksi alkusyksystä. Lisätietoja antavat valmisteluryhmän jäsenet.

Kuntayhtymäjohtaja Ukissa
Antti on tiistaina ja keskiviikkona seuraamassa opetusta ja tapaamassa opettajia ja opiskelijoita.

Turun kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunta
pitää tiistaina kokouksen Novidan Ukin toimipaikassa. Isäntänä on apulaisrehtori Juha Jokinen.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Kevään 2022 ylioppilastutkinnon tulokset julki
Novidan Loimaan lukiosta valmistuu 65 uutta ylioppilasta. Heidän lisäkseen vielä kahdella muullakin on mahdollisuus saada lakkinsa keväällä, jos opinnot valmistuvat ennen lukuvuoden päätöstä. Kokeiden yleinen tulostaso Loimaalla vastasi aikaisempien vuosien tasoa. Koronavuosien lukio-opiskelu on mahdollisesti vaikuttanut siihen, että monissa oppiaineissa arvosanojen pisterajat jäivät selvästi normaalia alemmiksi ja siten auttoi monia saamaan parempia arvosanoja. Kevään kirjoittajajoukkoon mahtui tälläkin kertaa iloisia yllätyksiä sekä pienoisia pettymyksiä. Kokeisiin osallistuneiden joukkoon mahtuu niitäkin, jotka saavat yrittää parantaa suoritustaan seuraavalla tutkintokerralla. Tämän kevään ylioppilaista normaalia suurempi osuus, 10 henkilöä, on kaksoistutkinnon suorittaneita johtuen suuresta kaksoistutkinnon suorittajamäärästä Novidan Uudenkaupungin yksikössä.

Yleisiä tiedotteita

Verkostoitumismatka Helsingin Messukeskukseen Gastro –messuille, PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuuteen ja yritysvierailu Krannin tilalle

Lähdimme Loimaalta ja Turusta 19.5. verkostoitumaan ja tutustumaan uusimpiin ravintola-alan trendeihin yhdessä muiden alueen ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden kanssa. Gastro-messujen lisäksi Messukeskuksessa oli rinnakkaistapahtuma pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ratkaisuista kiinnostuneille toimijoille. Paluumatkalla vierailimme Krannin tilalla Nurmijärvellä.

Gastron ohjelmalavalla oli erilaisia tietoiskuja ravintola-alan trendeistä sekä työvoimakysymyksistä. Lisäksi messuhallissa oli esillä laaja kattaus erilaisia näytteilleasettajia uutuustuotteineen ja -palveluineen PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic –tapahtumakokonaisuus puolestaan tarjosi tietoa vastuullisesta pakkaamisesta, pakkausratkaisuista, pakkausmateriaalien kierrätettävyydestä ja kiertotalouden innovaatioista.

Turusta ja Loimaalta lähtivät omat bussit ja matkalaisia oli yhteensä 35. Elintarvikealan yrittäjien lisäksi mukana oli Novidan cateringalan opiskelijoita. Messutarjonta oli mieleenpainuva ja tilavierailun kruunasi isäntäparin Anne Lukanan ja Olli Lukkarisen innostuneet esittelyt sekä hieno keväinen ilma.

Yritysvierailu Krannin tilalla

 Tutustuimme Krannin tilan kauramyllyyn sekä jatkojalostustoimintaan. Tutustumiskierroksen lomassa nautimme iltapäiväkahvit. Tilapuodissa oli monipuolinen tarjonta ja mahdollisuus tehdä ostoksia https://krannintila.fi/

Tapahtuma oli KulTa-hankkeen päätöstilaisuus. Hanke alkoi keväällä 2018 ja päättyy kesäkuussa 2022. Hanke on toiminut koko Varsinais-Suomen alueella ja Loimaan seudun toteutuksesta on vastannut Novidalta Lasse Alisaari ja Mertsi Töttölä.

Hanketoiminta on saanut jatkoa, josta esimerkkinä Novidan osatoteuttajarooli BikeMenu II – hankkeessa. Kts.liite.

Matkan järjestäjät kiittävät kaikkia mukana olleita iloisesta seurasta ja toivotamme hyvää kesän odotusta. Mervi, Johanna, Lasse ja Mertsi.


Novida Taitaja2022 -kilpailuissa Porissa
Novida oli edustettuna Taitaja2022 -kisoissa normaalia suuremmalla joukolla ja mitaleja ropisi reilusti. Viikko oli antoisa sekä opiskelijoille, että valmentajille. Nyt on paljon uusia oppeja taskussa ja ensi vuonna taas suurella joukolla kisailemaan. Onnittelut kaikille tämän vuoden kisailijoille!

Taitaja2023 kisataan Espoossa
Semifinaalit ovat tammikuun lopulla ja valmistautuminen niihin alkaa jo elokuussa.
Novidan Taitajtiimistä vastaa:
Katja Kangasvieri, Loimaa
Marika Leppänen, Lieto
Jorma Hahtokari, Uusikaupunki

Kuvia taitaja2022-kilpailuviikon varrelta

Sähköasennus, Onni Lehtonen, kultaa. Valmentaja Mika Kortelainen.

Taloushallinto, Tuomas Martti, hopeaa. Valmentaja Rilja Linden.

Lähihoitaja, Elina Tapio, hopeaa. Valmentaja Heidi Haapaniemi-Kahala

Kauneudenhoitoala voitti tänä vuonna työturvallisuuspalkinnon.

Kosmetologit ryhmäkuvassa.

Kuljetuslogistiikka, Miro Virtanen sija 5 ja Joona Saloma sija 7. Valmentaja Jorma Hahtokari.

Liedon opiskelijat tutustumassa kisoihin.

Lähihoitajat ryhmäkuvassa.

Onnin työn luovutus.

Kauneudenhoitoala, Angelika Niit, sija 6. Valmentaja Katja Kangasvieri

Taitaja2022 kisattiin pääosin Porin Karhuhallissa.

Viime vuoden kultamitalisti Niko kävi iltalomilla tarkistamassa, miten Onnin kisat sujuu. Ja sujuihan ne.

Välillä pitää myös syödä.

Taitajfinaaleihin tutustumassa Hius21-ryhmästä Janna ja Daniela. Ensi vuonna itse kisaamaan.

Merkonomiopiskelijat Loimaalta Taitaja2022-finaalissa Porissa kannustamassa Tuomasta ja muita kisaajia.

Halliin oli rakennettu eri alojen kisapaikat, joita yleisö pääsi seuraamaan.

Kuvia ja tapahtumia

Emma Helminen, Veera Isotupa ja Viivi Metsänkylä opiskelevat toista vuotta liiketoimintaa Novidan Uudenkaupungin toimipaikassa. Emma ja Viivi opiskelevat myös kaksoistutkintoa. Työssäoppiminen Outletissa alkoi huhtikuun alussa. Tavoitteena heillä on suorittaa myynnin, markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon, logistiikan ja projektissa toimimisen näytöt. Työssäoppimisen jälkeen jatkuvat kesätyöt outletissa.


Alueellisia vammaisten piirinmestaruuskilpailuja vietettiin aurinkoisessa säässä keskiviikkona 18.5. Liedon urheilukentällä. Kilpailijoita oli eri yleisurheilulajeissa kaiken kaikkiaan 300. Tapahtumajärjestelyissä olivat mukana Novidan sotealan opiskelijat.


Liedon toimipaikka oli 16.5. markkinoimassa syksyn koulutustarjontaa työllisyys- koulutus- ja kuntoutustapahtumassa Lieto-hallilla.