Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Lämmin kiitos kuntayhtymän henkilökunnalle
Lukuvuosi lähestyy loppua ja kohta pääsemme ansaittujen kesälomien viettoon. Harvoin yhteen lukuvuoteen sisältyy niin paljon suuria asioita kuin nyt: korona, hallituksen esitys koko toisen asteen koulutuksen lainsäädännön uudistamiseksi, hyvinvointialueiden perustaminen, hallituksen esitys työelämäpalveluiden siirrosta valtiolta kunnille 2024, Jatkuvan oppimisen palvelukeskus (JOTPA), Ukrainan tilanne, valtion velkaantuminen, inflaatio, korkojen nousu, Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys. Kaikki nämä vaikuttavat myös kuntayhtymän, Novidan ja meidän kaikkien elämään joko nyt tai hieman myöhemmin.

Myös kuntayhtymässämme on menossa monenlaisia muutoksia ja uudistuksia. Kuntayhtymän organisaatiota kehitetään yhteistyössä henkilökunnan kanssa ja mahdolliset muutokset toteutuvat reilun vuoden kuluttua. Novidan merkitys ja tunnettavuus on kasvanut niin maakunnan kuin myös valtakunnan tasolla. Novida on aktiivinen toimija opetusta ja oppimista kehittävissä hankkeissa ja vahva toimija seudullisessa kehittämistyöhön yhdessä työelämän kanssa niin Liedossa, Loimaalla kuin Ukissa. Novidan saama palaute opiskelijoiden työssäoppimispaikoilta on hyvää ja olemme pystyneet rakentamaan joustavia polkuja työelämään. Novidan sisälle on rakennettu yhteistyössä työelämän kanssa toimivia oppimisympäristöjä ja opiskelijoistamme jo puolet on aikuisia. Novidan lukiolla on vahva seudullinen asema ja sitä kehitetään kansainvälisellä yhteistyöllä ja erikoistumalla.

Ilman osaavaa, innostunutta ja työhönsä sitoutunutta henkilökuntaa Novidan kehittyminen ei olisi mahdollista. Tästä suuret kiitokset koko henkilökunnalle. Hyvää kesää kaikille.

Antti Virtanen

Yhtymähallitus
kokoontuu tiistaina 31.5. Uudessakaupungissa. Yhtymähallitus pitää kesäkuun 20. ylimääräisen kokouksen ja päättää kuntayhtymän kiinteistö- ja siivouspalveluiden hankinnoista sekä Liedon toimipaikan lisätilan vuokraamisesta.

Lukuvuoden viimeinen viikkotiedote
Seuraava viikkotiedote ilmestyy elokuussa.

Päälliköt tiedottavat

Internet Explorer 11
Microsoft päättää Internet Explorer 11:n tuen lopullisesti 15.6.2022. IE-selaimen korvaa Edge -selain.
Edge-selaimen saa Internet Explorer -yhteensopivuustilan, jonka avulla IE -selaimesta riippuvaiset sovellukset toimivat myös jatkossa Edgen kautta.

Huoltokatko IT
17.6.2022 klo 8–12 laaja huoltokatko Novidan lähiverkon palveluissa. Huoltokatkon aikana seuraavat ohjelmat/palvelut poissa käytöstä:
työaseman internet yhteys voi olla hetkittäin pois päältä tai kokonaan ja siitä johtuen myös www-sivut ja sähköposti poissa käytöstä.
• Palkka- ja Taloudenohjauksen sovellukset pois hetkittäin tai kokonaan
• Primus -sovellus poissa hetkittäin tai kokonaan
• VPN -yhteydet eivät toimi eli etätyöskentelijä ei saa Novidan lähiverkon palveluita käyttöönsä. Etätyöskentelijän sähköposti- ja Teams palvelut toimivat hetkittäin tai kokonaan pois.
• N- ja L – verkkolevyasemat pois käytöstä

Yleisiä tiedotteita

Varsinais-Suomen etsivä nuorisotyö

Tietoa etsivästä nuorisotyöstä löydät tästä.

Kuvia ja tapahtumia

Turun Kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunta piti 24.5. kokouksen Novidan Uudenkaupungin toimipaikassa. Kokouksen aiheena oli työn yrittäjäistyminen.

Paneelikeskusteluun osallistuivat Laura Kontu (vas.) Valmet Automotive Oy, opiskelija Riina Pensikkala Novida, Anja Saine LMI Finland, Mari Jokiranta (Teams-osallistuminen) Vincit Oyj sekä paneelin vetäjänä Ainokaisa Saarinen (oik.)

Kokouspaikalla ja Teamsissa osallistujat kuulivat myös apulaisrehtori Juha Jokisen tuomat Novidan terveiset koulutus- ja työvoimavaliokunnalle.

Novidan Uudenkaupungin talonrakentajien työmaa etenee aikataulun mukaisesti ja pientalo tulee myyntiin vuoden 2023 aikana. Mahdollisuuksien mukaan tuleva ostaja pääsee vaikuttamaan myös sisäpintojen valintaan.

Loimaan lähihoitajaopiskelijat kävivät toteuttamassa Attendo Mariian kartanon asukkaille hyvinvointi-iltapäivän. Päivän päätteeksi yksikön asukkaat saivat onkia itselleen lahjoittajien antamat palkinnot. Novida kiittää kaikkia lahjoittajia palkinnoista.

Opintien kiinteistö on aikoinaan ollut Turun ammatti-instituutin käytössä ennen kuin Loimaan Ammatti-instituutti aloitti toimintansa Liedossa. Aikoinaan TAI:ssa työskennelleet jo eläköityneet opettajat halusivat tulla katsomaan, kuinka Opintien tilat ovat vuodesta 1999 muuttuneet.

Novidan Uudenkaupungin sähköalan ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita.