Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Rentouttavaa kesää
Lukuvuosi on takana ja opiskelijat ovat päässeet viettämään kesälomaa. Kulunut vuosi on ollut edelleen aika poikkeuksellinen kouluvuosi. Pandemiasta päästiin suhteellisen hyvin jo normaalimpaan tapaan toimia, kun Ukrainan sota toi mukanaan meillekin monia huolen aiheita. Jokainen meistä on pyrkinyt omalla tavallaan auttamaan sodasta pakenevia ja siitä kärsiviä. Novida on kantanut myös isosti kortensa kekoon ottamalla ukrainalaisia opiskelijoiksi suuria määriä. Opintonsa he ovat pääsääntöisesti aloittaneet meillä Tuvassa ja ensi lukuvuotena pyrimme tukitoimien avulla saamaan heidät aloillemme opiskelijoiksi.

Taitaja- kilpailut järjestetään vuonna 2025 Turussa ja Novida on lupautunut muiden Varsinais-Suomalaisten koulutuksenjärjestäjien tavoin auttamaan Turkua kisojen järjestämisessä. Novida ottaa järjestäjävastuun taloushallinnon ja hitsauksen sekä yhdessä Turun kanssa sähköasennuksen kisojen järjestämisestä. Työ niiden eteen alkaa heti ensi elokuussa.

Kuntayhtymässä on valmisteltu myös organisaatiouudistusta, joka koskee koko pedagogista esimiesorganisaatiota. Henkilöt on nyt saatu rekrytoitua ja viimeiseksi valittiin Uudenkaupungin toimipaikan koulutuspäälliköksi KtM Pauli Karihtala ja Loimaan toimipaikan koulutuspäälliköksi tradenomi (YAMK) Riitta Mäki. Seuraava lukuvuosi aloitetaan yhdessä Uudenkaupungin Aquariuksessa 7.8. jolloin koko uusi organisaatio esitellään henkilökunnalle.

Lämmin kiitos kuluneesta lukuvuodesta sekä rentouttavaa kesää kaikille! Ottakaa kesälahjus hyvään käyttöön – luontoäiti osaa pitää huolen meistä 😊

Petri Lähde

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 30.5.2023 kokouksen pöytäkirja
Yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirja on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

Liiketoiminnan opettaja Hanna Pyhärannan eläkejuhlia vietettiin lukuvuoden viimeisenä päivänä. Pitkä uran tehnyt Hanna muisteli puheessaan menneitä vuosia ja evästi meitä hyvillä neuvoillaan tuleviin lukuvuosiin.

Loimaan valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 2.6. Hirvihovissa. Kuvassa ammattiin valmistuneita lähihoitajia.

Uudenkaupungin sähköalan ja prosessiteollisuuden opiskelijat vierailivat Olkiluodossa opettajiensa kera. Ryhmä sai runsaasti tietoa ydinvoimasta ja he pääsivät tutustumaan Olkiluodon alueeseen.

Loimaan soten lasten ja nuorten osaamisalan opiskelijat viettivät toiminnallisen retkipäivän Kertunmäellä. Kuvassa Ronja Hulsi (vas.), Oona Ylösmäki, Iris Mäkiniitty, Pinja Kivekäs ja Säde Rantala, alhaalla kurkistavat opettajat Sanna Rämö ja Laura Virtanen.

Retkipäivän ohjelmassa oli kisailua ja ryhmäytymistä, luonnossa rauhoittumista ja makkaran paistoa Niinijoen kyläyhdistyksen kodalla. Tunnelma oli iloinen ja lämpöinen, vaikka kesäkuun ensimmäisen päivän sää olikin viileä.

Loimaan Myllykyläntiellä kevätlukukauden päättymistä juhlistettiin amisgaalalla. Opiskelijakunnan järjestämässä amisgaalassa palkittiin vuoden opiskelijat. Opiskelijat olivat äänestäneet keskuudestaan opiskelijan jokaiselta alalta. Lisäksi ohjelmassa oli tietovisailu ja stipendien jako.

Valmistuvien päivää vietettiin 26.5. Uudessakaupungissa perinteisesti soutukilpailun merkeissä.