Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymävaltuusto ja -hallitus 2021-2025
Loimaan kaupunki kuntayhtymän suurimpana jäsenkuntana ja keskustapuolue kaupungin suurimpana puolueena on kutsunut kaikki jäsenkunnat 26.8. pidettävään neuvotteluun kuntayhtymän luottamushallinnon järjestämiseksi alkaneelle valtuustokaudelle. Muutamien jäsenkuntien valtuustot ovatkin jo tehneet päätöksen yhtymävaltuuston henkilöjäsenistä. Yhtymähallituksen paikat jaetaan puolueittain seuraavasti: kokoomus 3, keskusta 3, perussuomalaiset 2 ja SDP 1.
Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Novida yhteistyökumppaniksi terveysteknologiahankkeeseen
Turun ammatti-instituutti on mukana terveysteknologian ammatillisen koulutuksen huippuyksikköhankehaussa yhdessä eurooppalaisen kumppaniverkoston kanssa. Ammatti-instituutti on pyytänyt Novidan Associated partneriksi. Kyseessä on Center of Vocational Excellence – Erasmus+ -rahoitus, jota Turun kaupunki/Turun ammatti-instituutti hakee yhdessä saksalaisten, hollantilaisten, italialaisten ja virolaisten yhteistyöoppilaitosten kanssa. Hankkeen vetäjä on hollantilainen Noorderport College Groningenista, ja hankkeen tavoitteena on mm. madaltaa kynnystä käyttää hyvinvointi- ja terveysteknologiaa sekä robotiikkaa hoitotyössä ja kehittää ammatillisen koulutuksen osalta alueellista yhteistyötä korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Hanke on nelivuotinen ja alkaa syksyllä 2022, jos myönteinen rahoituspäätös tulee. Associated partnerina Novida ei saa hankkeesta rahoitusta, eikä sillä myöskään ole muita sitovia velvollisuuksia kuin myötämielinen suhtautuminen hankkeeseen. Luvassa olisi kuitenkin omakustanteisesti kutsuja hankkeen tapahtumiin sekä Turussa että ympäri Eurooppaa ja muutenkin yhteydet siihen, mitä alalla tehdään meillä ja muualla Euroopassa. Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Timo Kulmala puh. 0440 901 223.

Työryhmän asettaminen
Kuntayhtymäjohtaja on asettanut työryhmän valmistelemaan esitys kuntayhtymän tietokoneiden ja teknisten laitteiden väliaikaisesta luovuttamisesta ja palauttamisesta. Opetuksen maksuttomuus lisää merkittävällä tavalla kuntayhtymän hallinnassa tai omistuksessa olevien tietokoneiden ja teknisten laitteiden väliaikaista luovuttamista opiskelijoiden käyttöön. Myös henkilökunnan käytössä on suuri määrä kuntayhtymän tietokoneita, puhelimia ja teknisiä laitteita. Kuntayhtymän prosessit eivät kaikilta osin ole aukottomia, eivätkä prosessit ole riittävän selvästi kuvattuja ja kaikkien tiedossa. Työryhmän puheenjohtaja on tietohallintopäällikkö Juha Skyttälä ja jäsenet pedagoginen rehtori Petri Lähde, koulutuspäällikkö Timo Kulmala ja opettajien pääluottamusmies (JUKO) Eveliina Hyytiä. Tarvittaessa työryhmä voi kuulla asiantuntijoita. Työryhmän tulee jättää ehdotuksensa kuntayhtymäjohtajalle 1.11.2021 mennessä.

Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Smartum-sovellus/Tyhy
Smartum-sovelluksen käyttöönottoa valmistellaan. Smartum-seteleitä saa edelleen ja setelijärjestelmä toimii sovellusjärjestelmän vaihtoehtona. Viikolla 34 henkilöstölle lähetetään sähköpostitse ilmoittautumislinkki sovelluksen käyttöönottoa varten. Ne henkilöt, jotka ovat ottaneet syyslukukauden etuuden seteleinä eivät saa linkkiä. Työntekijän pitää valita tulevaisuudessa kumpaa järjestelmää hän tulee käyttämään.

Henkilökunta voi anoa tyhy-rahaa maksimissaan 200 €/vuosi. Opettajakunnasta etuuteen ovat oikeutettuja päätoimiset opettajat. Etu ei ole käytettävissä äitiys-, vanhempain-, opinto- tai vuorotteluvapaan aikana. Etu ei myöskään koske lyhytaikaisia sijaisia. Sen saaminen edellyttää vähintään puolen vuoden virka-/työsuhteen täyttymistä. Henkilö voi kuitata kerralla enintään 100 € arvosta etuutta lukukautta kohden.

Uutuutena hierontapalvelujen saatavuus Smartumin kautta kulttuuri- ja liikuntapalvelujen lisäksi. Tässä Smartumin ohjeistusta ilmoittautumisesta sovelluksen käyttäjäksi, maksamisesta ym.
Löydä__lajisi_liikunta ja kulttuuri
Näin ilmoittaudut ja maksat SmartumPaylla

Smartumin nettisivuilla on runsaasti materiaalia työntekijöille. Tärkeä on käyttöpaikkahaku
https://www.smartum.fi/kayttopaikkahaku

Verkkomaksamisesta löytyy tietoa ohjeisen linkin takaa
https://www.smartum.fi/ajankohtaista/smartum-verkkomaksulla-teet-ja-vastaanotat-maksuja-helposti-verkossa

Tiketin kautta voi ostaa lippuja. Oman lipun voi ostaa edulla ja toisen tai useampia lippuja voi maksaa sitten omalla rahalla.
https://www.smartum.fi/ajankohtaista/osta-smartumin-kulttuuriedulla-tapahtumalippuja-tiketin-verkkokaupasta

Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

Uusia työntekijöitä Novidassa

Loimaalla

Susanna Hyvönen, opettaja, sosiaali- ja terveysala

Kristiina Kangastalo-Hoda, opettaja, sosiaali- ja terveysala

Katja Hakala, erityisopettaja

Uudessakaupungissa

Hilla Nummila, ammatillinen ohjaaja, liiketoiminta

Petri Hautakoski, opettaja, sähkö- ja automaatiotekniikka

Emilia Myllymaa, erityisopettaja

Fanni Ingi, opettaja, YTO-aineet äidinkieli