Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Koulutilan isäntä Tuomas Levomäki kertoo viljelymenetelmäkokeista.

Novidan koulutilalla asiantuntijaseminaari
Koneviesti, koulutilan viljelijä Tuomas Levomäki ja Novida järjestivät viime viikolla koulutilalla Loimaan viljelymenetelmä- ja maanparannekokeen asiantuntijaseminaarin. Koulutilan pelloilla on jo vuonna 2006 aloitettu erilaisten viljelytapojen vertailu, joka on jatkunut jo 16 vuotta. Kokeen tulokset on julkaistu Koneviesti-lehdessä. Kutsuseminaari kokosi kauniina loppukesän päivänä runsaan joukon asiantuntijoita, tutkijoita ja käytännön viljelijöitä koulutilalle. Koetoiminnalla on merkittävä vaikutus oppimisympäristönä Novidan opiskelijoille. Tilaisuuteen osallistuivat myös Novidan maatalousalan opiskelijat ja opettaja, koulutuspäällikkö, rehtorit ja kuntayhtymäjohtaja. Lisätietoa tilaisuudesta ja koetuloksista antaa Tuomas Levomäki.

Yhtymähallituksen kokous
Koska uuden yhtymähallituksen asettaminen kuntien päätöksenteon aikataulusta johtuen menee loka-marraskuulle, kokoontuu vanha yhtymähallitus kuntalain 79.2 §:n mukaisesti päättämään ajankohtaisista asioista 21.9. Esityslistalle tulevat mm. seuraavat asiat:
– Valtuuston päätösten toimenpano
– Osavuosisuunnitelma 2/2021
– Välitilinpäätös 2021
– Ammatillisen koulutuksen opiskelijavuodet ja lukion opiskelijamäärä
– Yleiset talousarvion taloutta koskevat valmisteluohjeet vuodelle 2022
– Täyttölupaesitys rakennusalan tuntiopettajan tehtävään 1.9.2021 alkaen
– Täyttölupaesitys ruokapalveluvastaavan työsuhteeseen
– Viranhaltijapäätökset
– Tiedoksiantoasiat

Kuntayhtymäjohtaja vuosilomalla
Antti on vuosilomalla 8.-10.9. Sijaisena toimii talous- ja hallintojohtaja.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Primusryhmä tiedottaa
Tiistaina 31.8.2021 on otettu käyttöön työpaikkaohjaajan avainkoodi, jonka avulla työpaikkaohjaaja voi luoda itselleen Wilma-käyttäjätunnuksen.
Avainkoodit lähetettiin niille rekisterissä oleville työpaikkaohjaajille, joilla on tällä hetkellä voimassaoleva koulutus-/tai oppisopimus.

Rekisterissä on paljon työpaikkaohjaajia, joilla ei ole tällä hetkellä voimassaolevaa koulutus-/oppisopimusta. Mikäli opettaja valitsee jatkossa tällaisen työpaikkaohjaajan alku- ja työtehtäväkartoitusta luodessaan tai koulutus-/oppisopimusta tehdessään, tulee hänen ensin tarkistaa, onko työpaikkaohjaajalle jo luotu avainkoodi. Mikäli jo rekisterissä olevalle työpaikkaohjaajalle ei ole luotu avainkoodia, opettaja luo sellaisen työpaikkaohjaajan Wilma-tunnuksia varten.

Uuden työpaikkaohjaajan tiedot tulee ilmoittaa Saija Rinteelle aiemmin annetun ohjeen mukaisesti. Hän luo uudelle työpaikkaohjaajalle avainkoodin.

Työpaikkaohjaajien Wilma -tunnusten käyttöönoton myötä saamme käyttöön heille uusia sähköisiä lomakkeita.

Työpaikkaohjaajat ja opiskelijat antavat jatkossa omilla tunnuksillaan Wilmassa Työpaikalla tapahtuneen oppimisen välipalautteen neljän kuukauden välein.
Työpaikkaohjaajat ja opiskelijat ovat antaneet palautteen aiemmin Forms –kyselynhallintaohjelmiston avulla. Käyttöönotto tapahtuu ensin oppisopimusten osalta, koulutussopimusten osalta käyttöönoton ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Alku- ja työtehtäväkartoituksen sähköisen lomakkeen käyttöönotto on vielä työn alla. Tämän lomakkeen käyttöönottopäivän koulutus- ja oppisopimusten osalta ilmoitamme myöhemmin.

Työpaikkaohjaaja voi käyttää Wilmaa myös viestin lähettämiseen opiskelijalle, opettajalle tai henkilökunnalle. Ohjeet työpaikkaohjaajan Wilman käyttöön löytyy Wilman kirjautumissivulta https://novida.inschool.fi/ Lisätietoja antaa Primus -palvelut.

Yleisiä tiedotteita

Taitaja-kilpailuun -seminaari 23.9.2021
Taitaja-kilpailuun -seminaari järjestetään osana FASE-toimintaa verkossa 23.9.2021 klo 12-16.
Seminaari on suunnattu mm. uusille kilpailuhuoltajille ja muille Taitajatoiminnasta kiinnostuneille. Tapahtuman järjestää Finnish Academy for Skills Excellence (FASE) ja ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Skills Finland ry:n kanssa. Päivän aikana pureudutaan mm. siihen miksi ammattitaidosta kilpaillaan, millainen kilpailutapahtuma Taitaja on sekä kuullaan kokemuksia niin kilpailijoilta kuin kilpailuhuoltajiltakin. Päivä huipentuu Miksi mukaan Taitajiin? -paneelikeskusteluun.

Lue lisää tapahtumasta tapahtuman FB-sivuilla tai FASEn nettisivuilla. Ilmoittaudu tapahtumaan: https://bit.ly/3ABrnGp. Kaikille ilmoittautujille lähetetään osallistumislinkki tapahtumaan 20.9.2021. Mikäli et ole saanut linkkiä tai sinulla on tapahtumasta kysyttävää, olethan yhteydessä: hanna.lindroos@hamk.fi

Tapahtuman ohjelma.

Kuvia ja tapahtumia

Novida ja Attendo Oy allekirjoittivat kumppanuussopimuksen 31.8.2021 Liedossa. Molemmat osapuolet odottavat innolla uusien yhteistyömuotojen aloittamista. Kuvassa vasemmalta pedagoginen rehtori Petri Lähde, Attendo Oy:n aluejohtaja Sari Laakso ja rekrytointikoordinaattori Lotta Toivola.

Koulutilalla on tehty merkittävää käytännön koetoimintaa jo lähes 16 vuotta.