Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Lukiokoulutuksen laatustrategia
Laatustrategian tavoitteena on luoda yhdensuuntaiset periaatteet ja suuntaviivat lukiokoulutuksen eri toimijoiden laadunhallinnalle ja sen johtamiselle. Strategian avulla tuetaan valtakunnallisesti lukiokoulutuksen järjestäjien systemaattista ja jatkuvaa laadun kehittämistä. Se pohjautuu lukioyhteisön osallistamiseen, eri toimijoiden väliseen luottamukseen sekä toiminnan läpinäkyvyyteen, ja sitä arvioidaan kehittävän arvioinnin periaatteiden mukaisesti. Lukiokoulutuksen laatutekijät ovat laadukas oppiminen, hyvinvointi ja osallisuus, kehittyvä toimintakulttuuri sekä saavutettava lukiokoulutus. OKM:n luonnos laatustrategiasta on lausuntokierroksella 30.9. saakka. Luonnokseen voi tutustua tästä linkistä. Kuntayhtymä antaa lausunnon luonnoksesta. Lisätietoa antavat kuntayhtymäjohtaja, lukion rehtori ja laatupäällikkö.

Lounais-Suomen koulutus Oy
Yhtiön toimitusjohtajaksi yhtiön hallitus on valinnut Johanna Beilinsonin. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy 31.7.2023. Yhtiön ylimääräinen yhtiökokous pidetään 20.9.2022. Lisätietoja antaa hallituksen puheenjohtaja Antti Virtanen.

Osavuosisuunnitelma 3
Talous- ja hallintojohtaja on antanut rehtoreille ohjeet osavuosisuunnitelman laadintaa varten. Suunnitelma käsitellään ja hyväksytään hallituksen lokakuun kokouksessa ja se menee yhtymävaltuuston joulukuun kokouksen päätettäväksi. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja, talous- ja hallintojohtaja sekä rehtorit.

Vuoden 2023 talousarvion laadinta
Talous- ja hallintojohtaja on antanut rehtoreille ohjeet vuoden 2023 talousarvioesityksen laadintaa varten. Talousarvioesitys käsitellään hallituksen marraskuun kokouksessa ja yhtymävaltuusto päättää asiasta joulukuun kokouksessa. Valtion 2023 budjetin lähetekeskustelut ovat menossa eduskunnassa ja eduskunta päättää budjetista joulukuussa. Ammatillisen- ja lukiokoulutuksen rahoituksen taso on budjettiesityksessä vuoden 2022 tasoa. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja, talous- ja hallintojohtaja sekä rehtorit.

Rakennustoimikunta
Kokoontuu tiistaina 20.9. ja kokouksessa käydään läpi investointikohteita. Kokous pidetään hybridi-kokouksena ja paikan päälle saapuneet tutustuvat kokouksen jälkeen Loimaan toimipisteiden kiinteistöihin. Lisätietoja antaa toimikunnan sihteeri, kiinteistöpäällikkö Ari Kylä-Kause.

Dynasty 10
On otettu 15.9. tuotantokäyttöön mm. viranhaltijapäätöksissä ja virallisissa kokouksissa ja vanha Dynasty 6 ei enää ole käytössä. Lisätietoja antaa talous- ja hallinto-osaston henkilökunta.

Yhtymähallituksen 27.9. kokouksen asialista
Listalla on mm. ammatillisen koulutuksen opiskelijavuodet ja lukion opiskelijamäärä, kuntayhtymän organisaation kehittäminen ja Ukin opintosihteerin täyttölupaesitys. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja.

Kuvia ja tapahtumia

Media-alan opettajan Ville Kostamoisen syntymäpäiviä juhlittiin Turuntiellä 15.9.

Novidan yhteisten aineiden opettajat Ytot yhdessä -koulutuksessa Naantalissa 16.9.2022

Novidassa vieraili 14.-15.9. vieraita Tanskasta, yhteistyöoppilaitos FGU Hovedstadenista.

Santtu Forsström on aloittanut psykologina Loimaan toimipaikassa. Santtu on tavoitettavissa tiistaisin Myllykyläntiellä ja tarvittaessa Hämeentiellä sekä torstaisin Turuntiellä ja lukiolla. Santun tavoittaa parhaiten Wilma-viestillä tai puhelimitse numerosta 050 331 5646.

Ukin liiketoiminnan opiskelijat kuuntelivat perjantaina 16.9. tarkkaavaisina Maija Talvisen yrittäjätarinaa. Hänen yrityksensä Wilma Consulting Oy on strategisiin avainhenkilöratkaisuihin keskittynyt liikkeenjohdon konsultointiyritys.

Novidan hiusalan kolmannen vuosiluokan opiskelijat Viveka (vas.), Jessi ja Jenna suunnittelevat Hius 2022 markkinointimateriaalia miehille, naisille ja alalle aikoville.

Loimaan kokkiopiskelijoiden (RAV20LO) tuotoksia leivontakurssilla.


Uudenkaupungin toimipaikka Taitaja9-kiertueella
Uudenkaupungin toimipaikka vie jo kolmatta kertaa Taitaja9-kilpailut alueen yläkouluille sen sijaan, että kilpailijat tulisivat Novidaan. Tehtävään on valjastettu logistiikka-alan kalustoa, mukanaan opettaja ja opiskelijoita.

Taitaja9 Road Show starttasi torstaina 8.9. määränpäänään Vehmaan yhtenäiskoulu. Viime viikolla kiertue vei ryhmän Laitilaan ja Kalantiin. Kuluvalla viikolla matkaamme Taivassaloon ja Road Show päättyy ensi viikolla Uudenkaupungin yhtenäiskoululle.

Taitaja9-kilpailun lisäksi koulun pihalle on viritetty oheistehtäviä, jotka vaativat näppäryyttä ja hoksottimia, aivan kuten varsinaiset kilpailutehtävätkin. Logistiikka tekee alaansa tutuksi myös ajosimulaattorin avulla. Mukana kiertueella hääräilevät logistiikka-alan porukan ja henkilökunnan lisäksi oppilaitoksen tutor-opiskelijat. Kiertue on herättänyt huomiota yläkoululaisten parissa ja innokkaat oppilaat ovat paitsi osallistuneet Taitaja9-kilpailuun, tutustuneet oheistehtäviin ja Novidan aloihin.