Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Kuntayhtymän sähkösopimus
Karhu Voiman hakeuduttua konkurssiin, kuntayhtymä joutuu tekemään heti alkuviikosta sopimuksen uuden toimittajan kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että energiakustannuksemme moninkertaistuvat. Kuntayhtymä käyttää energiaa n. 2.74 GWh vuodessa ja olemme maksaneet siitä keskimäärin 4 senttiä/kWh, joka vuosikustannuksena on n. 111 000,00 euroa. Kuntayhtymän sähkösopimuksen meklarina toimii Veni Energia Oy, joka on viikonvaihteessa kilpailuttanut sähköntoimittajat. Uusi kilpailutus tehdään n. puolen vuoden kuluttua. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja.

Kuntayhtymän energiasäästöohjelma
Energiakustannusten äkillisen kasvun takia kuntayhtymän tulee laatimaan energiasäästöohjelman.
Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja.

Yhtymähallituksen kokous
Hallitus kokoontuu tiistaina 27.9. klo 17.00 Teams-kokoukseen.

Toisen asteen koulutuksen kehittämisraportti
OKM julkaisen tiistaina 27.9. kehittämisraportin. Julkistamistilaisuuta voi seurata etäyhteyden kautta osoitteessa: https://youtu.be/25NdiQcNMH0. Tilaisuus tallennetaan, ja se tulee jälkikäteen katsottavaksi ministeriön tapahtumasivulle: https://okm.fi/tapahtumat/2022-09-27/julkistusseminaari. Raportti koostuu seuraavista neljästä kokonaisuudesta: rakenteellinen kehittäminen, toiminnan ohjaus, digitaalisuus sekä jatkuvan oppimisen rahoitus.

Työelämässä oppiminen ja työelämäyhteistyö
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (KARVI) on julkaissut arvioinnin työelämässä oppimisesta ja työelämäyhteistyöstä ammatillisessa koulutuksessa. Raportti on luettavissa osoitteessa Kumppanina työelämä – Arviointi työelämässä oppimisesta ja työelämäyhteistyöstä ammatillisessa koulutuksessa – Karvi.fi

Valtion avustushaku opiskelijahuoltoon
Johtoryhmä päätti, että kuntayhtymä hakee avustusta ammatillisen- ja lukiokoulutuksen yhteisöllisen opiskelijahuollon kehittämiseen vuodelle 2023. Hakuaika päättyy 20.10.2022. Lisätietoa hausta on osoitteessa 11,6 miljoonaa haettavissa yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistamiseen – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 27.9.2022 kokouksen esityslista
Esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450 ja talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

SOS21LNLo ryhmän opiskelijat toteuttivat projektina kahdessa eri päiväkodissa metsäretken. Toisessa päiväkodissa opiskelijat keskittyivät liikuntaan ja kestävään kehitykseen ja toinen ryhmä taas tarinallisuuteen ja draamaan. Kuvassa jälkimmäisen ryhmän Assi Ampiainen.

Projektin jälkeen koulussa rentouduttiin mielikuvitusmatkan siivin ryhmän yhteishenkeä vahvistaen.

Novida Loimaan kone- ja tuotantotekniikan yrityskahvit tarjottiin Myllykyläntiellä 19.9.2022. Tilaisuudessa keskusteltiin alan vetovoimaisuuden parantamisesta.

Tilaisuudessa Novidan edustajien lisäksi oli läsnä edustajia 11:sta alan yrityksestä ja TE-toimistosta. Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Iiro Aaltonen.

Tanskalaiset vieraamme tutustuivat TUVA-opiskelijoiden ja opettajien kanssa Uuteenkaupunkiin.

Tutustuimme opiskelijoiden valitsemiin kohteisiin, kävimme Pakkahuoneella sekä vierailimme kaikissa Novidan opiskelutiloissa.

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelujen kehittämishankkeen projektikoordinaattori Granger Simmons kävi vierailulla Uudenkaupungin toimipaikan TUVA-ryhmässä.