Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus
Yhtymähallitus kokoontuu 24.1.2023 klo 17.00. Käsiteltäviä asioita ovat:

 • varainhoitovuoden 2023 opetus- ja kulttuuriministeriön varsinainen suoritepäätös koulutuskuntayhtymälle
 • talousarvion täytäntöönpano-ohje vuodelle 2023
 • palveluista perittävät maksut 2023
 • edustajien nimeäminen Lounais-Suomen koulutus Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 2023
 • työhyvinvointikyselyn 2022 keskeisiä tuloksia ja vuoden 2023 kehittämiskohteet
 • valtuuston päätösten toimeenpano
 • varainhoitovuoden 2022 opetus- ja kulttuuriministeriön toinen lisäsuoritepäätös koulutuskuntayhtymälle ja vuoden 2022 lopullinen valtionosuus
 • täyttölupa opintosihteerin palvelussuhteeseen toistaiseksi

Tarkastuslautakunta
Tarkastuslautakunta kokoontui 19.1.2023. Käsiteltävänä asiana oli kuntayhtymän toiminnan ja talouden ajankohtaiskatsaus – aiheina mm. organisaatiouudistus 2023, hallintosäännön muutos 1.8.2023 alkaen ja talousarvio 2023.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Markkinointiviestinnän vuosi 2022
Markkinointiviestinnän tavoitteena on kuluneena vuonna ollut ennen kaikkea potentiaalisten aikuisopiskelijoiden mielenkiinnon herättäminen oppilaitostamme kohtaan. Nuorille on kohdennettu brändimarkkinointia tavoitteena luoda mielikuvia tutusta ja turvallisesta oppilaitoksesta.

Keinovalikoima sisälsi printtimediaa sekä juttujen ja juttuvinkkien, että maksettujen mainosten muodossa. Viestimme aktiivisesti sosiaalisessa mediassa sekä orgaanisilla julkaisuilla, että maksetulla näkyvyydellä. Digimarkkinointia (google ads – display ja rema) toteutimme yhteistyökumppanimme Medialuotsin kanssa.

Nettisivujen sisältöä päivitettiin ajantasaisesti ja viikkotiedotetta julkaistiin säännöllisesti aina maanantaisin kouluvuoden aikana. Vuoden lopulla lähetettiin Novidan ensimmäinen Uutiskirje. Myös blogikirjoituksia on julkaistu osoitteessa https://blogi.novida.fi/

Chat-palvelussa on vuoden aikana käyty aktiivista keskustelua asiakkaiden kanssa.

Sisällöntuotannossa olemme pyrkineet kohdentamaan oikeanlaisia ja kiinnostavia viestejä erilaisille kohderyhmille ja erilaisissa kanavissa. Markkinointiviestinnän tavoitteiden asettamisen ja tulosten mittaamisen kehitystyö jatkuu.

Syyslukukaudella pääsimme vihdoinkin toteuttamaan myös tapahtumia, joissa olimme fyysisesti paikalla. Tapahtumia järjestettiin kaikilla toimipaikoillamme – Loimaalla mm. rekrymessut, avoimet ovet ja syyshässäkkä, Liedossa sote-alan avoimet ovet. Kaikissa toimipaikoissa järjestettiin myös Taitaja9-paikalliskilpailu, jonka Uudenkaupungin toimipaikka toteutti Road Shown muodossa. Loimaan toimipaikka pääsi järjestämään myös Taitaja9-aluekilpailun. Opinto-ohjaajat kävivät vierailemassa alueen yläkouluilla esittelemässä Novidan opiskelumahdollisuuksia.

Markkinointiviestinnän lukuja vuodelta 2022:

 • Nettisivujen kävijämäärä on ollut vuoden aikana 168 000. Näistä 64 % on löytänyt sivustolle orgaanisen haun kautta. Suoraan Novidan sivuille on tullut 22 % kävijöistä. 6 % löytää sivuille sosiaalisen median linkkien – sekä orgaanisten, että maksettujen julkaisujen – kautta. Orgaanisesta hausta lähes kaikki ovat käyttäneet Googlea, joten voimme päätellä Google Ads -mainonnan olevan toimivaa.
 • Facebook-seuraajia Novidalla oli vuoden lopussa 2 466, kasvu edellisestä vuodesta 4,5 %
 • Instagram-seuraajia puolestaan oli vuoden lopussa 1 095, kasvu 12 %.
 • Julkaisuja on ollut yhteensä Facebookissa ja Instagramissa 381 kpl.
 • Novidan omien alojen tilejä Instagramissa on lisäksi 11.
 • YouTube-kanavan tilaajia 147, kasvu 10 %. Uusia videoita kanavalla julkaistiin 11 kpl.
 • Blogitekstejä on vuoden aikana julkaistu 3 kpl, laskua 70 %
 • Vuoden lopussa otettiin käyttöön Uutiskirje, kirje 1/22 lähetettiin ennen joulua. Kirjeellä oli vastaanottajia 3 980, kirjeen avausprosentti oli 30 %
 • Chat-palvelussamme online-keskusteluja on käyty 698 kpl, offline-tilassa vastaanotettuja/vastattuja viestejä oli 133 kpl
 • Lehti-ilmoituksia on yhteensä julkaistu yhteensä noin 90 kpl
 • Esitteitä tapahtumiin ja alojen tarpeisiin on julkaistu 120 kpl

Lisätietoa antavat markkinointikoordinaattorit Päivi Vihe ja Marko Merikanto

Päälliköt tiedottavat

OPVA haltuun -hanke käynnistynyt
Novidan OPVA haltuun –hanke on käynnistynyt viime viikolla. Turun kaupungin koordinoimassa valtakunnallisessa verkostohankkeessa kehitetään opintovalmiuksia tukevien opintojen (OPVA) järjestämistä.

Hankkeen tavoitteena on
1. OPVA:n parhaiden käytäntöjen jakaminen
2. opiskelumateriaalien ja toimintamallien laatiminen sekä
3. henkilöstön osaamisen kasvattaminen.

Hankkeen myötä Novidan kaikkiin toimipaikkoihin luodaan valmiudet OPVA-opintojen tarjoamiseen maahanmuuttajataustaisille ja myös suomea äidinkielenään puhuville ammatillisten perustutkintojen opiskelijoille. Novidan kokonaisbudjetti on 42 600 €. Hanke on osa OKM:n ammatillisen koulutuksen strategiarahoitusta ja päättyy 31.12.2023.

Lisätietoja: laatupäällikkö Anne Mähönen, koulutuspäälliköt Satu Kaurala ja Suvi Laurikkala.

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 24.1.2023 kokouksen esityslista
Yhtymähallituksen kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450 ja talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

Viikolla 3 lukiolla vieraili 23 opiskelijaa ja 9 opettajaa Belgiasta, Bulgariasta ja Ranskasta Erasmus+ projektikokouksessa.

Ohjelmassa oli mm. lasityöpaja Nuutajärvellä, saunomista Mellilässä, curlingia, leivontaa ja luontoon tutustumista Loimaalla sekä kiertoajelu Helsingissä. Kuljetusapua saatiin logistiikasta ja maistuvia tarjoiluja tekivät ravintola- ja catering opiskelijat.

Novida isännöi viime viikolla Loimaan kaupungin yrityspalveluiden aamukahvitilaisuuden, johon osallistui yrittäjiä sekä kaupungin ja Novidan henkilökuntaa, yhteensä lähes 30.

Katja Lappalainen aloitti vuoden alussa media-alan uutena opettajana Turuntiellä.

Hiusalan opiskelija Jessi Isomaa saavutti upeasti MM-kultaa 50 metrin avantouinnissa Ranskassa. Myllykyläntiellä juhlittiin tätä hyytävän hienoa suoritusta. Paljon Onnea Jessi!