Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Karhu Voima Oy:n konkurssi
Kuntayhtymän sähköntoimittajan mentyä konkurssiin, tulemme esittämään Karhu Voima Oy:ltä olevat saatavat konkurssihallinnolle. Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja.

Organisaatiouudistuksen valmistelu etenee aikataulussa
Työryhmä kokoontuu seitsemän kertaa ennen syyslomaa ja kuulee pääluottamusmiehiä 11.10 ja valtuuston sekä hallituksen puheenjohtajia 13. ja 14.10. Lisätietoja antavat valmistelutyöryhmän jäsenet.

Yhtymähallitus lokakuussa
Esityslistalle tulevat
– osavuosisuunnitelma 3/2022
– vuoden 2023 talousarvion ja 2024-25 talousarviosuunnitelman ensimmäinen käsittely
– organisaatiouudistuksen kolmas käsittely

Kuntayhtymän metsien hoito
Metsänhoitoyhdistys on laatinut kuntayhtymän metsien hoitosuunnitelman. Hoito aloitetaan harvennus- ja päätehakkuilla. Lisätietoja antaa kiinteistöpäällikkö.

Hoiva-avustajakoulutus
Novida on jättänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukselle (JOTPA) rahoitushakemuksen 30:nen hoiva-avustajan kouluttamisesta. Lisätietoja antavat pedagoginen rehtori ja laatupäällikkö.

KARVI arvioi liiketoiminnan tutkintoja
Liiketoiminnan perustutkinnon, lähiesimiestyön ammattitutkinnon sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon tuottamaa osaamista arvioidaan vuosina 2022–2023. Tavoitteena on saada tietoa siitä, miten hyvin opiskelijat ovat saavuttaneet tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimukset ja osaamistavoitteet ja millaiset valmiudet he saavat työelämään ja jatko-opintoihin. Lisäksi tarkastellaan koulutuksen järjestäjien pedagogisen toiminnan laatua. Arviointiin sisältyy tutkintokohtainen itsearviointi, joka tulee tehdä yhteistyössä työelämän kanssa tammi-helmikuussa 2023. Lisätietoja antaa laatupäällikkö Anne Mähönen.

Viikkotiedote ei ilmesty syyslomaviikolla 42

Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Henkilöstömuutoksia
Hilla Nummila on aloittanut opintosihteerin tehtävässä 12.9.2022 Uudenkaupungin yksikössä. Hilla toimii jatkossa myös Liedon yksikön opintosihteerinä. Opintosihteeri Sirpa Toivanen jää vuosilomien kautta eläkkeelle, eläkekahvit juotiin 29.9.2022.
Anniina Arvonen on aloittanut hallintosihteerin sijaisena 15.8.2022 Loimaan Myllykyläntien yksikössä. Anniina sijaistaa perhelomalle siirtynyttä Heidi Vaittista.

Influenssarokotukset henkilökunnalle
Työnantaja tarjoaa influenssarokotteen sitä haluaville työntekijöille.
Loimaan Turuntien yksikköön on tulossa terveydenhoitaja Ulla Nyman rokottamaan paikanpäälle maanantaina 31.10.2022 klo 10.45-11.30, Hämeentien yksikkö on vuorossa torstaina 3.11.2022 klo 10.45-11.30 ja Myllykyläntien yksikkö maanantaina 7.11.2022 klo 10.30-11.30. Ilmoittautumiset sähköpostitse saija.rinne@novida.fi tiistaina 25.10.2022 mennessä. Jos jostain syystä ei pääse rokotettavaksi em. päivinä, niin voi varata ajan Terveystalolta.

Uudenkaupungin Viikaistentielle on tulossa terveydenhoitaja Miisa Santala rokotuskäynnille (ei tarvitse erikseen ilmoittautua) myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Lisäksi on mahdollista tiedustella rokotusaikoja Uudenkaupungin kaupungin terveysasemalta.

Liedon yksikön työntekijät voivat tiedustella rokotusaikaa omasta työterveyspisteestä (Mehiläinen). Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja Jukka Haapala puh. 040 900 1322.

Hae muutosta verokorttiin ajoissa
Verokorteilla ei enää ole lainkaan palkkakausikohtaisia tulorajoja, vaan verokortilla on ainoastaan vuosituloraja. Ennakonpidätys toimitetaan ennakonpidätysprosentin mukaan verokorttiin merkittyyn tulorajaan asti. Tulorajan ylittävältä osalta ennakonpidätys toimitetaan lisäprosentin mukaan.
Kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin, riittääkö verokortin tuloraja koko vuoden tuloille vai uhkaako raja täyttyä ennen vuoden loppua. Verokorttimuutokselle jo lokakuun palkkaan alkaa olla jo kiire, mutta muutokset voidaan tehdä, jos toimittaa uuden verokortin palkanlaskentaan viimeistään 11.10.2022 mennessä. Jos haluat, että mahdollinen verokorttimuutos tehdään marraskuun palkkaan, uusi verokortti olisi viimeistään 7.11.2022 toimitettava palkanlaskentaan.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Viime viikolla Novidan lukion tytöt osallistuivat Koululiikuntaliiton pesäpalloturnaukseen sijoittuen hienosti kolmanneksi. Onnea!

Lukion tytöt menestyivät pesäpallossa
Novidan lukion tyttöjen pesäpallojoukkue selvisi karsintaturnauksen kautta KLL:n SM-lopputurnaukseen Raumalle. Välierässä Vaasan lyseon lukio oli vahvempi, mutta pronssiottelussa Seinäjoen lukio kaatui 7-3. Mestaruuden voitti Rauman lyseon lukio. Pronssijoukkuessa pelasivat Kitta Juurenheimo 1A/22, Lotta KyläUuppo 1B/22, Veera Välitalo 1D/22, Pami Aavila 2A/21, Kiia Kylmämetsä 2B/21, Liisi Mäkinen 2B/21, Sara Salminen 2C/21, Vilma Ylitalo 2C/21, Emma Kivilä 3A/20 ja Mette Leppikoski 3B/20.

Kuvia ja tapahtumia

Kansanedustaja ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen Ville Valkonen vieraili Uudessakaupungissa 3.10. Hän vieraili myös Uudenkaupungin lukiossa ja Novidassa, jossa saimme mahdollisuuden keskustella mieltämme askarruttavista asioista.

Novidan rekrymessut järjestettiin Loimaalla tiistaina 4.10. Myös Novidan omat edustajat olivat esittelemässä koulutustarjontaa ja eri opiskeluvaihtoehtoja.

Novidan Liedon toimipaikka oli 5.10. mukana Skanssin Monitorin koulutusmessuilla yhdessä muiden V-S:n koulutuksen järjestäjien kanssa. Noin 300 työtöntä ja alan vaihtajaa kierteli ei koulutuspisteitä läpi.
Hyviä keskusteluja, uusia koulutusideoita ja hakijoita oli iltapäivän saldo.

Novida sai vieraakseen Lietoon ja Loimaalle saksalaisen liikunnan ja metallialan opettajan Max Heldbergin (vas.) yhteistyöoppilaitoksestamme BBS Soltausta. Lasse Alisaari (oik.) luovutti vieraalle Novidan lahjan.

Taideteollisuusalan sekä tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden näyttely “Aikansa kutakin” oli avoinna Loimaalla avointen ovien viikolla.

Turuntien opintosihteerin Merja Haonperän pyöreitä vuosia juhlistettiin Loimaalla 5.10.

Ugin toimipaikan hyvinvointiviikko päättyi perjantain hyvinvoinnin mittareihin.

Sotalan järjestämässä tapahtumassa mitattiin mm. puristusvoimaa.

Tapahtumassa sai mittauttaa verenpaineen.

Syyshässäkkä-22 tapahtuma järjestettiin lauantaina Hämeentiellä Loimaalla. Paikalla oli paljon nähtävää ja koettavaa. Tapahtumaan osallistui yhteistyökumppaneita sekä esimerkiksi myös puolustusvoimat.