Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus
Kokoontuu tiistaina 26.10. klo 17.00 Myllykyläntien auditoriossa. Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Yhtymähallitus käsittelee seuraavat asiat:
– osavuosisuunnitelma 3/2021
– taloussuunnitelma vuosille 2023-2024 ja talousarvio 2022
– opinto-ohjaajan viran perustaminen
– kuntayhtymän etätyötä koskevat periaatteet
– lausunto Varsinais-Suomeen maakuntastrategialuonnoksesta
– viranhaltijapäätökset
– tiedoksiantoasiat
Todennäköisesti marraskuussa kokoontuu jo uusi yhtymähallitus. Jäsenkunnista viimeisenä Oripään kunta tekee päätöksen koulutuskuntayhtymän valtuutetuista maanantaina 25.10, jonka jälkeen uusi yhtymävaltuusto voi kokoontua valitsemaan uuden yhtymähallituksen.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Väyläopinnot alkavat tammikuussa 2022
Väyläopinnot toteutetaan yhteistyössä SAMKin kanssa ja niiden laajuus on n. 15 op. Opinnot sisältävät äidinkieltä, englantia, matematiikkaa, ruotsia sekä ammatillisia aineita. Nämä opinnot hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa pääsylipun SAMKiin omalle alalleen. Väyläopinnot kestävät puolitoista vuotta ja ne alkavat pääsääntöisesti toisen opiskeluvuoden keväällä. Väyläopintomahdollisuudesta on kerrottu toisen vuoden opiskelijoille. Kiinnostuneita on ollut muutamia kymmeniä. Tutustu Väyläopintoesitteeseen.

https://www.samk.fi/opiskelu/hae-opiskelijaksi/avoin-amk/nopsa-vaylaopinnot-ammatilliselta-2-asteelta-samkiin/
Lisätietoa antavat Elina Siivonen, sekä toimipaikkojen opinto-ohjaajat Pasi Junttanen (Uusikaupunki), Kaisa Kastio-Moisio (Lieto) ja Henrika Ojala (Loimaa)

Yleisiä tiedotteita

TYHY-kysely henkilökunnalle
Henkilöstön työhyvinvointikysely toteutetaan nyt syksyllä ja vastausaikaa on 25.10.2021 – 07.11.2021. Kyselyyn pääset vastaamaan työsähköpostiisi lähetetystä linkistä.

Kysymyksiä on päivitetty ja nyt jokainen kohta on määritelty vapaaehtoiseksi eli ei ole pakko vastata jokaiseen kysymykseen. Jos kysymys ei koske vastaajaa, niin voi jättää vastaamatta sellaiseen kohtaan.

Kyselyssä on myös mahdollisuus muutamassa kohdassa sanallisesti täydentää vastausta. Näillä kohdilla pyritään löytämään kehittämiskelpoisia ideoita työhyvinvoinnin parantamiseksi. Lisätietoja antaa työsuojelupäällikkö puh. 040 900 1295.

Yhtymähallituksen 26.10.2021 kokouksen esityslista

Yhtymähallituksen kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450 ja talous- ja hallintojohtaja puh. 040 900 1322.

Kuvia ja tapahtumia

Kansainvälisiä vieraita Loimaalla
Loimaalla pidettiin 11.-15.10. kansainvälisen Sustainability in the Rural Areas (SITRA) -hankkeen leiri, jolle osallistui 14 opettajaa ja 9 opiskelijaa kuudesta Euroopan maasta (Suomi, Latvia, Islanti, Norja, Hollanti ja Saksa). Leirin aiheina olivat kestävä kehitys maaseudulla sekä luonto ja hyvinvointi.

Viikon aikana ohjelmassa oli mm. Novidaan sekä Loimaan seutuun ja yrityksiin tutustumista, vaellus Harjureitillä, savusaunailta ja kävimme myös Turussa tutustumassa mm. Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan. Opiskelijat työskentelivät leiriviikon aikana tehtävän parissa, jonka aiheena oli kehittää hankkeen yhteistyöyrityksen eli Ypäjällä sijaitsevan Paijan maatilamatkailun toimintaa leirin aiheiden näkökulmasta.

Useat oppilaitoksemme opiskelijat pääsivät osallistumaan viikon tapahtumiin ja pääsivät samalla harjoittamaan kielitaitoaan asiakaspalvelutilanteissa. Maanantaina 11.10. kauneudenhoidon opiskelijat tekivät ulkomaisille opettajille käsihoidon. Torstaina 14.10. nautimme herkullisen catering-alan opiskelijoidemme tekemän juhlaillallisen Taika-opetusravintolassa Myllykyläntiellä.

Lisätietoa leiristä antavat Novidan kv-koordinaattori Josefiina Rausmaa sekä Kirsi Lähde ja Mari Laihonen

Ryhmäkuva koko porukasta Harjureitillä.

Suomen osallistujat Harjureitillä.

Illallisella Myllykyläntiellä.


Liedosta lähdettiin letkeästi syyslomalle!

Liedon toimipaikan hyvinvointipäivässä 8.10.2021 opiskelijat kiersivät aamupäivän erilaisia hyvinvoinnin
toimintaratoja. Toimintarasteilla oli ensiapua, Fustra-kehonhuoltoa, metsäkävelyä, kuplafutista,
keskustelua seksuaalisuuteen liittyen ja golfia. Ruokailun jälkeen kokoonnuttiin vielä Lietohallille
pohtimaan Minna Tuomarmäen ohjauksessa kohtaamisia ja vuorovaikutusta.Myllykyläntiellä juhlistettiin ja palkittiin 6.10.2021 lehtori Päivi Varjonen Kuntaliiton kultaisella ansiomerkillä 30-vuotisesta laajasta ja ansiokkaasta kunnallisesta toiminnasta.

Pekka Hyysalo saapui Novidan hyvinvointiviikon vieraaksi Loimaalle.

Pitkäaikaisen Loimaan sosiaali- ja terveysalan opettajan Merja Lakkosen eläkkeelle lähtöä juhlistettiin Turuntiellä 14.10.2021

Jari Leväniemi on uusi opettaja Uudenkaupungin toimipaikan rakennusalalla.

Uuteenkaupunkiin nousee oppilastyönä noin 140 m2 komea omakotitalo.

Talonrakennuksen 2. vuoden Uudenkaupungin  opiskelijat rakentavat koulun omakotitaloa.

Maatalousalan opiskelijoita opettaja Virpi Loivarinteen johdolla esittelemässä Novidan maatalousalan koulutusta KoneAgria 2021 -messuilla Tampereen Pirkkahallilla 14.-16.10.2021

Verneri Salo, logistiikka alan 1. vuoden opiskelija Uudessakaupungissa suorittaa trukkikurssia sähkötrukilla.