Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus päätti

  • kävi ensimmäisen keskustelun taloussuunnitelmasta vuosille 2024-2025 ja talousarviosta vuodelle 2023
  • hyväksyi osavuosisuunnitelman 3/2022 ja päätti esittää siihen liittyvät käyttötalouteen ja investointeihin liittyvät muutokset yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi
  • hyväksyi kuntayhtymä organisaatiouudistuksen ehdotetussa muodossa ja päätti esittää sitä yhtyvävaltuustolle hyväksyttäväksi

Lisätietoja antavat kuntayhtymäjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Novida sai valtionavustusta hoiva-avustajien koulutukseen Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukselta (Jotpa)
Novida sai valtionavustusta 121 330 €, jonka käyttöaika on 19.10.2022 – 31.3.2024.
Novida toteuttaa hankkeen yhteistyössä Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän jäsenkuntien (Aura, Huittinen, Koski Tl, Lieto, Loimaa, Marttila, Oripää, Pöytyä ja Uusikaupunki) sekä näissä kunnissa sijaitsevien työelämän yhteiskumppaneiden kanssa. Hankkeen suunnitteluun ovat osallistuneet ja hankekumppaneiksi ovat jo lupautuneet seuraavat työpaikat: Pihlajalinnan Varsinais-Suomen Ikipihlaja-yksiköt ja Liedon kaupunki, Attendon Loimaan seudun hoiva- ja palvelukodit, Esperi Hoivakoti Riihelä, Tuulensuun palvelukeskus ja Loimaan kaupunki sekä Esperi Hoivakoti Merivuokko (Uusikaupunki).

Toteutettava koulutus on hoiva-avustajaksi valmistavaa koulutusta, joka kattaa kasvun ja osallisuuden edistämisen (25 osp) sekä ikääntyvien osallisuuden edistämisen (35 osp) tutkinnon osat.

Koulutus toteutetaan Novidan Liedon, Loimaan ja Uudenkaupungin toimipaikoissa. Opiskelijahankinnassa painotetaan Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän jäsenkuntien alueita.

Pääasiallisina kohderyhminä ovat työssä olevat ja työvoiman ulkopuolella olevat henkilöt. Potentiaalisina kohderyhminä nähdään lähiammateissa toimivat, Ukrainan pakolaiset, epävarmoissa tai lyhytaikaisissa työsuhteissa olevat sekä työvoiman ulkopuolelta työelämään palaavat. Toteutettavan palvelun toissijaisia kohderyhmiä ovat Novidassa muulla rahoituksella hoiva-avustajaksi opiskelevat henkilöt sekä Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän peruskuntien työttömät työnhakijat.

Lisätietoa asiasta antavat Novidan sosiaali- ja terveysalan koulutuspäälliköt Suvi Laurikkala, Paula Kairinen ja Timo Kulmala

Päälliköt tiedottavat

Työhyvinvointikysely
Kuntayhtymän henkilöstön työhyvinvointikyselyyn voi vastata 31.10.2022 – 11.11.2022. Kyselyyn vastataan työsähköpostiin lähetetystä linkistä.
Kysymyksiä on päivitetty ja nyt jokainen kohta on määritelty vapaaehtoiseksi, eli ei ole pakko vastata jokaiseen kysymykseen. Jos kysymys ei koske vastaajaa, siihen voi jättää vastaamatta.
Kyselyssä on myös mahdollisuus muutamassa kohdassa sanallisesti täydentää vastausta. Näillä kohdilla pyritään löytämään kehittämiskelpoisia ideoita työhyvinvoinnin parantamiseksi. Lisätietoja antaa työsuojelupäällikkö Kari Valtanen puh. 040 900 1295

Yleisiä tiedotteita

Kv-vieras Norjasta
Norjalainen kansainvälisten asioiden koordinaattori Astrid Kristiansen Oslon ympärillä olevasta Vikenin läänikunnasta (Fylkeskommune) vierailee Novidassa 31.10.-1.11. Vikenissä on Norjan suurin ammattioppilaitos, jossa on n. 2400 opiskelijaa ja 240 työntekijää. Oppilaitos muodostettiin vuonna 2020 yhdistämällä 8 ammatillista oppilaitosta yhdeksi oppilaitokseksi. Astrid tutustuu maanantaina Loimaan toimipisteisiin ja tiistaina hän vierailee Liedon toimipisteellä. Lisätietoja antaa kv-koordinaattori Josefiina Rausmaa josefiina.rausmaa@novida.fi puh. 044 090 1326.

Kuvia ja tapahtumia

Ravintola- ja catering-alan opiskelija Venla Hannula ja prosessiteollisuuden opiskelija Noora Kiveinen Uudestakaupungista olivat työssäoppimisjaksolla Hildesheimissa, Saksassa 19.9.-21.10. Venla työskenteli Novotel-hotellissa tarjoilijana ja Noora paikallisessa panimossa ja hotellissa viiden viikon ajan.

Venla Hannula tarjoilijana Novotel-hotellissa.

Venlan työpaikka Saksassa.

Noora Kiveinen työssään hotellissa.

Nooran toinen työpaikka oli panimossa.

Aasialaiset nuoret menestyivät WorldSkills 2022 palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä. Neljässä kilpailulajissa he saivat yhteensä 2 kultaa, 3 hopeaa ja 3 pronssia. Ainoastaan floristiikassa kaikki mitalit tulivat Eurooppaan. Suomi jäi mitalitta.

WorldSkills 2022 Helsinki kokosi yhteen yli 200 kilpailijaa ja tuomaria 32 maasta ympäri maailmaa.

Kuvassa kultaa kauneudenhoidossa voittanut Pei Wang Kiinasta.

Novidan Liedon Taitaja9-kilpailut pidettiin 25.10. Opintiellä. Joukkueita oli 27 Tarvasjoen, Ilmaristen ja Taatilan kouluilta. Liedon paikalliskilpailun voittivat kolmoisvoitolla Taatilan koulun joukkueet. Aluekilpailuun Loimaalle 24.11. Lietoa lähtee edustamaan joukkue Taatila 10: Aaro Lamminmäki, Atte Näsänen ja Olavi Puolitaival.

Loimaan Hirvikosken yläasteen 9. luokan kuusihenkinen joukkue osallistui Taitaja9 paikalliskilpailuun Novidassa.

Auto-osastolla järjestettiin aistinvarainen tehtävä, jossa nestemäiset aineet piti yhdistää ajoneuvossa käytettäviin nesteisiin.

Halloween tunnelmia Loimaalta. Upeaa heittäytymistä teeman aiheesta, niin opiskelijoilta kuin henkilökunnalta.

Myllykyläntiellä opiskelijaruokala sekä -ravintola loihtivat ruokaa Halloween teeman mukaisesti.

Loimaan soteopiskelijoiden Halloween tunnelmia.