Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus 29.11.
Esityslistalla on:

  • Taloussuunnitelma vuosille 2024-2025 ja talousarvio vuodelle 2023
  • Täyttölupaesitys media-alan ammatillisten aineiden päätoimisen tuntiopettajan tehtävään
  • Täyttölupa yhdistetyn kielten ja kv-koordinaattorin tuntiopettajan tehtävään
  • Täyttölupa sosiaali- ja terveysalan ammatillisten aineiden kahden tuntiopettajan tehtävään
  • Kuntayhtymän uusien virkojen perustaminen ja vanhojen virkojen lakkauttaminen
  • Hallintosäännön muutokset 1.8.2023 alkaen

Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja.

Yhteistyötoimikunta
Kokoontui 16.11. ja käsitteli seuraavat asiat:

  • Organisaatiouudistus 1.8.2023
  • Hallintosääntö 1.8.2023
  • Organisaatiouudistukseen liittyvien uusien virkojen täyttäminen
  • Syksyn 2022 järjestelyerä

Lisätietoja antavat yhteistyötoimikunnan puheenjohtaja, JUKO:n pääluottamusmies Eveliina Hyytiä ja sihteeri, talous- ja hallintojohtaja Jukka Haapala.

Organisaatiouudistuksen valmistelutyöryhmä
Kokoontuu toistaiseksi viimeisen kerran tänään maanantaina viimeistelemään uuden hallintosääntöluonnoksen. Työryhmä aloitti 5.2.2021 ja on kokoontunut 36 kertaa. Jokaisesta kokouksesta on laadittu muistio, joista on kertynyt yli 100 sivua. Lisätietoja antavat virkamiestyöryhmän jäsenet.

Turun Kauppakamari
Kuntayhtymä on Kauppakamarin jäsen. Sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina Turussa. Kuntayhtymäjohtaja osallistuu.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen Areena
Kuntayhtymä on Kuntaliiton Areenan jäsen. Jäsenet edustavat koulutuksen järjestäjiä, joilta Kuntaliitto saa edunvalvontatyöhönsä tärkeätä kentän tietoa. Areena kokoontuu Kuntatalolla keskiviikkona. Kuntayhtymäjohtaja osallistuu.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Teknologiatiistai tapahtumapäivä 22.11.
Novida osallistuu ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteiseen valtakunnallisen tapahtumapäivään. Teknologiatiistai näkyy kaikkialla Suomessa.

Teknologiatiistai on vuosittainen tapahtumapäivä, jonka aikana ammattioppilaitokset ja yritykset järjestävät tapahtumia omilla paikkakunnillaan. Yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Novida ammattiopiston Oma polku -hankkeen koordinoimana Loimaan seudun yhdeksäsluokkalaisia vierailee päivän aikana neljässä eri yrityksessä Loimaalla: Pemamek Oy, Wille Machines Oy, Dinolift Oy ja Lännen Tractors Oy. Vierailuille lähtevät Hirvikosken yhtenäiskoulun ja Puistokadun koulun oppilaita Loimaalta. Myös Elisenvaaran koulun oppilaita Pöytyällä vierailee Hydoring Oy:llä ja MV-tuotteet Oy:llä.
Lisätietoja antavat apulaisrehtori Jouko Tevasaari puh. 040 900 1282 ja koulutuspäälliköt Kari Valtanen puh. 040 900 1295 ja Iiro Aaltonen puh. 044 090 1287.

Torstaina 24.11.2022 pidetään Loimaalla Myllykyläntiellä Taitaja9-aluekisat
Kisoihin saapuu yli 100 kisaajaa ja heidän saattajiaan. Tätä tapahtumaa varten on monet teistä tehneet paljon työtä. Henkilökuntaa ja kymmeniä opiskelijoitakin on koulutettu. Viime perjantaina Myllykyläntielle saatiin kaikista Loimaan yksiköistä reipas, n. 40 opiskelijan tutor-joukko, joka opastaa ja ohjaa kisajoukkueita. Kiitos jo etukäteen kaikille avusta ja ymmärryksestä! Yhdessä tästäkin rutistuksesta selviämme. Lisätietoa antavat Kati Jalo, puh. 040 900 1333, kati.jalo@novida.fi ja Jorma Mörsky, puh. 044 090 1216, jorma.morsky@novida.fi

Älykäs ennakointi -hanke tulevaisuuden osaamisten äärellä
Pari vuotta kestänyt Älykäs ennakointi -hanke on nyt tulosten julkistamisen vaiheessa. Hankkeen päätösseminaarissa perjantaina 18.11. kuultiin, miten hankkeessa on kerätty ja jalostettu tietoa tulevaisuuden osaamisvaatimuksista. Novidan lisäksi hankkeeseen ovat osallistuneet oppilaitoksina myös Raseko, Turun AMK ja Turun yliopisto.

Tietoa on kerätty mm. yrityskartoituksilla, webinaareissa sekä erityisesti hankkeen nimen mukaisesti tekoälyn avulla. Tekoälyn avulla on louhittu osaamissanoja mm. työpaikkailmoituksista, opinnäytetöistä ja tulevaisuudentutkimuksen artikkeleista. Saatua ennakointitietoa on hyödynnetty osaamisen ja koulutusten suunnittelussa ja oppilaitos-yritysyhteistyössä. Novidassa tähän liittyen tehdään parhaillaan mm. Ilmastovastuullinen toiminta -valinnaista 15 osp:n koulutusta It’s Learningiin.

Älykäs ennakointi -hankkeen päätösseminaarin esitykset voit katsoa tällä viikolla osoitteesta ennakointiakatemia.fi. Samasta paikasta löydät myös paljon muuta ennakointitietoa, sekä hankkeesta tehdyn jutun: https://ennakointiakatemia.fi/osaamissuunnittelua-tekoalyn-kanssa/

Lisätietoja: hankkeen projektipäällikkö anneli.frantti@novida.fi

Kuvia ja tapahtumia

Uudenkaupungin toimipaikassa järjestettiin perjantaina 18.11. Varsinais-Suomen ammatillisten oppilaitosten logistiikka-alan opettajien koulutuspäivä, johon osallistui yhteensä 60 henkilöä. Päivän luennoitsijoina toimivat Uudenkaupungin Satama Oy, Yara Oy, sekä Autoliikennealan työtoimikunta, jonka lisäksi ryhmä kävi tutustumiskäynnillä Uudenkaupungin satamassa ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla. Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Aleksi Lehikoinen.

Luennot Uudenkaupungin toimipaikan auditoriossa keräsivät logistiikka-alan opettajat yhteen.

Ryhmä kävi tutustumassa myös Uudenkaupungin satamaan ja sen toimintoihin.

Liiketalouden opiskelija Heikki Nikander Loimaan Turuntieltä oli työssäoppimisjaksolla Avezzanossa, Italiassa 24.10.-18.11.

Heikki työskenteli neljän viikon ajan AMFI International -yrityksessä, joka järjestää kansainvälisiä liikkuvuusjaksoja opiskelijoille. Heikki työskenteli enimmäkseen markkinoinnin parissa.

Parasta kumppanuutta 15.11. – kumppanuustyön kehittelyä ja uutiskirjeohjelman käyttöönoton suunnittelua Ilmaristen matkailutilalla

Liedon alueelta Ilmaristen, Taatilan ja Tarvasjoen kouluista 90 yhdeksäsluokkalaista kävi 15.11. tutustumassa ammatilliseen koulutukseen ja Opintien toimipaikkaan. Rakennusala, sähköala ja sosiaali- ja terveysala ideoivat heille erilaisia toiminnallisia alaan liittyviä tehtäviä. Kuvassa sähköosaston tehtävä.

Liedon sosiaali- ja terveysalan opettajat osallistuivat Liedon kaupungin järjestämille infektioturvallisuuspäiville 16.–17.11. pitämällä omaa työpajaa aseptiikasta. Myös osa alan opiskelijoistamme osallistuivat koulutukseen yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa.

Lukion opettajien tyhy-päivässä Nuutajärvellä mm. lasinpuhallusta seppä Antti Kuikan johdolla ja tutustumista Nuutajärven historiaan lasinpuhaltaja, muotoilija, Jenni Sorsan kertomana.