Johtava rehtori tiedottaa

Sähköisiä dokumentteja opiskelijakunta- ja tutortoimintaan
Opiskelijakunta- ja tutortoiminnan tehtävien tallentamista ja seurantaa varten on tehty uusia sähköisiä lomakkeita ja tulosteita. Lomakkeet voi halutessaan ottaa käyttöön ja ne näkyvät Wilmassa kaikille opettajille.

Opiskelijoille lomakkeet ja tulosteet näkyvät, kun opiskelijakunta- tai tutortoiminnan ohjaaja on kirjannut opiskelijalle Wilmassa tiedon opiskelijakunta- ja/tai tutortoimintatehtäviin osallistumisesta.

Lähetämme opettajille sähköpostitse erillisen ohjeen dokumenttien käytöstä. Opiskelijakunta- ja tutortoiminnan ohjaajat perehdyttävät opiskelijat dokumenttien käyttöön. Opettajien ja opiskelijoiden ohjeet löytyvät myös Wilman etusivulta Linkit-osiosta.

Lomakkeet:
Opiskelijakunta- ja tutortoimintaan osallistuminen (ohjaaja) -lomake
Opiskelijakunta- ja tutortoiminta -lomake

Tulosteet:
Opiskelijakunta- ja tutortoiminta _ohjaaja -tuloste
Opiskelijakunta- ja tutortoiminta -tuloste

Lisätietoja asiasta antaa Siru Visti, siru.visti@novida.fi ja Primus-palvelut, primus@novida.fi

Strategiaraha 2023
Novida saa vuoden 2023 strategiarahaa seuraaviin kohteisiin:

  • Ammatillisen koulutuksen järjestäjien digikyvykkyyden kehittämisen verkostohanke on saanut myönteisen OKM-päätöksen (100 % avustus) ajalle 1.1.2023-31.12.2024. Hankkeen koordinaattorina toimii Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Novidan budjetti on 45 400 €.
  • Strapetsi-verkostohanke on saanut myönteisen OKM-päätöksen (100 % avustus) ajalle 1.1.2023-31.12.2024. Hankkeen koordinaattorina toimii Turun kaupunki. Strapetsi-hankkeen teemana on strategisen ja pedagogisen johtamisen kehittäminen. Novidan budjetti on 53 250 €.
  • Vieraskielinen opetus ja kotimaiset kielet -verkostohanke on saanut myönteisen OKM-päätöksen (100 % avustus) ajalle 1.1.2023-31.12.2024. Hankkeen koordinaattorina toimii Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (Keuda). Hankkeen teemana on Novidan osalta suomen kielen opetuksen tarjonnan ja laadun parantaminen. Hankeavustusta ei voi käyttää määräaikaisten S2-opettajien palkkaamiseen. Avustusta voi käyttää esim. kielitietoisten menetelmien levittämiseen koulutuksen järjestäjien henkilökuntaa kouluttamalla.

Novidan budjetti on 130 900 €. Hankkeessa on viisi työkokonaisuutta, joista muodostunee omat ”alahankkeensa”, jonka verkostotoimintaa koordinoi yksi koulutuksen järjestäjä. Alustavan suunnitelman mukaan hankkeessa työskentelee Novidassa yksi kokoaikainen hanketyöntekijä ja seitsemän osa-aikaista hanketyöntekijää. Novidan osallistuu verkostossa neljään työpakettiin seuraavasti:

  1. Kotimaisten kielten tarjonta ja yleiset kielitutkinnot (työpakettivastaavat Tredu, Haapaveden Opisto) palkkabudjetti n. 16 800 €.
  2. Osaamisen tunnistamisen keinot (työpakettivastaava JEDU) palkkabudjetti n. 16 800 €.
  3. Oppimisen tuen mallit ja toimintaympäristöt (työpakettivastaava Stadin AO) palkkabudjetti n. 63 000 € (Tässä työpaketissa Novidassa työskentelee 1500 työtunnilla kielten opettaja kehitystehtävissä täysipäiväisesti)
  4. Työelämän monimuotoisuuden tukeminen (työpakettivastaava Työtehoseura TTS) palkkabudjetti n. 11 340 €

Lisätietoa asiasta antavat laatupäällikkö Anne Mähönen, kehityspäällikkö Paula Kairinen ja rehtorit

Rehtorit tiedottavat

Loimaan Myllykyläntie ja Turuntien tupakkapaikat
Kiinteistöhuolto alkaa hoitamaan Loimaan Myllykyläntien ja Turuntien oppilaitosalueen ulkopuolella olevien tupakkapaikkojen siistinä pitämistä. Hämeentien osalta asiasta vastaa oma kiinteistönhoitajamme. Myllykyläntielle jätetään käyttöön vain yksi tupakkapaikka, lähempänä työpajasiiven porttia oleva paikka. Muut Myllykyläntien tupakkapaikat poistetaan käytöstä.

Yleisiä tiedotteita

Yhtymähallituksen 28.11.2023 kokouksen esityslista
Yhtymähallituksen kokouksen esityslista on luettavissa Novidan www-sivuilla kohdassa koulutuskuntayhtymä/hallinto ja päätöksenteko/yhtymähallitus yhtymähallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Lisätietoja antaa johtava rehtori puh. 040 900 1340.

Kuvia ja tapahtumia

Uudenkaupungin toimipaikassa vietettiin perjantaina yhteisöllistä hyvinvointipäivää. Porukka jakautui aloittain eri kohteisiin, joissa ohjelma oli pääosin liikunnallista. Tarjolla oli monenlaista jumppaa, venyttelyä, kuntosalia ja pallopelitaitojen harjoittelua. Uudessakaupungissa ei vielä paljoa lunta ole, joten hiihtämään pääsi hiihtoputkeen. Samaisessa tuubissa sai rullaluistella, hölkätä ja kävellä. Pohitullin palloiluhallissa tuvalaiset taiteilivat yhteisöllisesti ja tykittivät säbäpalloja maaliin. Päivän lopuksi pelattiin hyvähenkinen jääkiekko-ringetteottelu Novida vs. Uudenkaupungin lukio. Väliajalla yleisö sai nauttia upeasta taitoluisteluesityksestä. Toisella väliajalla lauottiin rankkareita – näimme upeaa heittäytymistä sekä lukion liikunnanopettajalta, että rehtoriltamme Timo Kulmalalta.

Novidan opintoretki Treduun, jossa kohteena elintarvike- ja prosessiala. Päivän aikana tutustuttiin alan opettajiin, koulutuksen sisältöön ja opetustiloihin.