Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymävaltuusto päätti

  • hyväksyi osavuosisuunnitelma 3/2022 hallituksen esityksen mukaisena
  • hyväksyi vuoden 2023 talousarvioesityksen ja vuosien 2024-2025 taloussuunnitelman hallituksen esityksen mukaisena
  • hyväksyi koulutuskuntayhtymän organisaatiouudistuksen 1.8.2023 alkaen hallituksen esityksen mukaisena
  • päätti hallituksen esityksen mukaisesti lakkauttaa kuntayhtymäjohtajan viran 1.8.2023 ja perustaa johtavan rehtorin viran 1.8.2023
  • päätti hyväksyä 1.8.2023 voimaan tulevan kuntayhtymän hallintosäännön hallituksen esityksen mukaisena
  • päätti valita yhtymähallituksesta eronneen Teemu Mäkelän tilalle Timo Lahtisen
  • yhtymävaltuuston kevätkokous pidetään 6.6.2023 ja tarvittaessa valtuusto kokoontuu ennen kevätkokousta

Varsinais-Suomen opiskelijahuollon loppuraportti
Maakunnan 27 kunnan vastuulla olevat opiskelijahuoltopalvelut (terveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit, yhteensä noin 200 henkilöä) siirtyvät 1.1.2023 alkaen maakunnan kattavan hyvinvointialueen henkilökunnaksi. Tutustu muutoksesta valmistuneeseen monipuoliseen selvitysraporttiin.

Seuraava viikkotiedote
ilmestyy viikolla 2/2023.

Hyvää ja rauhallista Joulua
Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta. Olemme yhdessä tehneet paljon hienoja asioita nuorten ja aikuisten oppimisen eteen. Nyt on aika rauhoittua ja nauttia yhdessäolosta läheisimpiemme kanssa ja muistaa heitä, jotka sodan tai muiden ikävien asioiden vuoksi eivät ole yhtä rauhallisessa ja onnellisessa tilanteessa meidän kanssamme.

Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Työterveyshuollon toimittaja vaihtuu Uudessakaupungissa
Uudenkaupungin kaupunki ei enää vuodenvaihteen jälkeen voi järjestää työterveyden sairaanhoitopalveluja uuden yhteistoiminta-aluetta koskevien säännösten takia. Uudenkaupungin työterveyshuolto on käytettävissä 31.12.2022 asti. Novidan Uudenkaupungin toimipisteen työntekijät siirtyvät Mehiläinen Oy:n tarjoamien työterveyspalvelujen piiriin 1.1.2023 alkaen. Henkilötiedot siirretään Mehiläinen Oy:n järjestelmiin viikolla 51. Potilastietoja ei siirretä erikseen Uudenkaupungin työterveyshuollosta Mehiläiseen, vaan käytetään olemassa olevaa Kanta-palvelua.

Mehiläisen osoite on Koulukatu 1, 23500 Uusikaupunki. Sisäänkäynti tapahtuu samasta ovesta Osuuspankin kanssa. Mehiläisen tilat ovat toisessa kerroksessa.

Henkilökunnan asiointi sekä ajanvaraus tapahtuvat Oma Mehiläinen sovelluksen kautta, verkkoajanvarauksesta www.mehilainen.fi,  puhelimitse 010 414 0666 tai asioimalla Koulukadun vastaanotolla.

Uudenkaupungin toimipisteestä lisätietoa netissä: https://www.mehilainen.fi/toimipisteet/mehilainen-uusikaupunki. Yleisesitteeseen voit tutustua tästä. Lisätietoja antaa talous- ja hallintojohtaja.

Sähköinen arkisto-ohjelmisto
Dynasty-asianhallintaohjelmiston yhteyteen on asennettu sähköisen arkistoinnin ohjelmisto. Kaikki asianhallintaohjelmiston piirissä olevat asiat on mahdollista siirtää suoraan sähköiseen arkistoon, mutta esimerkiksi opiskelijoiden todistukset eivät siirry vielä automaattisesti sähköiseen arkistoon, vaan ohjelmistoon rakennetaan erillinen rajapinta Primukseen. Tästä ohjelmistontoimittaja ei ole vielä tehnyt aikatauluarviota.

Henkilöstöruokailun hinnat nousevat vuoden 2023 alusta
Opiskelijaruokalan lounas nousee verottajan määrittelemään 6,00 €:oon. Vuoden 2022 hinta oli 5,36 € eli korotus on 0,64 €.

Opiskelijaravintolassa tarjoiltu lounas (lautastarjoilu) nousee 6,90 €:oon. Vuoden 2022 hinta oli 6,20 € eli korotuista 0,70 €.

Työnantajan tarjoama vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Kaikki koulutuskuntayhtymän työntekijät, myös määräaikaiset, ovat vakuutettuina vapaa-ajalla tapahtuvien tapaturmien varalta. Vakuutuksen sisältöön ei ole tullut muutoksia. Tutustu tästä tapaturmavakuutukseen.

Tilinpäätösaika lähestyy
Vuoden 2022 tilivuosi lähenee loppuaan. Alustavaa tilinpäätöstietoa esitellään yhtymähallituksen kokouksessa 28.2.2023. Kuntayhtymän yhtymähallitus käsittelee tilinpäätöksen kokouksessaan 28.3.2023.

Tilinpäätöksessä on tärkeää kohdistaa menot ja tulot oikealle vuodelle. Tavaran tai palvelun toimituspäivämäärä ratkaisee mille kaudelle suoriteperusteisesti menot ja tulot kirjataan riippumatta laskun päivämäärästä tai eräpäivästä.

Ostolaskut: Ostoreskontra suljetaan 18.1.2023 eli kaikki ostolaskut, jotka koskevat vuotta 2022 on oltava asiatarkastettuna ja hyväksyttynä 18.1.2023, vaikka eräpäivä olisikin myöhäisempi.

Myyntilaskut: Vuoden 2022 tulot pitää olla laskutettuina viimeistään 25.1.2023.  Laskujen päivämääräksi ja tositepäiväykseksi on laitettava 31.12.2022, joten huomioikaa eräpäivä (asiakkaan maksuaika).

Sisäiset laskut: Sisäiset laskutukset tulisi olla laskutettuina 25.1.2023 mennessä ja toimitettava tiedot taloustoimistoon.

Palkat: Joulukuussa on ns. ylimääräinen palkka-ajo myöhässä olevia aineistoja varten, jotta kaikki palkkakustannukset saadaan oikealle vuodelle, maksupäivä on 31.12.2022.  Tämän ajon aineistopäivä on 20.12.2022.
Lisätietoja antaa kuntayhtymän taloustiimi.

Vuoden 2023 verokortit
Vuoden 2023 tammikuun ennakonpidätykset palkoista toimitetaan vuoden 2022 verokortin mukaan. 1.2.2023 voimaantulevat verokortit työnantaja noutaa sähköisesti verohallinnon palveluista eli uutta vuoden 2023 verokorttia ei tarvitse toimittaa palkanlaskentaan, mutta poikkeuksena uudet tammikuussa tai myöhemmin aloittavat työntekijät ja ne, jotka haluavat muutosta jo tammikuun ennakonpidätykseen

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Novidan uutiskirjeet lähtevät matkaan
Tällä viikolla julkaistaan Novidan uusi uutiskirje. Uutiskirjeen myötä kerromme toiminnastamme yrityskumppaneillemme, työpaikkaohjaajille ja muille Novidan sidosryhmille.

Uutiskirjeen myötä haluamme tarjota ajankohtaisia asioita Novidasta, koulutuksista, tapahtumista ja oppilaitos-yritysyhteistyöstä kaikilta paikkakunniltamme: Loimaalta, Liedosta ja Uudestakaupungista.

Kirjeen taustavoimina ovat Päivi ja Marko Novidan markkinoinnista, ja uutisaiheita mietimme ja keräämme jatkossa koulutuspäälliköiden ja muun isomman ryhmän voimin. Jos mieleesi tulee hyvä uutisaihe, tartu hihasta ja ehdota aihetta.

Uutiskirjeen kautta lähetämme myös työelämäpalautekyselyt puolivuosittain työpaikkaohjaajille ja kerran vuodessa työpaikkojen yhteyshenkilöille. Kirjeen kautta menevät myös kutsut tapahtumiin tai muut keskeiset yrityskohderyhmän tiedotteet.

Uutiskirjeen sisällöt ja lähettämisaikataulut tarkentuvat työtä tehdessä. Ajatuksena on nyt alkuun lähettää kirje muutaman kuukauden välein tulevana vuonna 2023. Lisätietoja uutiskirjeestä antavat rehtorit.

Yleisiä tiedotteita

Yhtymävaltuuston kokouksen 13.12. pöytäkirja
on luettavissa kuntayhtymän www-sivuilla osoitteessa https://dynastyjulkaisu.novida.fi/D10Julkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=1

Kuvia ja tapahtumia

Novida lahjoitti Huittisten kaupungin johdolle heidän vierailunsa yhteydessä Taitaja9-kaivurin, jonka lehtori Jorma Mörskyn johdolla opiskelijat ovat valmistaneet. Sivistysjohtaja Eija Mattila luovuttaa kaivurin varhaiskasvatuksen palvelusihteeri Paula Korpelalle, joka toimittaa lahjan päiväkotilasten ahkeraan käyttöön.

Hyvää Joulua koko henkilökunnalle!